צמחוניים וטבעוניים - אתם לא חייבים להתעכב על הדף הזה...

לכל השאר - אין ספק בחשיבות הבשר לתזונתנו.אולם אתר "שטעים" עוסק קודם כל בייצריות וכאן לתבשילי הבשר יש מקום של כבוד!

"תאוות בשרים" - כשמה כן היא.
רבים מאיתנו מתמלאים אושר רק מנגיסה בסטייק עסיסי בעל טעמים עמוקים. בלי שום תוספות, רטבים או תיבול.

יחד עם זאת, כדאי להכיר את הנתחים השונים. את הרכבם, סוג החלבון והשומן ועל בסיס ידע זה להתאים טכניקות שמבטיחות תוצאות מושלמות.

ברוב המתכונים שאנו מפרסמים בחלק זה של האתר אנו מתייחסים גם לחלקים הספציפים וגם לטכניקות.

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

חזה עוף צלוי בלימון כבוש

המתכון המקורי פורסם על ידי ארז קומרובסקי בידיעות אחרונות.
אני מפרסם אותו כאן בעיקר לטובת הבשלנים שמשתמשים בשיטת הבישול בוואקום, אם כי כמובן זו הזדמנות גם לכל אחד אחר לבשל את המתכון המצויין הזה גם בשיטת הצלייה הרגילה.

בשיטת הבישול בוואקום (Sous Vide) החזות מתקבלים עסיסיים, רכים מצד אחד ונגיסים מצד שני. מושלמים!

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • שעה ורבע
  • כן
  • כן
  • סו-וויד
המשך קריאה
4213 צפיות
0 תגובות

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

עוף מאודה על מצע שומר ורוטב תפוזים

מיץ תפוזים שמצתמצם עד לכדי סירופ מהווה רוטב נפלא לדג ובשר. שילוב של מתיקות ומרירות.

עכשיו משרים חזה עוף בקליפת תפוז מגוררת ועוד כמה חומרי טעם, מאדים ובסוף מגישים עם המיץ המצומצם. פשוט, בריא וטעים כל כך.
אם כבר מאדים, אז מנצלים בכלי אידוי כפול את האנרגייה וקומה השנייה מפזרים טבעות שומר שמתרכך לו יחד עם העוף ומהווה תוספת מושלמת!

מידע נוסף

  • קל
  • 35-40 דקות
  • 35-40 דקות
  • כן
  • כן
  • סיר אידוי
    מומלץ אבל לא חובה: תרמומיקס
המשך קריאה
1526 צפיות
0 תגובות

שוקרוט בון בון

שוקרוט בון בון

אחד ממתכוני האיכרים המאפיינים ביותר את חבל אלזאס הוא השוקרוט גארני.

בסך הכל מתכון פשוט וזול, המבוסס על נקניקיות שמנות, לרוב מבשר חזיר או ברווז, המבושלות עם כרוב, כרוב כבוש ובירה. שילוב שומן הבשר עם חמיצות הכרוב והאלכוהול שעוטף הכל, יוצרים מאכל נפלא, משביע ומאד פשוט להכנה.

הפעם, ניצור דווקא מנה ראשונה מעודנת מהמאכל הכפרי והגס הזה.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעתיים
  • כן
  • לא
  • סיר רחב ועמוק
המשך קריאה
2452 צפיות
0 תגובות

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבד עוף בחבושים ותמרים על מצע פירה תפוחי אדמה וחבוש

כבר תחילת החורף. עדיין מצאתי בשוק רמלה חבושים נפלאים.
פרי קשה, קליפה לא נעימה, לב גרגירי ומחוספס. אבל כמו גם עם חלק מחברי הגברים, כאשר מוצאים את הדרך - מגלים נשמה מופלאה.

