ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

מידע נוסף

  • קל
  • 50 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
  • סטנדרטי

ריזוטו בהיר חמצמץ וקרמי משובץ ירקות שורש נוצצים ופריכים

מנה שעומדת כמנה עיקרית בפני עצמה עם סלט ירוק לידה, או כתוספת עשירה למנה עיקרית.

חומרים לירקות השורש הצלויים:

  • 8 גזרים צעירים ודקים או 4 גזרים חצויים לאורך
  • לפת גדולה חתוכה לרצועות
  • 4 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
  • שיניים משני ראשי שום מקולפים
  • 2 גבעולי תימין
  • שמן זית

חומרים לריזוטו:

  • כוס אורז לריזוטו (מומלץ אורז אבוריו)
  • 3 כפות שמן זית
  • בצל לבן קצוץ דק
  • 3 כוסות ציר ירקות
  • קליפת לימון מגוררת משני לימונים
  • מיץ למון סחוט מלימון אחד
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות נענע טרייה קצוצה
  • 3 כפות עלי סלרי טריים קצוצים
  • 3 כפות פרמזן מגורר
  • 2 כפיות מלח
  • 1/2 כפית פלפל לבן

הכנת ירוקת השורש הצלויים:

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
  2. קולפים את ירקות השורש וחותכים למקלות ארוכים בעובי סנטימטר אחד בערך
  3. בתבנית פיירקס מערבבים את הירקות ושיני השום הקלופות עם שמן זית (לפחות 3-4 כפות)
  4. מפזרים מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
  5. מסדרים את גבעולי התימין בין ירקות השורש ומכניסים לתנור למשך 30 דקות. מידי פעם הופכים את הירקות ואם נראה שהם מתייבשים מידי, מוסיפים עוד מעט שמן זית.
  6. חשוב שהירקות לא ישרפו, לכן אם נראה שהם משחימים יותר מידי, כדאי לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולהמשיך לצלות.
  7. הירקות צריכים להשאר מעט פריכים.

הכנת הריזוטו:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף (לא להשחים)
  2. מוסיפים את האורז ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב
  3. מתחילים להוסיף בהדרגה את ציר הירקות. מצקת אחת בכל פעם ובין כל מצקת מערבבים עד שהנוזלים נספגים באורז. ציר הירקות צריך להיות חם במשך כל העבודה.
  4. אחרי 20 דקות, מתחילים לטעום. האורז צריך להיות מספיק רך, ללא נוקשות במרכז הגרגיר.
  5. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון הסחוט, המלח והפלפל הלבן וממשיכים להוסיף ציר.
  6. כאשר האורז מגיע לרכות הנדרשת, מוסיפים את החמאה ומערבבים במשך דקה.
  7. מסירים מהאש, מוסיפים את הפרמזן המגורר ועשבי התיבול הקצוצים, מערבבים ונותנים לסיר לעמוד במשך 5-10 דקות לפני ההגשה
  8. מסדרים על צלחת את הריזוטו ומשבצים בצורה נאה מירקות השורש השונים. זולפים מעט מיץ לימון ומפזרים עוד מעט עשבי תיבול קצוצים טריים ומגישים!
דרג את הרשום בבלוג זה:
רביולי חצילים וגבינת עיזים

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 16 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.