דג מאורס

דג מאורס

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • לא
בטבעת זו צילום: עפרה קיוי

להציע " נישואין " לדג? למה לא?
הכינו טבעות פילו, הכינו את הדג, כירכו את הטבעות סביב גופו המטוגן והרי לכם דג מאורס לחיככם.

מתרגשים?
חצי שעה ויש לכם את אותו דג שגרתי עם תוספת טבעתית שחומה, הזועקת "ואווו".

מצרכים למנה אחת:

  • דג פורל (בס, דניס או מה שבא) שלם, מנוקה מעצמות
  • פירה תפ"א
  • מחית כמהין
  • גבינת פארמג'נו מגורדת
  • מלח, פלפל
  • 4 כפות גדושות מחית אפונה (או כל דבר אחר שתרצו)
  • 3-4 רצועות פילו בעובי רינג שיש על המדף (רבע דף פילו)
  • מעט שמן קנולה / חמאה מומסת וקרה

אופן ההכנה:

  1. פירה תפ"א – לא צריך הרי לומר איך מכינים, אבל, לערבב לפירה מעט ממחית הכמהין וגבינת הפארמג'נו המגורדת, לערבב ולהכין כדורי פירה בגודל פינג פונג, ולהניח על נייר אפייה באותה תבנית בה תשימו את הדג (או תבנית נוספת)
  2. מחית אפונה –יותר משאוכלים אותה היא מיועדת להחזיק את טבעות הפילו ישרות, ולתת צבע
  3. מה שאני הכנתי – אפונה מקופסא, מסוננת, למעבד מזון + מעט שמנת מתוקה + מלח ופלפל, לרסק למחית ולשים בצד
  4. טבעות אירוסין – לשמן את הרינג (2 רינגים) וללפף סביב את הרצועה הראשונה, להבריש את הרצועה במעט שמן/חמאה וללפף את הרצועה השניה וכו'
  5. לשמן גם את הרצועה האחרונה לטבול אותה בשומשום + מלח גס, להכניס לתנור למספר דקות עד קבלת צבע שחום יפה, להוציא ולקרר היטב (לא לנסות להוציא את הפילו אחרת ישבר) להוציא בזהירות רק לאחר הקירור

הכנת הדג (אפשר "לסגור" אותו במחבת, על פי הוראות מדוייקות במתכון שבקישור הזה, או ישר לתנור)

  1. לייבש את עורו על נייר סופג
  2. לבזוק בחוץ ופנים מלח ופלפל, מעט שמן / חמאה
  3. להכניס לתנור, יחד עם כדורי הפירה לאחר שהזלפתם טיפונת שמן / חמאה על ראשיהם (או ב-2 תבניות). אם הדג טוגן קודם, יספיקו לדג 5 דקות בתנור (ואז כדאי לחמם את הפירה בנפרד, כמה דקות יותר). אם מסתפקים באפייה בלבד, 10 דקות יעשו טוב.

צילחות:

  1. בסיס הצלחת – 4 כפות גדושות ממחית האפונה, ולהעמיד את הטבעת הראשונה אליה יכנס הדג עם זנבו
  2. להרים מעט את הדג בחלקו הקידמי ולהכניס את הטבעת השניה ולהניח
  3. להוסיף את כדורי הפירה החמות ומעט שחומות
  4. להניח פלחי לימון בצד

מסיבת האירוסין מתחילה. בתיאבון

דרג את הרשום בבלוג זה:
פורל אציל
דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.