ריזוטו קרמי. כל תוספת עליו תהיה נפלאה צילום: עמנואל רוזנצוייג
הטכניקה היא של הכנת ריזוטו. המרכיבים אסייתים. התוצאה - אורז קרמי בעל טעם אקזוטי, איתו אפשר לשלב גם פירות ים כמו במתכון הנוכחי, או דג, או רצועות עוף מטוגנות קלות, או נקי כפי שהוא.
חומרים (ארבע מנות)
- כוס אורז לריזוטו מזן ארבוריו
- בצל גדול קצוץ
- 2 כפות שמן בוטנים או קנולה
- ליטר ציר דגים (מתכון בקישור הזה)
- כוס יין לבן
- כוס חלב קוקוס
- 2 כפות מיץ יוזו (פרי הדר יפני. ניתן להשיג ברשת "מזרח מערב", בטיב טעם ומדפי המרכיבים האסייתים בחלק מרשתות השיווק). לא חובה, אבל כדאי!
- כף רוטב דגים
- מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד או מחצי לימון רגיל (בנוסף ללימון הרגיל השלם שרשום בהמשך)
- מיץ וקליפה מגוררת מלימון רגיל
- כפית מלח רגיל ופלפל שחור טחון
- חצי שקית אדמאמה מהקפאה
- חצי כוס בצל ירוק קצוץ
- 25 גרם חמאה
אופצייה:
- 20 שרימפסים קלופים, עם הזנב
- 3 קלמרי טריים, נקיים, חתוכים לטבעות
- 25 גרם חמאה
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים את ציר הדגים ומשאירים על אש נמוכה עד לסיום הכנת הריזוטו
- מכניסים את האדמאמה הקפוא לקערה עם מים רותחים ואחרי דקה מתחילים להוציא את הפולים מהתרמילים לקערה קטנה
- קוצצים את הבצל ושומרים בצד
- מחממים את השמן בווק ומטגנים את הבצל עד לשקיפות (לא להשחים)
- מוסיפים את האורז ומטגנים במשך דקה
- מוסיפים בהדרגה את ציר הדגים. מצקת בכל פעם, תוך כדי ערבוב מתמיד. כאשר רוב הנוזלים נספגים, מוסיפים עוד מצקת (לא לתת לאורז להתייבש לגמרי).
- ממליחים ומפלפלים
- אחרי עשרים דקות, כאשר נשאר רק גרעין קשה בכל גרגר אורז (טועמים ונוגסים), מוסיפים בהדרגה יין לבן וחלב קוקוס. ממשיכים באותה שיטה של ספיגת הנוזלים, אולם לחלב הקוקוס לוקח קצת יותר זמן להספג.
- כאשר האורז רך מספיק (אני אוהב אותו רך לגמרי, ללא שום גרעין קשה), מוסיפים את קליפת הלימונים, מיץ הלימון והיוזו ואת רוטב הדגים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
- מוסיפים את פולי האדמאמה ומבשלים במשך דקה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והחמאה ומסירים מהאש.
- מערבבים ונותנים לעמוד במנוחה במשך חמש דקות.
- מגישים כמו שזה עם סלט קטן, או שמוסיפים פיסות עוף מטוגן קלות או פירות ים
- להגשת פירות ים מחממים חמאה במחבת, מטגנים את השרימפס רק עד שמשנה את צבעו ותוך כדי הטיגון מפזרים פלפל שחור גרוס
- מוציאים את השרימפס לצלחת ובאותה מחבת מטגנים במשך חצי דקה מכל צד את טבעות הקלמרי (ממש לא יותר מזה!!). מפזרים את השרימפס והקלמארי על הריזוטו ומגישים.
תגובות