נצרף לפרי המיוחד הזה תמרים למתיקות וכבד עוף למרקם הרך וכמו במתכונים רבים אחרים שלי בהם אני משתדל לשלב חומר גלם אחד בצורות הכנה שונות - נערום את כל הטוב הזה על פירה תפוחי אדמה (או בטטה) וחבושים.
מובטחת לכם ארוחה עשירה במרקמים ומפגש בשכבות טעם שונות ומרתקות.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • בהתאמה
  • כן
  • מומלץ סיר לחץ
    מחבת עמוקה
המשך קריאה
2557 צפיות
0 תגובות

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

קולרבי במילוי צלי לחי בקר

מתקרב לו החורף ואיתו השמחה לקראת ירקות העונה, בינהם הקולרבי הנפלא.

נמלא אותו בצלי בשר לחי בקר וביחד נאפה בתוך ציר שלקראת הגשה נעשיר עם מעט חלב קוקוס.

תודה לידידי ושותפי לבישול במסגרת "TOP TWO", צביקה ובר, על הרעיון והביצוע המשותף.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שלוש שעות וחצי
  • כן
  • כן
  • סטנדרטי
המשך קריאה
2250 צפיות
0 תגובות

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי

כבד עוף בציפוי שומשום ברוטב טחינה אסייתי
קריספי בחוץ, נמוח בפנים, רוטב מסתורי
צילום: עמנואל רוזנצוייג

קריספי בחוץ, נמוח בפנים, עם רוטב טחינה אסייתי מסתורי.

דרך נפלאה ושונה להגשה של כבד עוף.

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
3581 צפיות
0 תגובות

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים

פילה בקר, תפוחי אדמה או בטטה וערמונים - שיא הפשטות, פסגת הטעמים
קל להכנהת טעם עילאי צילום: עפרה קיוי

אישית אני אוהבת מנות טובות שאין בהן הרבה מצרכים, או הרבה מידי התעסקות.
המוטו הוא: חומרים משובחים, להכניס להוציא ולאכול.

אז הנה מנה שכזו, ותודו שאתם "מתים" כבר לנגוס.....

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • לא
  • כן
המשך קריאה
2971 צפיות
0 תגובות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות

סינטה צרובה על הפלנצ'ה עם רוטב ערמונים על ריזוטו קלמנטינות
בשר, ערמונים, קלמנטינות - שילוב חורפי קליל צילום: עמנואל רוזנצוייג

החורף כאן.
מצד אחד מתחשק לנו טעם ערמונים וריח קלמנטינות ומצד שני, הזמן קצר הערב וארוחה קלה הכי מתאימה לנו.

פרוסות סינטה שנצרבו שניות בודדות על הפלנצ'ה, עם רוטב ערמונים חורפי, אבל רק בכמות שיוצרת סקרנות, כאשר את אלו מלווה ריזוטו בניחוח קלמנטינות - אלו בדיוק עונים על הדרישות לערב חורפי זה.

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • לא
  • כן
המשך קריאה
6189 צפיות
0 תגובות

צ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה
מהביל, חריף, פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

אני מודה שברוב ימות השנה, שעועית קצת כבדה לי, אבל בחורף - כיף להתפנק עם מנה חריפה, מהבילה ומפנקת של שעועית ובשר שבושלו יחד זמן ארוך.

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • יממה השרייה ושעתיים וחצי בישול
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2874 צפיות
0 תגובות

פילה בקר ופירה בטארטלט

פילה בקר ופירה בטארטלט
מנת גורמה זריזה צילום: עפרה קיוי

זו בעיקר הצעה להגשת המנה בצורה אחרת, שונה, אולי מפתיעה, אולי לא.

במסעדות בדרך כלל מגישים מנות מפונפנות וכולם עטורי חיוכים, אפשר לחשוב מי יודע מה קיבלו.

אז הנה, בשביל הפוזה ועיטור החיוך מבני המשפחה, חברים, שכנים... החתול וכו'

מידע נוסף

  • קל
  • 45 דקות
  • 45 דקות לא כולל הכנת הפירה
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2179 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.