דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש

דג סלמון אפוי ומזוגג במיץ רימונים יוזו ודבש
דג עסיסי עם רוטב חמצמץ-מתקתק צילום: עמנואל רוזנצוייג

דג אפוי בעדינות במיץ יוזו, סירופ רימונים, דבש ומעט תיבול.
ללא שמן כלל, מנה מהירה וכייפית שמשתלבים בה חמצמצות מיץ הרימון, אקזוטיות היוזו ומתקתקתות הדבש.

מיץ יוזו הוא מיץ מפרי הדר יפני. ניתן להשיג ברשת "מזרח מערב". נשמר היטב לאורך זמן במקרר. טעמו מזכיר קצת מנדרינות, אם כי יותר מרוכז. אפשר להשתמש במיץ מנדרינות במקום או כברירה אחרונה במיץ תפוזים.

חומרים לארבע מנות:

  • 4 נתחי פילה או סטייק סלמון
  • 4 כפות סירופ רימונים
  • 4 כפות יוזו
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפיות רוטב סוייה
  • 2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • 1 סנטימטר שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 3 שיני שום כתושות
  • חצי כוס יין יבש (גם לבן וגם אדום יעבדו כאן)
  • 4 גבעולים של בצל ירוק, קצוצים

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומייבשים את הדג עם מגבת נייר
  2. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, חוץ מהיין והבצל הירוק
  3. מכניסים את נתחי הדג לתבנית
  4. מטפטפים חצי מכמות הרוטב על הדגים, מכסים ומשאירים בצד למשך 30 דקות או שעה במקרר.
  5. מחממים את התנור למאה ושמונים מעלות צלזיוס
  6. מכינים את התבנית עם הדגים, ללא כיסוי ואופים במשך 20 דקות. כדאי לבדוק במרכז אחד הדגים ולוודא שהוא לא נא בפנים ושהוא מתפרק בקלות. לשים לב לא לאפות יותר מידי ולייבש את הדג.
  7. בזמן האפייה, מכניסים את שארית הרוטב לסיר קטן, מוסיפים את היין ומצמצמים על אש נמוכה עד שנותרות 4-5 כפות. לשים לב לא לשרוף את הרוטב (לדבש יש נטייה להשרף במהירות).
  8. מניחים את הדג האפוי על הצלחת ומטפטפים מעל כף רוטב מצומצם.

אפשר להגיש עם ירקות מאודים וסלט וכמובן להוסיף אורז או פירה אם ממש חשוב לכם. אני הגשתי הפעם עם קישואים מאודים וסלט ירוק קטן ליד.

הכנסת דגי הסלמון לתנור צימצום הרוטב קישואים מאודים כתוספת

0
קלמרי צרוב על סלט מנגו
דג ברמונדי מזוגג בלי'צי, עם סלסת ליצ'י ליים ונענע

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד