אחרי הביס הראשון אפרת אמרה לי: "למות. עכשיו תרשום כדי שפעם הבאה יצא לך בדיוק, אבל בדיוק(!) אותו הדבר".

מזל שהחטיף נשמר בפריזר עד השימוש. כך ניתן איך שהוא לשלוט ברצון העז לעוד פרוסה. אמנם רק מרכיבים בריאים נפלאים מכיל החטיף, אבל גם בריאות צריך למנן (;

חמאת קשיו (או תחליף), מבחר זרעונים נהדר, מייפל ושמן קוקוס. עונג צרוף.

 

אני משתמש בחמאת קשיו, אשר ניתן להכין בקלות יחסית במעבד מזון חזק (תרמומיקס, או בלנדר ויטמיקס). אפשר להחליף גם בחמאת זרעי חמניות שאפילו עוד יותר קל להכין או בחמאת שקדים. בקישור הבא יש הוראות להכנת חמאת פקאן. רק להחליף את הפקאן בקשיו ומתקבלת חמאה נפלאה ללא שום חומרים משמרים ושמנים לא רצויים.

את תערובת הזרעונים אפשר להרכיב איך שרוצים, בעיקר לפי מה שיש וכמובן לפי הטעם. צריך רק לשמור על הכמות הכללית.

את התערובת יוצקים לכלי פלסטיק קטן מרופד בנייר אפייה, עם מכסה לאטימה הרמטית (ראו תמונה למטה). כך קל להוציא את התערובת מהכלי לטובת פריסה וגם להחזיר ולסגור הרמטית לשמירה במקפיא.

התערובת לא ממש קופאת וניתן לאכול את החטיף ישירות מההקפאה. יחד עם זאת, הוא מפשיר במהירות ואז המרקם מזכיר פאדג'.

לא ניתן לקחת את החטיף לדרך.

חומרים לקופסא בגודל 10 על 16 ס"מ (אני חותך ל-24 מנות. אפשר כמובן לפרוס בכל גודל אחר)

בסיס

מילוי

ציפוי

אופן ההכנה

  1. במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבסיס עד לקבלת תערובת פירורית לחה אחידה. לשים לב לא להגיע לרמת משחה. מספיקות כמה שניות עיבוד (מי שמשתמש בתרמומיקס: טורבו של שנייה אחת ואם צריך אז עוד חצי שנייה).
  2. מרפדים קערת פלסטיק בנייר אפייה ומהדקים היטב לתחתית את תערבות הבסיס, באופן אחיד.
  3. מעבירים למקפיא עד לסיום הכנת המלית.
  4. מעבדים במעבד מזון את תערובת המילוי, למעט הזרעונים, עד לקבלת קרם חלק. כדאי שהחומרים יהיו בטמפרטורת החדר. בעיקר חמאת הקשיו. האמת שאין סיבה לשמור אותה במקרר מלחתחילה.
    (מי שמשתמש בתרמומיקס: 10 שניות במהירות 8. מחזירים למרכז הקערה את מה שנדבק לדפנות ומעבדים עוד כמה שניות)
  5. מוסיפים את תערובת הזרעים ומערבבים בעדינות להטמעה אחידה (בתרמומיקס: 5 שניות, סיבוב הפוך, מהירות 3)
  6. יוצקים את הקרם והזרעים על הבסיס ששמנו במקפיא ומחליקים
  7. מפזרים באופן אחיד את זרעי הציפוי ומהדקים קלות
  8. מעבירים למקפיא לחמש שעות לפחות או למשך הלילה
  9. בעזרת נייר האפייה, מוציאים את הגוש הקפוא ומניחים על קרש חיתוך. פורסים עם סכין חד וגדול לפרוסות בגודל הרצוי. אני מצאתי רוחב סנטימטרים ואורך 3 סנטימטרים כמנה אידאלית לאספרסו של אחרי הצהריים, אבל אפשר כמובן להכפיל את הגודל.
  10. מחזירים את הגוש הפרוס על נייר האפייה לתוך הקערה ושומרים במקפיא עד לשימוש.

אכסון חטיפים בקופסת פלסטיקseeds bar sideתמונת חטיף ממבט על