ניוקי זריז ושרימפס בקארי תאילנדי

ניוקי זריז ושרימפס בקארי תאילנדי
ניוקי נימוחים, שרימפס עדינים, קארי מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

בדרך כלל אני בעד לייצר הכל מהתחלה, תוך שליטה מוחלטת באיכות חומרי הגלם ומינימום התערבות תעשייתית.

אבל לפעמים, הזמן קצר או לחילופין האנרגיות ובכל זאת, מתחשק לנו להנות ממנה עשירת טעמים. אולי אפילו במיוחד ברגעי העייפות.

במתכון הזה, נחבר כמה מוצרי מדף זמינים ותוך חמש עשרה דקות נעמיד קערות מהבילות ועשירות בטעמן.

יכול להיות שהחיבור של ניוקי עם הקשר האיטלקי החקוק בזכרון הקולינרי שלנו, יחד עם קארי תאילנדי, יגרום להרמת גבה פה ושם. אבל אחרי המזלג הראשון שמחליק לפה את התרכובת הנפלאה הזה, מטשטש הזכרון ההוא ומפנה מקום לעונג ופינוק חדשים.

לקארי ורוטב הקוקוס, יחד עם שאר רכיבי המתכון, יש טעם מאד דומיננטי, מלטף ועוטף. לכן אין משמעות גדולה לשימוש בניוקי תעשייתי לעומת זה מתוצרת עצמית. גם השרימפס הקפוא מאד מתאים כאן ואין טעם להשקיע בשרימפס טרי ויקר.

אפשר בקלות להחליף את השרימפס בחזה עוף חתוך לרצועות באורך 4-5 סנטימטרים ואז המנה כשרה לגמרי.

חומרים (לארבע מנות):

  • חבילת ניוקי בוואקום (יש קטנים מאד ורגילים. אני ממליץ על הקטנים)
  • 2 כפיות מלח לבישול הניוקי
  • חבילת שרימפס מקולף מהקפאה (בטיב טעם או חנויות אחרות של מזון לא כשר), מופשר
  • שקית קטנה של מחית קארי אדום תאילנדי (על מדפי האוכל האסייאתי בכל סופרמרקט גדול)
  • בצל אחד קצוץ גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • גזר אחד פרוס לגפרורים
  • פחית קרם קוקוס
  • שתי כפיות סוכר דקלים או סוכר חום
  • כף מירין
  • קליפה מגוררת מלימון אחד (או ליים למי שיש)
  • חצי זר כוסברה טרייה, ללא הגבעולים
  • 4 כפות אגוזי קשיו קלויים או בוטנים (אני קוצץ אותם לא קלויים ומטגן במעט חמאה ושמן במשך דקה)

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים סיר גדול עם מים ושתי כפיות מלח, לבישול הניוקי
  2. בווק או מחבת עמוקה, מחממים 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל במשך דקה
  3. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד דקה
  4. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 10 שניות
  5. מוסיפים את מחית הקארי. כדאי לטעום לפני ההוספה כדי להעריך את החריפות. אם בלתי נסבל, להוסיף רק כמה כפיות. אפשר להוסיף עוד בהמשך. אם הקארי סמיך מידי, אפשר לערבב אותו בקערה קטנה עם 2 כפיות שמן ורק אז להוסיף לווק
  6. אחרי דקה, מוסיפים את קרם הקוקוס, המירין, קליפת הלימון והסוכר ומבשלים על אש בינונית במשך 5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם. טועמים ואם צריך, מוסיפים מלח ועוד מחית קארי.
  7. אם הקארי סמיך מידי (תלוי באיכות קרם הקוקוס), מוסיפים מעט ממי הבישול של הניוקי.
  8. מסירים את זנבות השרימפס ומוסיפים לתערובת הקארי. מבשלים במשך 4-5 דקות עד שהשרימפס משנים את צבעם. לא יותר מזה.
  9. מכניסים את הניוקי משקית הוואקום למים הרותחים ומבשלים רק עד שהם צפים. בערך דקה או שתיים.
  10. מסננים את הניוקי ומחלקים לארבע קערות עמוקות (לצילום השתמשתי בצלחת שטוחה, אבל הרבה יותר נח וכיף לאכול מתוך קערה).
  11. מעל הניוקי מוסיפים את השרימפס והקארי בנדיבות.
  12. מפזרים כוסברה קצוצה ואגוזי קשיו ומגישים.

 

2
שרימפס מזוגגים ביוזו
פילה לברק על דואט חצילים

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד