מישרה פשוט המבוסס על מיסו, מעניק לדג טעם עמוק ומרתק.
טיגון קל לאחר האפייה (או בישול בוואקום) מעניק לדג מעטה מושחר יפה וקריספי.
המיסו מלוח מאד, לכן אין צורך להוסיף מלח.
הסוכר החום מתקרמל בטיגון הסופי ויש לשים לב שפני הדג ישחירו, אולם לא ישרפו. טמפרטורה בינונית וסבלנות יבטיחו תוצאות טובות.
אפשר להשתמש באותו משרה גם לדגים לבנים. מצויין עם דג קוד אם אתם מצליחים להשיג וגם עם לוקוס, לברק, פלמידה וכדומה.
מי שכבר מבשל בשיטת הוואקום (Sous Vide) יודע שאפשר להגיע בקלות לדג מושלם, אולם גם באפייה זהירה בשיטות המסרותיות אפשר להגיע לתוצאות מעולות. בסוף המתכון מפורטת דרך ההכנה בוואקום.
חומרים לארבע מנות:
- 4 נתחי פילה סלמון, טרי ככל שניתן, נקי מעצמות, ללא העור.
- 2 כפות סאקה (יין אורז)
- 2 כפות מירין
- 2 כפות מיסו בהיר
- 2 כפות סוכר חום
- שמן צ'ילי לפי הטעם (אני שם 1-2 כפות). אם אין, אפשר להשתמש בשמן צמחי כל שהוא (אבל לא זית) ולהוסיף שבבי צ'ילי שנמעכו קלות עם השמן בקערה קטנה.
- להגשה: צ'ילי אדומים פרוסים דק ובצל ירוק חתוך באלכסון.
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל חומרי המשרה.
- מוסיפים את הדג ובעדינות מעסים את המשרה על הדג, מכסים ומקררים במשך שעתיים במקרר.
- מעבירים את הדג עם המשרה שנדבק אליו לתבנית קטנה, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 צלזיוס, למשך 20 דקות.
- מעבירים למחבת חמה עם מעט שמן צמחי (רצוי מחבת עם ציפוי המונע הדבקות), על להבה בינונית, ומטגנים צד אחד בלבד במשך 2-4 דקות. לא כדאי להתפתות להרים או להזיז את הדג באמצע, אלא אם עולה עשן. נסיון מוקדם מידי להזיז את הדג עלול להגמר בציפוי דבוק למחבת במקום מעטה מושחר יפה על הדג עצמו.
- מעבירים את הדג לכלי מכוסה לשמירה על החום ומכניסים למחבת החמה את חומרי ההשרייה.
- מגבירים את הלהבה ותוך כדי ערבוב מצמצמים עד שהמשרה הופך למשחה.
- מורחים מעט מהמשחה על הדג ומעט על הצלחת בצורה דקורטיבית.
- מניחים את הדג על הרוטב בצלחת, מפזרים מעט צ'ילי פרוס ובצל ירוק על הדג ומגישים.
הדג משתלב נפלא עם פירה תפוחי אדמה עשיר בחמאה או פירה ירקות שורש.
אופן ההכנה בשיטת Sous Vide:
- מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 55.
- מערבבים את חומרי המשרה ומכניסים לשקית יחד עם נתחי הדג. חשוב לדאוג לרווחים בין הנתחים.
- לאחר אטימת השקיות מניחים אותן במקרר למשך חצי שעה. לכל מי שמשתמש במכשיר וואקום ביתי אשר נוטה לשאוב גם את הנוזלים - מספיק לשאוב עד שפני השקית נצמדים ואז מיד עוברים לאטימה, לפני שהנוזלים נשאבים. אני גם מעביר את מכשיר הוואקום לקצה משטח העבודה ומחזיק אותה אנכית כלפי הרצפה, כך שלנוזלים קשה יותר להישאב.
- מבשלים באמבט המים במשך 30 דקות.
- ממשיכים כמו בשלב 4 בשיטה הרגילה. לשים לב לא לשפוך את חומרי המשרה בזמן פתיחת השקיות.
תגובות