מתאבן טרופי נפלא צילום: עמנואל רוזנצוייג
מנגו עם כוסברה זה שילוב מטריף חושים בעיני.
קצת צ'ילי לעוקצנות, לימון לאיזון המתיקות ופרוסות דקות של קלמארי צרוב מעל - והנה לנו מנת אפריטיף צבעונית ומאד טעימה.
באחת ההגשות נאלצתי לוותר על המנגו עקב רגישות לפרי. השתמשתי באגס קצוץ לקוביות מאד קטנות. יצא מצויין. בהחלט אלטרנטיבה, בוודאי כאשר הפרי לא בעונה.
חומרים לעשר מנות פתיחה:
- קלמארי אחד שלם, טרי ונקי
- מנגו אחד בשל
- רבע פלפלון צ'ילי טרי קצוץ דק מאד
- קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון
- 2 כפות כוסברה קצוצה דק
- חצי כפית רוטב דגים או סויה
- פלפל שחור
- מעט שמן לצריבת הקלמארי
אופן ההכנה
- קולפים את המנגו וחותכים את בשרו לקוביות קטנות מאד
- מכניסים לקערה ומוסיפים את הצ'ילי, קליפת הלימון, מיץ הלימון, הכוסברה הקצוצה ורוטב הדגים
- מערבבים בעדינות ומשהים למשך 10 דקות
- מפלפלים את הקלמארי
- מחממים מחבת או פלנצ'ה, מורחים במעט שמן כל שהוא וצורבים את הקלמארי בחום גבוה. לא יותר מדקה לכל צד (אחרת הוא יקבל מרקם של גומי).
- פורסים את הקלמארי הצרוב לפרוסות דקות
- להגשה מניחים על כף או בקערית קטנה מעט מסלט המנגו ועליו מסדרים 2-3 סרטים של קלמארי צרוב
תגובות