סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )

סיפור אהבה בין קציצית ודובדבנית  ( הוכן לפי מתכון של נעמה פלד )
דובדבניות רגועות שלוטפו בעדינות צילום: עפרה קיוי

אפשר לחשוב מה יש לקציצית לומר לכם שעוד לא שמעתם, והדובדבנית היא זו שתמיד משגעת לכם את המוח, כי היא מופיעה רק כשמתחשק לה, והיא מופיעה לה פתאום לתקופה קצרה חוששת מכל המאפים והטרטים והגלידות שבטירופכם אתם מכניסים אותה לכל אלה.

אז היה לי דיבור איתה, הרגעתי, ליטפתי פליתי לה את הגרעין שבמרכז, שיחררתי לה את הצוואר התפוס, והיא שלי לתמיד.

מצרכים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון, איכותי ( או לערבב מעט טלה טחון,מעט בקר או.....)
  • פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ ( או מגורד ללא נוזל)
  • חצי כפית בהרת משובח
  • חופן דובדבניות טריות קצוצות, או מיובשות (בכל חנות לתבלינים) קצוצות
  • 2 ביצים
  • 3 כפות שמן זית מובחר
  • 2 כפות פירורי לחם (ויש המוסיפים כף סולת)
  • מלח ופלפל

רוטב:

  • 1/2 קילו דובדבניות שחורות,מגולענות
  • בצל קצוץ
  • מיץ מלימון אחד
  • כף ריבת פירות יער או דובדבן
  • כף סוכר חום
  • פטרוזיליה ונענע קצוצים דק
  • צי'לי יבש
  • מלח ופלפל
  • מים (לפי הצורך)

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל המצרכים יחדיו, ולקרר חצי שעה,שעה במקרר
  2. במחבת עם שמן לטגן את כדורי הקציציות, ולשים בצד
  3. לטגן קלות את הבצל ולהוסיף את הדובדבניות
  4. לערבב, ולהוסיף את כל שאר המצרכים, אש נמוכה, עד קבלת רוטב מבעבע,
  5. להוסיף את המים ולבשל עוד חצי דקה
  6. להוסיף את הקציציות ששמרנו בצד ולתת על אש נמוכה מספר דקות

הכי חשוב להשתמש במים בתבונה, הרוטב צריך להיות מעט דליל אבל לא לגמרי (זו אינה ריבה)

0
גלגלת עופית
כדורי ברווז ותפוחים יפנים במיסו, ציר קומבו, זיגוג...

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי...
בחזרה לראש העמוד