"פאי טונה"... שם סתמי שלא מגלה כלום מהמעדן הנפלא וקל להכנה הזה. יכולתי לתת למנה שם יצירתי מפוצץ, אבל אז הייתי חוטא למסר העיקרי: פשוט וטעים. לא פגשתי עדיין בן משפחה שלא מבקש משולש פאי שוב ושוב ומנגד אין תירוץ לא להכין מאפה פשוט כל כך.
עם סלט קטן ליד, או קר לפיקניק קליל. פשוט מושלם.
הפאי מתייצב מאד לאחר האפייה והקירור ומאד נח לאחוז פרוסה ממנו ועל כן הוא מאד מתאים לנשיאה לעבודה, לבית הספר, לטיול או פשוט לנשנש עם עגבנייה סמוקה ליד (ואם אתם מגדלים לבד את העגבניות, כמו אלו שצילמתי כאן רגע אחרי שקטפתי אותן מהאדנית שבמרפסת ביתי, אז בכלל האושר גדול).
חומרים לפאי בקוטר 26 ס"מ
לבסיס הבצק (מספיק לשתי תבניות. משתמשים בחצי ומקפיאים את היתרה לפאי הבא, עד שלושה חודשים).
2.5 כוסות קמח תופח (או קמח לבן רגיל + כפית וחצי אבקת אפייה)
200 גרם חמאה
1 שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
למלית (לתבנית אחת)
1 בצל גדול
2 קופסאות טונה בשמן זית, מסוננות.
2 ביצים
1 קוטג'
400 גרם גבינה צהובה מגוררת
100 גרם גבינה צפתית מפוררת
1 שמנת חמוצה
כפית שטוחה פפריקה מתוקה (רצוי מעושנת)
מלח – בזהירות. הטונה מלוחה וגם הגבינה הצפתית.
אופן ההכנה
מחממים את תנור האפייה לטמפרטורה של 1800 צלזיוס
מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה או בתרמומיקס בסיבוב הפוך / מהירות 5 / 15 שניות או ביד ומשלימים את העיבוד ביצירת כדור בצק חלק.
מחלקים את הבצק לשניים, חצי עוטפים היטב, מסמנים עם תכולה ותאריך ומקפיאים עד שלושה חודשים (להפשרה מעבירים למקרר למשך 6-10 שעות).
את המחצית השנייה מרדדים על משטח מקומח לעובי 1/2 ס"מ ומעבירים לתבנית פאי משומנת בקוטר 24-26 ס"מ. לא צריך להיות מוטרדים אם הבצק נקרע. מאחים את הקרעים עם הידיים ודואגים שהבצק יגיע עד לשולי התבנית. מחוררים את הבצק המרודד בתבנית עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש במשך 7 דקות ומוציאים מהתנור.
להכנת המלית
קוצצים את הבצל ומטגנים עם שמן זית עד להזהבה. להקפיד מאד לא לשרוף – עדיף פחות טיגון מאשר קצת בצל שרוף.
בקערה מערבבים את כל שאר החומרים, מוסיפים את הבצל המטוגן.
השלמת הפאי
יוצקים את המלית על הבצק החצי אפוי, משטחים ומחזירים לתנור לאפייה מלאה במשך 3/4 שעה. כדאי באמצע האפייה לסובב את התבנית בתנור. הפאי מוכן כאשר פני המלית משחימים מעט.
מוצאים מהתנור ומצננים במשך 20 דקות. אפשר להגיש בשלב הזה או לקרר לגמרי.
הפאי מאד טעים חם או קר. אפשר לחמם בקלות פרוסות מהפאי במיקרוגל במשך 10-20 שניות.
להגשה מהודרת יותר מניחים תלולית שמנת חמוצה מעורבבת עם עשבי תיבול או עם קוביות קטנטנות של עגבניות, מלפפון חמוץ קטן ליד או פשוט לנשנש פרוסה קרה וירק שלם ליד.
היי
כתבתם 'מחוררים את הבצק המרודד בתבנית עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש במשך 7 דקות ומוציאים מהתנור.'
האם אופים את הבצק לחוד? ואם כן אז מה ההמשך?
שבתאי
היי
כתבתם 'מחוררים את הבצק המרודד בתבנית עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש במשך 7 דקות ומוציאים מהתנור.'
האם אופים את הבצק לחוד? ואם כן אז מה ההמשך?
שבתאי
הי מרק,
תודה על ההערה. עקב תקלה טכנית נעלמה פסקא שלמה מההוראות. טופל!
בכל מקרה, אדגיש שאופים את הבצק בתבנית אפייה מוקדמת (נקראת "אפייה עיוורת"), חלקית. ממלאים את הבצק האפוי חלקית במלית ומשלימים אפייה של הכל ביחד.
בתחילת המתכון תמצא קישור לסרט וידאו מפורט מאד של כל תהליך ההכנה כולל טיפים.
בתיאבון!
תגובות 2
היי
כתבתם 'מחוררים את הבצק המרודד בתבנית עם מזלג ואופים בתנור שחומם מראש במשך 7 דקות ומוציאים מהתנור.'
האם אופים את הבצק לחוד? ואם כן אז מה ההמשך?
שבתאי
הי מרק,
תודה על ההערה. עקב תקלה טכנית נעלמה פסקא שלמה מההוראות. טופל!
בכל מקרה, אדגיש שאופים את הבצק בתבנית אפייה מוקדמת (נקראת "אפייה עיוורת"), חלקית. ממלאים את הבצק האפוי חלקית במלית ומשלימים אפייה של הכל ביחד.
בתחילת המתכון תמצא קישור לסרט וידאו מפורט מאד של כל תהליך ההכנה כולל טיפים.
בתיאבון!