"חומוס" כרובית צלויה

"חומוס" כרובית צלויה

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • שעה
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון

אנשי הפליאו ממעיטים וחלק אפילו נמנעים מקטניות לחלוטין. אחד ההפסדים הוא החומוס.
על אף שאני לא מהנמנעים ואני כן צורך חומוס שאני מקפיד להנביט, יש אלטרנטיבה נפלאה - הן כתחליף והן כמימרח קליל בפני עצמו.

"חומוס" כרובית.
את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל מימרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם פליאו או כל לחם אחר אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

 

כל מעבד מזון יתאים למלאכה, אולם תרמומיקס או בלנדר חזק מאד יפיקו את התוצאה המשובחת ביותר.

כמות המים תקבע את המירקם הסופי. כדאי להוסיף בעדינות, כף אחר כף, עד לקבלת הסמיכות הרצוייה. כדאי לזכור שהטחינה מסמיכה עם הזמן ויחד איתה כל המימרח.

אנו צולים בתנור את הכרובית. חשוב להקפיד שרק תשחים ולא תשרף.

חומרים

  • כרובית קטנה. לאחר ניקוי ופירוק לפרחים, משקלם צריך להיות בערך 350 גרם. כשלוש כוסות.
  • חצי כוס טחינה גולמית משובחת
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 2 שיני שום טרי
  • 1 כף שמן זית לתערובת ועוד שמן זית לצליית הכרובית
  • מלח, פלפל
  • חצי כפית כמון
  • מים לפי הצורך
  • להגשה: צנוברים קלויים, שמן זית, פפריקה, פטרוזיליה, בצל, צנוניות, פלפל חריף טרי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 1800C
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, מקפיצים בקערה עם 1-2 כפות שמן זית, מעבירים לתבנית וצולים במשך 35-45 דקות עד שהכרובית מתחילה להשחים. להקפיד לא לשרוף ואם צריך אז לסובב את התבנית וגם להקפיץ את פרחי הכרובית בשמן הזית שנאסף בתחתית התבנית. מקררים את פרחי הכרובית.
  3. מכניסים למעבד מזון את כל שאר החומרים יחד עם הכרובית הצלוייה. ומעבדים עד לתערובת חלקה. בערך שתי דקות. מידי פעם גורפים את מה שנדבק לדפנות כלפי מרכז הקערה.
  4. טועמים ומחליטים אם להוסיף עוד לימון או תיבול אחר.
  5. מוסיפים מים, כף אחר כף, במידה והתערובת סמיכה מידי. כדאי לזכור שהטחינה מסמיכה עם הזמן.
  6. מגישים כמו שמגישים ממרח חומוס רגיל.

המלצה להגשה: צנוברים מעל, פרוסות פלפל ירוק חריף, פטרוזיליה קצוצה, זילוף שמן זית וכמה ירקות טריים כמו צנונית או בצל או אפילו ירקות כבושים.

בתמונה ה"חומוס" מוגש עם לחם פליאו.

גרסת תרמומיקס

  1. צלייה כמו בתחילת המתכון.
  2. מכניסים את כל החומרים לקערת התרמומיקס ומפעילים 2 דקות במהירות 10, עצירה מספר פעמים באמצע להורדת התערובת שנדבקה לדפנות. הוספת המים בהדרגה, כף אחר כף, תוך כדי בדיקת הסמיכות הרצוייה. טועמים ומשפרים תיבול על פי הצורך (לימון או שאר התבלינים המוצעים).

צליית פרחי כרובית בתנורcauliflower-hummus-02

דרג את הרשום בבלוג זה:
סלט אבירים (סלט סלק)

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.