מפסטה ואורז איטלקי, דרך המטבח הערבי ועד מנות האורז המופלאות במזרח הרחוק.

האורז והפסטה שסופגים כל רוטב וטעם הופכים למנות שלרוב קשה להפסיק לאכול אותן - וכמובן משביעות מאד.

גיוזה טלה

גיוזה טלה

אחד המאכלים מהמטבח היפני אשר יותר מוכרים לנו, במערב, הוא הגיוזה.

כיסוני בצק, לרוב ממולאים בשר או ירקות, מעוצבים בסגנון גלי אופייני ומוגשים אחרי טיגון קל בצד אחד אשר יוצר מעטה קריספי.

טבילה ברוטב חמצמץ פשוט וכבר מרגישים רחוק.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
המשך קריאה
1270 צפיות
0 תגובות

ריזוטו טרפש

ריזוטו טרפש

במשך שנים אני אוכל את פטריות הטרפש - הכמהין הלבן המרוקני, כחלק ממנת כבש חגיגית שמכינה חמתי. ביראת כבוד היא מניחה 3-4 פטריות לסועד יחד עם הבשר שבושל ארוכות עד להתפוררות תחת המזלג.

אמנם לא מדובר בכמהין השחור המפורסם שמחירו שקול לזהב, אולם עדיין הפטרייה הזו מיוחדת, בעלת מרקם נפלא ובבישול מוקפד - מפיקה טעמים מסקרנים ועמוקים.

הפעם נשלב את הטרפש בריזוטו, בשתי טכניקות אשר יחד עם הקלאסיקה הקרמית האיטלקית, יוצרות מנה מופלאה שפשוט אי-אפשר להפסיק לאכול. לא צריך כלום ליד זה, חוץ מאולי יין לבן צונן.

 

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
4037 צפיות
0 תגובות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

לזניית ירקות צלויים וגבינות

בעקבות הצלחה גדולה של מתכון הלזנייה הבשרית באתר ובקשות חוזרות ונשנות של חברינו, אני מפרסם את הגרסה החלבית ללזנייה.

כדאי להכין את הלזנייה יום מראש, לקרר, לחתוך, לעטוף בנייר אלומיניום ואז לאפות שוב במשך רבע שעה לפני ההגשה. כל השכבות מתהדקות מצד אחד, והטעמים מתחברים מצד שני.

קצת פרמז'ן טרי מעל, עגבניות חתוכות בצד ולא צריך יותר כלום. קשה להפסיק "ליישר" את מה שנשאר בתבנית.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • סטנדרטי
המשך קריאה
1975 צפיות
0 תגובות

ריזוטו דלעת וירקות שורש צלויים

ריזוטו דלעת וירקות שורש צלויים
יישום מיידי של סדנת ריזוטו צילום: יואל אוריאל

השבוע, במסגרת יום עידוד לעסקי החקלאות בדרום שלאחר "עמוד ענן", העברתי כמה סבבי הדגמה של הכנת ריזוטו דלעת.
לאור הקריאה של משתתפים רבים לפרסם מתכון, אני מוסיף אותו כאן.

בעצם מדובר במתכון בסיסי של הכנת ריזוטו, עם ווריאציה קלה שאפשר לשחק איתה גם עם ירקות אחרים.

צילום המנה כאן הוא של יואל אוריאל, שצפה בהדגמה וניגש מיד ליישום.

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2174 צפיות
0 תגובות

גלילי אורז וייטנאמים

גלילי אורז וייטנאמים
טרי, קריספי ומתבל פיקנטי צילום: עמנואל רוזנצוייג

במטבח הוייטנאמי בפרט והאסייתי בכלל, נפוצים גלילים עשויים דפי אורז שקופים, מלאים תמיד בירקות פריכים ופעמים רבות גם בחלבונים שונים כמו עוף, שרימפס ואחרים.

שקיפות דפי האורז הרטובים עם המילוי הצבעוני, יוצרים יחד מנה ראשונה יפה ומגרה שרוטב דומיננטי משלים אותה. הפעם נטבול את החטיפים האלו ברוטב בוטנים פיקנטי.

