תפוח אדמה ממולא וביצה עלומה

תפוח אדמה ממולא וביצה עלומה

מידע נוסף

  • קל
  • 5 דקות
  • שעה וחצי
  • לא
  • לא
  • סיר קטן
    תנור אפייה

למה תפוח אדמה?
למה? למה לא?

אם תרצו תאכלו בבוקר, אם תרצו בצהריים
אם תרצו זה עדיין תפוח אדמה

 

חומרים למנה אחת

  • תפוח אדמה מזן דזירה בגודל בינוני רחוץ ומיובש
  • 3 פרוסות בייקון / או נקניק כתף או אחר
  • 1 ביצה
  • גבינה צהובה מגורדת, מומלצת מאד גבינת צ'דר
  • מעט גבינת ריקוטה ועשבי תיבול
  • מלח ופלפל גרוס

אופן ההכנה:

  1. אופים את תפ"א עטוף בנייר כסף בתנור עד למוכנות (200 מעלות, בין 40 דקות לשעה וחצי. תלוי בגודל תפוח האדמה. קיסם עץ צריך לחדור בקלות דרך נייר הכסף ותפוח האדמה).
  2. מוציאים את תוכן התפוח עד ¾ ושומרים בצד. להשתדל לשמור את הקליפה שלימה
  3. מערבבים את הריקוטה עם גבינה מגורדת / או קובית צ'דר ועשבי תיבול , מלח ופלפל ולמלא את תפוח האדמה.
  4. כורכים מסביב לתפוח את הבייקון או הנקניק ותופשים עם קיסמים
  5. מעל מוסיפים שפע גבינה מגורדת, ושולחים לתנור – 170 מעלות
  6. מוציאים מהתנור כאשר כל הגבינה נמסה יפה, מניחים לקרור כמה דקות, ומוציאים את הקיסמים.

בינתיים מכינים את הביצה העלומה

  1. מרתיחים מים ומעט חומץ בסירון
  2. שוברים בעדינות ביצה לתוך קערית קטנה מבלי לשבור את החלמון
  3. מקשקשים במים מעגלים עם כפית ושופכים את הביצה לתוך המערבולת העדינה שנוצרה. מחכים כדקה וחצי ובעזרת כף מחוררת דגים אותה מהמים (להזהר לא לשבור את החלמון). מניחים מייד בצלחת ההגשה.

את שאריות התפוח שהוצאתם קודם אפשר להקפיץ קלות בחמאה, או להשאיר כמות שהם ולהגיש.

אופציה - ביצה עלומה בסוויד או בתרמומיקס

טיפ של עמנואל: אם מכינים יותר מביצה אחת, ללא ספק כדאי לבשל אותן בסוויד או בתרמומיקס, אם יש כמובן. מגיעים לרמה מושלמת(!) של ביצה עלומה וגם להגשה קצת יותר מרשימה (סליחה עופרה) היות והביצה מתבשלת בקליפתה וכאשר מחליקים אותה להגשה, צורתה נשארת מושלמת כאילו מדובר בביצה קשה. עד שבוצעים אותה עם מזלג... הבישול של הביצים בקליפתן אורך שעה ונח לבצע את הבישול בזמן שתפוחי האדמה נאפים בתנור.

לאחר שעה בישול בקליפה, שוברים בעדינות את הקליפה בצד המחודד של הביצה ובזהירות נותנים לביצה המבושלת להחליק החוצה לצלוחית קטנה. לעיתים בזמן החילוץ יש גם מעט מים מסביב לביצה ובשיטה של חילוץ לצלוחית ניתן להמנע מהרטבה של צלחת ההגשה.

  • סוויד: מחממים את אמבט המים לטמפרטורה של 60 מעלות צלזיוס, מניחים את הביצים השלמות במים ודואגים שהן לא יתערבלו. אפשר להניח עליהן מגבת מטבח או לאגד אותן בתוך סלסלה. מבשלים שעה.
  • תרמומיקס: ממלאים בקערה 1.8 ליטר מים (למודל TM31) או 2 ליטר מים (למודל TM5), מחממים 7 דקות / 60 מעלות / מהירות 3.5. בינתיים מסדרים את הביצים בסלסלת הבישול הפנימית. מכניסים את הסלסלה עם הביצים לקערת המים החמים ומבשלים 60 דקות / 60 מעלות / מהירות 3.5.

הערה: לביצה עלומה יש דרגות הכנה רבות. גם עניין של טכניקה וגם של טעם. מי שמעדיף ביצה קצת פחות רכה, יכול לבשל (גם סוויד וגם בתרמומיקס) ב-70 מעלות במשך 12 דקות. כדאי לנסות וללמוד מה דרגת העשייה האהובה עליכם.

דרג את הרשום בבלוג זה:
ענן בצלחת
חטיפי משמש ואגוזי מלך

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 14 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.