מפסטה ואורז איטלקי, דרך המטבח הערבי ועד מנות האורז המופלאות במזרח הרחוק.

האורז והפסטה שסופגים כל רוטב וטעם הופכים למנות שלרוב קשה להפסיק לאכול אותן - וכמובן משביעות מאד.

לזניה עם בשר ועגבניות

לזניה עם בשר ועגבניות

לזניה היא אולי אחת מפשטידות הפסטה היותר מפורסמות. יש גרסאות אין ספור ללזניה - צמחוניות, חלביות ובשריות.
שכבות של דפי פסטה רחבים, בינהן משולבת תרכובת עשירת טעמים ולרוב גם גבינה שנמסה וקושרת את כל התרכובת.
המתכון הבא מציג דווקא את אחת הגרסאות הקלאסיות ונפוצות ביותר - לזנייה עם עגבניות ובשר בקר טחון.

אני לא נצמד כאן לכללים ואין לי ספק שכמה מהבשלנים, שלא לומר שפים, ירימו גבה בהסתייגות.
אבל מה שקובע בסופו של דבר, זה מבחן הטעם. לא הכללים.
זה מתכון שמצליח לנצח פעם אחר פעם בארוחות המשפחתיות. מתכון שמספיק להרבה יותר מארוחה אחת - וטעמו רק משתבח מחימום לחימום.

המתכון כולל פטנט מפתיע שיוצר טעם עשיר מאד ומסתורי.

המתכון לא כשר, אולם אני מתייחס בהמשך גם לאופצייה בשרית טהורה.

המשך קריאה
8422 צפיות
0 תגובות

ריזוטו פטריות ויין אדום

ריזוטו פטריות ויין אדום
ריזוטו פטריות - מאסטר מנה צילום: עמנואל רוזנצוייג

ריזוטו עשיר, מפנק, קרמי.

המנה הוכנה לראשונה במהלך האודישן שלי לתוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף" וזכתה לשבחים רבים גם בתחרות וגם מאלו שהכינו את המנה בעקבות התוכנית.

השימוש ביין האדום והלימון לא שגרתי, אולם היות והיין מצומצם כמעט לגמרי, יחד עם הפטריות נוצר טעם עמוק, טעם של פטריות שבאו מהאדמה.

פורסם על ידי לראשונה באתר אוכל טוב

מרכיבים (4 מנות):

המשך קריאה
4590 צפיות
0 תגובות

רביולי חצילים וגבינת עיזים

רביולי חצילים וגבינת עיזים
סיבה טובה למאמץ הקטן בהכנת רביולי ביתי - שילוב מושלם של חצילים, עדינים, גבינה ובצק צילום: עמנואל רוזנצוייג

רביולי עשוי מבצק רבוך. הבצק מאד עדין וגמיש וקל לרדד אותו עם מערוך. אין צורך במכונת פסטה. אפשר להגיע לרידוד של מילימטר או שניים ובסופו של דבר, הבצק יוצא בבישול חצי שקוף, עד שניתן להבחין במילוי.

אין סוף לאפשרויות המילוי ושילוב הרטבים, על בסיס הבצק הזה. גם מנות מתוקות מתקבלות נפלא. רק צריך להקפיד על רידוד דק.

הפעם אנו ממלאים את הרביולי בחציל אפוי וגבינות צאן ואת הכל מתבלים בזעתר, גם את המילוי וגם את החמאה המשמשת כרוטב. נקבל רביולי עשיר בטעם ים-תיכוני, מתוחכם ומיוחד. הרביולי יכול להוות ארוחה בפני עצמה עם סלט עגבניות מתובל וקצת חריף ליד, או תוספת לדג או חזה עוף (למי שלא מוטרד מהכשרות).

אפשר להקפיא את הרביולי, לפני הבישול, בשכבה אחת ולהפשיר במשך 10 דקות לפני הבישול ולבשל ממצב חצי קפוא.

 

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"

המשך קריאה
2776 צפיות
0 תגובות

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו לימון וירקות שורש צלויים

ריזוטו בהיר חמצמץ וקרמי משובץ ירקות שורש נוצצים ופריכים

מנה שעומדת כמנה עיקרית בפני עצמה עם סלט ירוק לידה, או כתוספת עשירה למנה עיקרית.

המשך קריאה
3324 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.