קציצות בקר ובצל מקורמל בוויסקי שמנת ושומר

meatballs-in-whisky-main טעם וויסקי עמוק, שמנת מלטפת

בשר עם אחוז שומן נכון, מתיקות של בצל מקורמל בתוכו הופך לקציצות קטנות וכייפיות אשר נצרבות בוויסקי בוער ואז מקבלות ליטוף מענג של שמנת וטעם אניסי מרומז מזרעי שומר.

אי-אפשר לעמוד בפני המעדן הזה.

 

חומרים ל-30 קציצות קטנות

  • 500 גרם בשר בקר טחון (אני מבקש באופן קבוע מהקצב שלי שני שליש פיקנייה עם שליש פלדה וכך מקבל שילוב נפלא של טעם מהפיקנייה ושומן מהפלדה)
  • בצל גדול קצוץ דק
  • 20 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 גזר קלוף
  • כפית זרעי שומר לקציצות ועוד כפית או יותר לרוטב
  • 1/2 כפיות מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס לקציצות ועוד פלפל שחור בנדיבות לרוטב
  • 3 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • חצי כוס וויסקי (אפשר גם ברנדי)
  • 1/2 ליטר שמנת מתוקה 38 או 32 אחוז
  • 2 גבעולי תימין טרי או חצי כפית תימין מיובש
  • שמן לטיגון הבצל ולטיגון הקציצות (אפשר גם שמן זית, רק יש להזהר עם טמפרטורת הטיגון כך שלא נגיע לעישון השמן)

אופן ההכנה

  1. מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן (אפשר גם זית), בעדינות, עד שהבצל מקורמל. אם הבצל מתייבש במהלך הטיגון, מוסיפים מידי פעם 2 כפיות מים. אין צורך להוסיף שמן. הסוד לקירמול יפה, ללא בצל שרוף, הוא טיגון איטי ועם שמירה על לחות מינימלית, אבל קיימת. מקררים את הבצל המקורמל.
  2. קוצצים את הפטרוזיליה - גבבעולים דק מאד ואת העלים דק
  3. מגררים את הגזר במגררת עדינה
  4. מערבבים תוך כדי לישה ביד את הבשר, הביצים, פירורי הלחם, הבצל המקורמל, הפטרוזיליה והגזר הקצוצים, המלח, הפלפל השחור וזרעי השומר - כמה דקות עד שהתערובת אחידה וטיפה משחתית. נותנים לתערובת לעמוד כעשרים דקות או יותר במקרר. כדאי בשלב הזה לקרוץ קציצה קטנטנה, שטוחה, לטגן אותה מעט מכל צד ולטעום. אם צריך, משפרים תיבול. בעיקר מלח.
  5. יוצרים קציצות קטנות (קטנות מכדור פינג פונג) ומניחים על מגש עד לשלב הטיגון.
  6. במחבת עמוקה מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הקציצות עד שהן משחימון מכל צידיהן. לקראת סוף הטיגון מוסיפים גם את זרעי השומר שנותרו (לא חובה)
  7. יוצקים את הוויסקי (או ברנדי) למצקת מרק ומחממים אותה מעל להבת הגז באופן ישיר. לאחר דקה או שתיים, מטים מעת את המצקת לכיוון האש ומדליקים את הוויסקי. בזהירות ובתכליתיות יוצקים את הוויסקי הבוער על הקציצות ומנערים לצריבה אחידה. למי שאין להבת גז, אפשר בסיר קטן לחמם את הוויסקי ועם מצית ארוכה להצית את הוויסקי ולהמשיך כמו בהוראות שלעי"ל.
  8. כאשר להבת הוויסקי כבית, יוצקים את השמנת המתוקה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
  9. מבשלים את הקציצות בשמנת הרותחת עד שהיא מצתמצמת ומסמיכה לכדי קרם.
  10. מסירים מהאש ומגישים עם אורז לבן או פירה תפוחי אדמה.

 

טיגון קציצותחימום הוויסקי במצקתיוצקים וויסקי בוער על הקציצותממתינים לכביית להבת הוויסקייציקת שמנת מתוקהקציצות מוכנות. עונג צרוף

2
קציצות וצ'יפס

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי...
בחזרה לראש העמוד