צמחוניים וטבעוניים - אתם לא חייבים להתעכב על הדף הזה...

לכל השאר - אין ספק בחשיבות הבשר לתזונתנו.אולם אתר "שטעים" עוסק קודם כל בייצריות וכאן לתבשילי הבשר יש מקום של כבוד!

"תאוות בשרים" - כשמה כן היא.
רבים מאיתנו מתמלאים אושר רק מנגיסה בסטייק עסיסי בעל טעמים עמוקים. בלי שום תוספות, רטבים או תיבול.

יחד עם זאת, כדאי להכיר את הנתחים השונים. את הרכבם, סוג החלבון והשומן ועל בסיס ידע זה להתאים טכניקות שמבטיחות תוצאות מושלמות.

ברוב המתכונים שאנו מפרסמים בחלק זה של האתר אנו מתייחסים גם לחלקים הספציפים וגם לטכניקות.

פילה בקר ופירה בטארטלט

פילה בקר ופירה בטארטלט
מנת גורמה זריזה צילום: עפרה קיוי

זו בעיקר הצעה להגשת המנה בצורה אחרת, שונה, אולי מפתיעה, אולי לא.

במסעדות בדרך כלל מגישים מנות מפונפנות וכולם עטורי חיוכים, אפשר לחשוב מי יודע מה קיבלו.

אז הנה, בשביל הפוזה ועיטור החיוך מבני המשפחה, חברים, שכנים... החתול וכו'

המשך קריאה
2432 צפיות
0 תגובות

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

מאפה בצק פריך ובשר טחון - הומאז' לחתונות שנות השבעים

בשנות השבעים-שמונים, לא היה אולם חתונות שלא הגיש "בורקס בשר טחון". הבשר היה יבש, הבורקס מחומם כמה פעמים ורחוק מלהיות פריך וכדי להסתיר את הכל, העמיסו עליו רוטב פטריות שהיה עשוי בעיקר אבקת מרק וקצת פטריות משומרות.

אז זו האסוציאציה, אבל אפשר גם אחרת ובקלות רבה.

בצק פריך מתפצפץ, עמוס בשר טחון רך ועסיסי משובץ צנוברים. סלט קטן ליד ויש חגיגה עם טיפה נוסטלגיה מחוייכת ברקע.

המשך קריאה
31784 צפיות
0 תגובות

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים

כדורי ברווז ברוטב בצל ותפוזים
קציצות עדינות, רוטב מתקתק וברקע חלה של שבת צילום: עמנואל רוזנצוייג

לפני מספר חודשים פירסמתי מתכון מורכב שכלל בין היתר קציצות ברווז, על פי מנה המוגשת במסעדת Upper West שבסנטה מוניקה.
מורכבות המנה הרתיעה גולשים רבים באתר ומתכון נהדר קצת פוספס.

הפעם נכין רק את הקציצות הנפלאות, ברוטב בצל ותפוזים מתקתק.

וריאציה פשוטה להכנה ובסופה מתקבלת מנה מתקתקה ומפנקת.

המשך קריאה
3219 צפיות
0 תגובות

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית

סינייה מעודנת ועסיסית עם דלורית
בשר ודלעת עסיסיים, טחינה משובחת מעל וצנוברים מפנקים צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד מזכרונות הילדות שלי - סינייה עם בשר כבש וטחינה משובחת מעל, משובצת בצנוברים. ככה הכרתי, למשל, את יונס שבצומת גולני.
מאז, כל המסעדות המזרחיות שאני מכיר, כולל יונס, עברו להגיש קציצת המבורגר יבשה עם טחינה זולה מעל. שום דבר לא דומה לטעם הנפלא ההוא.

החלטתי לקחת את הסינייה למקום טוב יותר, מיוחד ומעודן יותר.

המשך קריאה
3326 צפיות
0 תגובות

צלי בקר, שזיפים ורימונים

צלי בקר, שזיפים ורימונים
צלי נימוח, רוטב עשיר חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

לחי בקר נחשב לחלק זול יחסית, אולם בבישול איטי קורים לו ניסים ונפלאות.

הפעם, נשלב אותו עם נתחי כתף בקר ונעשיר את כל הצלי עם סירופ רימונים, המון שזיפים מיובשים, יין אדום ודבש.

קשה לעמוד בפני הטעם העשיר והמרקם הרך.

המשך קריאה
6574 צפיות
0 תגובות

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס

ראגו תאילנדי בבטטה וקוקוס
בשר טחון עסיסי וקרמי על בטטות מתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בשר בקר טחון, מבושל בתערובת תבלינים ארומטית ועשירה וקרם קוקוס מלטף, מוגש על מצע צבעוני של קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
יש שיקראו למנה "בשר טחון בקארי", אבל לי היא מזכירה יותר הכנת בולונז, רק בלי העגבניות.
חגיגה תאילנדית.

המשך קריאה
5169 צפיות
0 תגובות

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה

חזה עוף ממולא על העצם, ברוטב שוקולד ומולה
קרמבו לחגים צילום: עפרה קיוי

מה לחגים ולקרמבו?

חגים עליכם, שוב ההתלבטות ההיסטרית מה לבשל? לאיזה בלוג להכנס? אמא, הצילו........
ומרוב היסטריה, מבשלים את אותו הדבר.

אז מה לחגים ולקרמבו ? הו, טוב ששאלתם
את אותו דבר אבל אחרת

המשך קריאה
2849 צפיות
0 תגובות

כדורי קליניגרד

כדורי קליניגרד
רכות, חמצמצות, עשירות צילום: עמנואל רוזנצוייג

כילד, אחד המאכלים הראשונים שלמדתי להכין נקרא כדורי קליניגרד. עד היום יש ויכוח מאיפה בא השם.
קציצות בשר גדולות, רכות ונפלאות, משובצות בצלפים, ברוטב חמצמץ של יין וצלפים.
במקור מתכון ממזרח פרוסיה ונקרא Konigsberger Klopse.

המשך קריאה
2361 צפיות
0 תגובות

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל

קציצות אינדונזיות ברוטב קוקוס וסמבל
קציצות ברוטב קוקוס עמוק ועשיר טעמים צילום: עפרה קיוי

סמבל הוא אחד מהמטבלים האדומים,הסקסיים,שמפוצץ את המוח בחריפות נעימה, ובסיס למטבח האינדונזי מחליף בקלות רבה את המטבוחה והאריסה הטבועים בד.נ.א הישראלי.

השפית אתי אלימלך המתמחה במטבח האינדונזי משתפת ב-2 מתכונים, שלא יכולתי להפסיק לגנוב וליישר פינות כל זמן הסדנה איתה.

מה שחשוב לומר הוא, שאין קיצורי דרך להשגת הטעמים האותנטיים, אלא להשתמש בחומרי הגלם הרשומים במתכונים

המשך קריאה
4624 צפיות
0 תגובות

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה

נתחוני עוף ברוטב קוקוס וכוסברה
עוף בקרם קוקוס וכוסברה. תאילנדי עדין צילום: עפרה קיוי

החום מעייף מאוד ואין כל חישקוק לזוז, ובכל זאת ברבע שעה יש לכם ארוחה טעימה, זולה, משביעה, ניתנת לשינוי ממה שיש בבית

המשך קריאה
2410 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.