סלט פומלות תאילנדי

סלט פומלות תאילנדי

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • בהתאמה
  • כן
עסיסיות, מתיקות, חריפות צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחת המנות התאילנדיות האהובות עלי ביותר.

עסיסיות הפומלה הקלופה, עוקצנות הצ'ילי ורעננות עשבי התיבול עם עומק הרוטב - יוצרים מנה נפלאה.

בתאילנד משתמשים במנה זו בשרימפס מיובשים שנותנים עוד מרקם קראנצ'י וטעם, אולם אני מוותר על זה. לפחות בארץ.

יש לסלט זה גרסאות רבות. את המתכון הבא הכנתי דווקא בהשראה של מסעדה תאילנדית בהונג קונג.

אפשר להכין כמה שעות מראש. רק את עשבי התיבול והבוטנים השבורים מומלץ להוסיף בסמוך להגשה.

בעת קילוף הפומלה, חשוב לא להשאיר מסביב חלקים מהקליפה הלבנה הדקה. עדיף לאבד טיפה פרי מאשר להאבק אחר כך.

חומרים לארבע מנות:

  • 2 פומלות או 3 פומליות. צהובות או ורודות או שילוב.
  • פלפל אדום נקי מזרעים קצוץ לקוביות קטנות
  • חצי פלפל צ'ילי חריף נקי מזרעים, קצוץ דק
  • 2 בצלי שאלוט או בצל סגול קטן קלופים, חתוכים לרבעים ופרוסים דק דק
  • חופן גדול של עלי כוסברה
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים, כולל החלק הלבן אותו יש לקצוץ דק מאד
  • חצי כוס עלי בזיליקום או נענע או שילוב שלהם, קצוצים גס
  • חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים או קשיו או תערובת שלהם (פליאו - רק קשיו)
  • אופצייה: 6 שרימפס גדולים מבושלים 2 דקות במים רותחים, מצוננים במים קרים ופרוסים לאורך

חומרים לרוטב

  • 3 כפות רוטב דגים
  • 1 כף רוטב סויה נטול גלוטן או אמינו קוקוס
  • 1/3 כוס מיץ ליים (אם לא משיגים, אז אפשר לימון. הטעם טיפה שונה אבל עדיין מאד טעים)
  • קליפת הליים או הלימון מגוררת
  • 2 כפות סוכר דקלים (מי שלא מקפיד על סוג הסוכר יכול להשתמש בסוכר חום)
  • 2 כפיות ממרח צ'ילי (הוא מתוק) או 2 כפיות דבש מעורבות עם חצי צ'ילי ושן שום אחת מעוכים במכתש
  • אופצייה: כפית מחית שרימפס

אופן ההכנה

  1. קולפים את הפומלות, כולל השכבה הלבנה הדקה. מפרקים את הפלחים ומשאירים רק את הציפה (הבקבוקונים). כדאי לחתוך את הפלחים לשניים, אולם לא נורא אם הם מתפרקים לחלקים קטנים יותר. מכניסים לקערה.
  2. מוסיפים את הפלפל הקצוץ, הצ'ילי הקצוץ ואת הבצל הפרוס דק.
  3. בכלי נפרד מערבבים את כל חומרי הרוטב. שופכים על הפומלות ומערבבים בעדינות. בשלב זה אפשר לשמור כמה שעות.
  4. לקראת ההגשה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים והבוטנים או הקשיו, מערבים שוב בעדינות ומגישים.

קילוף קצוות הפומלהקילוף מלא של הפומלההפרדת הציפה מהקרומים

דרג את הרשום בבלוג זה:
סלט מלון וקישואים עם תפוחי אדמה בגבינת רובישון
סלט תמרים לחים וכוסברה

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.