ריזוטו בהיר חמצמץ וקרמי משובץ ירקות שורש נוצצים ופריכים
מנה שעומדת כמנה עיקרית בפני עצמה עם סלט ירוק לידה, או כתוספת עשירה למנה עיקרית.
חומרים לירקות השורש הצלויים:
- 8 גזרים צעירים ודקים או 4 גזרים חצויים לאורך
- לפת גדולה חתוכה לרצועות
- 4 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
- שיניים משני ראשי שום מקולפים
- 2 גבעולי תימין
- שמן זית
חומרים לריזוטו:
- כוס אורז לריזוטו (מומלץ אורז אבוריו)
- 3 כפות שמן זית
- בצל לבן קצוץ דק
- 3 כוסות ציר ירקות
- קליפת לימון מגוררת משני לימונים
- מיץ למון סחוט מלימון אחד
- 50 גרם חמאה
- 3 כפות נענע טרייה קצוצה
- 3 כפות עלי סלרי טריים קצוצים
- 3 כפות פרמזן מגורר
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כפית פלפל לבן
הכנת ירוקת השורש הצלויים:
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
- קולפים את ירקות השורש וחותכים למקלות ארוכים בעובי סנטימטר אחד בערך
- בתבנית פיירקס מערבבים את הירקות ושיני השום הקלופות עם שמן זית (לפחות 3-4 כפות)
- מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מסדרים את גבעולי התימין בין ירקות השורש ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. מידי פעם הופכים את הירקות ואם נראה שהם מתייבשים מידי, מוסיפים עוד מעט שמן זית.
- חשוב שהירקות לא ישרפו, לכן אם נראה שהם משחימים יותר מידי, כדאי לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לצלות.
- הירקות צריכים להשאר מעט פריכים.
הכנת הריזוטו:
- מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף (לא להשחים)
- מוסיפים את האורז ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב
- מתחילים להוסיף בהדרגה את ציר הירקות. מצקת אחת בכל פעם ובין כל מצקת מערבבים עד שהנוזלים נספגים באורז. ציר הירקות צריך להיות חם במשך כל העבודה.
- אחרי 20 דקות, מתחילים לטעום. האורז צריך להיות מספיק רך, ללא נוקשות במרכז הגרגיר.
- מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון הסחוט, המלח והפלפל הלבן וממשיכים להוסיף ציר.
- כאשר האורז מגיע לרכות הנדרשת, מוסיפים את החמאה ומערבבים במשך דקה.
- מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המגורר ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ונותנים לסיר לעמוד במשך 5-10 דקות לפני ההגשה
- מסדרים על צלחת את הריזוטו ומשבצים בצורה נאה מירקות השורש השונים. זולפים מעט מיץ לימון ומפזרים עוד מעט עשבי תיבול קצוצים טריים ומגישים!
תגובות