סלט מלון וקישואים עם תפוחי אדמה בגבינת רובישון

סלט מלון וקישואים עם תפוחי אדמה בגבינת רובישון

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
סלט קייצי ומאוזן צילום: עמנואל רוזנצוייג

ארוחת קייצית קלה של סלט מפתיע עם מלון וקישואים, אליו מתלווים רבעי תפוחי אדמה מבושלים על קליפתם, מצופים בפירורי פנקו ועליהם גבינת רובישון נמסה.

צריך לתזמן את הכנת מרכיבי הסלט והכנת תפוחי האדמה, כך שניתן יהיה לסדר ולהגיש מייד עם הוצאת תפוחי האדמה והגבינה מהגריל.

חומרים לשתי מנות:

  • שני תפוחי אדמה בינוניים
  • שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס פירורי פנקו
  • 100 גרם גבינת רובישון או גבינת עיזים סנט מור
  • 2 קישואים רגילים או זוקיני
  • 6 עלי חסה
  • שתי כפות חמוציות (קראנבריז)
  • חצי כוס עלי נענע
  • כף שמן אגוזי מלך או שמן קנולה
  • כף מיץ ממה שניגר מהמלון
  • כפית דבש
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • כפית מיץ לימון
  • כפית חרדל
  • מלח, מלח גס ופלפל שחור
  • אופצייה: שומשום שחור או רגיל

אופן ההכנה

  1. מנקים היטב את קליפת תפוחי האדמה וחותכים, בלי לקלף, לרבעים לאורך.
  2. מבשלים במים רותחים ומעט מלח במשך 20 דקות עד לריכוך
  3. קולפים את הקישואים, חוצים לשניים ומוסיפים לסיר עם תפוחי האדמה לבישול של 10 דקות
  4. מוציאים את הקישואים (תפוחי האדמה ממשיכים להתבשל), מצננים לגמרי וחותכים לקוביות.
  5. מסננים את תפוחי האדמה ומכניסים לתבנית פיירקס
  6. זולפים שמן זית, בוזקים מלח גס ופלפל שחור גרוס ופירורי פנקו. עם הידיים מערבבים ומשתדלים להדביק כמה שיותר פירורי פנקו לתפוחי האדמה. הם לא צריכים להיות עטופים כמו שניצל.
  7. מכניסים לגריל למשך עשר דקות ובודקים מידי כמה דקות ומוודאים שפירורי הפנקו לא נשרפים.
  8. כאשר פירורי הפנקו מתחילים להשחים, שמים קובייה קטנה או שתיים של גבינת רובישון או גבינת עיזים על תפוחי האדמה ומחזירים לגריל למשך 5 דקות להמסה וקלייה של הגבינה.
  9. קולים במחבת יבשה את השומשום, תוך כדי ערבוב כל דקה, עד שהוא מתחיל להעלות ריח נעים של קלייה
  10. עם כלי לחיתוך סרטים (ג'וליאן) או עם מנדולינה מתאימה, חותכים את המלון לרצועות דקות וארוכות.
  11. מניחים את הרצועות במסננת ואת המיץ שניגר קולטים בקערה מתחת לשימוש ברוטב הסלט.
  12. קורעים את החסה וקוצצים את הנענע
  13. מערבבים היטב את חומרי הרוטב: שמן, מיץ המלון, דבש, גרידת לימון ומיץ הלימון, חרדל מלח ופלפל.
  14. מוסיפים לחסה את הקישואים, סרטי המלון, החמוציות והרוטב ומערבבים בידיים
  15. מסדרים על כל צלחת ערמת סלט יפה ומסביב 4 רבעי תפוחי אדמה קלויים עם גבינה (בעודם חמים)
  16. מפזרים מעל את השומשום (לא חובה)

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
סלט פומלות תאילנדי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.