מידע נוסף

  • בינוני
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2246 צפיות
0 תגובות

רביולי שקדי עגל בקרם דלעת ערמונים ותפוזים

רביולי שקדי עגל בקרם דלעת ערמונים ותפוזים
מיזוג מושלם של טעמים, מרקמים וצבע צילום: עמנואל רוזנצוייג

שקדי העגל הנימוחים משתלבים נפלא בבצק הרביולי העדין.
את הכל עוטף רוטב קרמי עשוי דלעת ערמונים צלוייה במיץ תפוזים.

עונג שלא רוצים שייגמר

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה וחצי
  • שעה וחצי
  • לא
  • לא
המשך קריאה
2317 צפיות
0 תגובות

טורטליני שפונדרה בציר בקר וקרם קוקוס עם ארטישוק צלוי

טורטליני שפונדרה בציר בקר וקרם קוקוס עם ארטישוק צלוי
עדין, עשיר. טעם של עוד צילום: עמנואל רוזנצוייג

כיסונים יפהפיים מבצק רבוך, ממולאים צלי שפונדרה ואפונת גינה, טובלים ברוטב בעל טעם עמוק ומקושטים בארטישוק צלוי ואפונת שלג שהוקפצו קלות בשמן זית.

מנה יפה וכייפית שאפשר לעשות עליה אין סוף ווריאציות של מילוי, רוטב ותוספות.

מידע נוסף

  • בינוני
  • 45 דקות
  • שלוש שעות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2287 צפיות
0 תגובות

ריזוטו קוקוס ואדמאמה

ריזוטו קוקוס ואדמאמה
ריזוטו קרמי. כל תוספת עליו תהיה נפלאה צילום: עמנואל רוזנצוייג

הטכניקה היא של הכנת ריזוטו. המרכיבים אסייתים. התוצאה - אורז קרמי בעל טעם אקזוטי, איתו אפשר לשלב גם פירות ים כמו במתכון הנוכחי, או דג, או רצועות עוף מטוגנות קלות, או נקי כפי שהוא.

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2137 צפיות
0 תגובות

לזניה עם בשר ועגבניות

לזניה עם בשר ועגבניות

לזניה היא אולי אחת מפשטידות הפסטה היותר מפורסמות. יש גרסאות אין ספור ללזניה - צמחוניות, חלביות ובשריות.
שכבות של דפי פסטה רחבים, בינהן משולבת תרכובת עשירת טעמים ולרוב גם גבינה שנמסה וקושרת את כל התרכובת.
המתכון הבא מציג דווקא את אחת הגרסאות הקלאסיות ונפוצות ביותר - לזנייה עם עגבניות ובשר בקר טחון.

אני לא נצמד כאן לכללים ואין לי ספק שכמה מהבשלנים, שלא לומר שפים, ירימו גבה בהסתייגות.
אבל מה שקובע בסופו של דבר, זה מבחן הטעם. לא הכללים.
זה מתכון שמצליח לנצח פעם אחר פעם בארוחות המשפחתיות. מתכון שמספיק להרבה יותר מארוחה אחת - וטעמו רק משתבח מחימום לחימום.

המתכון כולל פטנט מפתיע שיוצר טעם עשיר מאד ומסתורי.

המתכון לא כשר, אולם אני מתייחס בהמשך גם לאופצייה בשרית טהורה.

מידע נוסף

  • קל
  • שעה
  • שעתיים
  • לא
  • לא
המשך קריאה
7198 צפיות
0 תגובות

ריזוטו פטריות ויין אדום

ריזוטו פטריות ויין אדום
ריזוטו פטריות - מאסטר מנה צילום: עמנואל רוזנצוייג

ריזוטו עשיר, מפנק, קרמי.

המנה הוכנה לראשונה במהלך האודישן שלי לתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף" וזכתה לשבחים רבים גם בתחרות וגם מאלו שהכינו את המנה בעקבות התוכנית.

השימוש ביין האדום והלימון לא שגרתי, אולם היות והיין מצומצם כמעט לגמרי, יחד עם הפטריות נוצר טעם עמוק, טעם של פטריות שבאו מהאדמה.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב

מרכיבים (4 מנות):

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה ועשר דקות
  • שעה ועשר דקות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
3693 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.