פורל אציל

פורל אציל

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
האצילות מחייבת - וקלה להכנה צילום: עפרה קיוי

דג פורל שלם, עם סלט ענבים קטן ורוטב לימון נפלא בהגשה לא שגרתית.

הרבה מילים יש כאן, תאמינו לי הכל שטויות, בחצי שעה מקס, יש לכם מעדן מפתיע בטעמיו ובצורתו.

שמעתם על פורל עם פאסון ?
זהו המוצר החדש של דגת הארץ www.d-h.co.il.
2 דגים מנוקים, טריים ,באריזה מיוחדת, במשקל של 550 גרם, ובמחיר שווה נפש.

חומרים

  • 1 פורל (או שניים, הדגים מותאמים למנה אישית)
  • חופן בריא של איטריות אורז רחבות (או פסטה רחבה)
  • תפ"א קטנים על קליפתם (הכמות לפי רצונכם)
  • קמח/ קמח תירס דק
  • מלח ופלפל, פפריקה

סלט מוחבא: 1 מנה

  • ענבים
  • כוסברה קצוצה
  • חצי בצל סגול (למנה) חתוך לחצאי טבעות
  • 1 גזר מבושל חתוך לקוביות קטנות (למנה)
  • מלח

רוטב ריבת לימון

  • 4 לימונים רחוצים - חתוכים לרבעים על קליפתם וגרעיניהם
  • 200 גרם סוכר
  • חופן זרעי כוסברה
  • אופצייה למי שאוהב חריפות: להוסיף מעט פתיתי צי'לי
  • חצי כוס מי ברז

ההכנה

הסלט:

  1. לערבב את כל המרכיבים, לפלפל ולהמליח ולשים בקרור עד ההגשה

רוטב לימון:

  1. את הלימונים החתוכים לשים בקלחת או סיר קטן יחד עם הסוכר וזרעי הכוסברה, על אש קטנה, ולהקפיד להציץ ולערבב מידי פעם, כי לסוכר יש נטיה להתאבד. במידה והרוטב הסמיך לכם/שינה צבעו לכהה להוסיף מיד מים במשורה ולערבב לשם דילול הרוטב
  2. כאשר הלימונים כמעט נעלמו (נשארה רק הקליפה) והרוטב סמיך, לסנן לתוך כלי ולצנן. (את קליפות הלימונים וזרעי הכוסברה לזרוק)
  3. טרם ההגשה יש לחמם את הרוטב שנקרש בינתיים

הדג:

  1. לתבל במלח פלפל ומעט פפריקה או כל מה שאתם רוצים
  2. לקמח ולטגן במחבת / או בתנור

איטריות:

  1. לבשל לפי הוראות היצרן. כמובן לתבל קלות

תפו"א:

  1. לחצות לחצאים ולהניח בכלי אפייה
  2. להזליף מעט שמן זית
  3. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות להשחמה יפה.
    ניתן למרוח מעט שמן זית עם מברשת סיליקון תוך כדי הצלייה

הרכבת המנה:

  1. לפרוס חצי חופן של איטריות על צלחת ההגשה ולהניח מעל את הדג, כך שהחלק הקרוב לזנב יהיה מונח עליהן
  2. לסגור/לכרוך את האיטריות סביב הדג ומהיתרה לעשות מין חבילה (ראו תמונה למעלה)
  3. לערבב שוב את הסלט ולהחביא מתחת לחבילת האיטריות
  4. להניח את תפ"א לצד הדג לפזר מעט מלח גס
  5. מעל הכל לזלף בנדיבות את רוטב הלימונים שהכנתם

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
ציר דגים
דג מאורס

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.