יש שרואים במרקים פתרון לניצול שאריות מזון.

אני דווקא רואה במרקים הזדמנות לחיבורי טעמים ובעיקר - תבשיל זמין ונח לחימום ברגעי רעב, לרוב בלי ייסורי מצפון של אכילה כבדה מידי.

בין אם בשרי, חלבי או בעיקר על בסיס ירקות. בין אם חלק או עם טקסטורה של חומרי גלם - אין סוף לחיבורים ואפשרויות ובעיקר התאמה עונתית של חומרי גלם.

לרוב, חומרי הגלם הם אלו שנותנים את הטעם והטון. בלי צורך בעושר תבלינים. בסוף טוויסט קטן של לימון או עשב תיבול דומיננטי - והנה לנו חגיגה.

קניידלעך שלנו

קניידלעך שלנו

ליל הסדר כבר עבר. אז עכשיו לפרסם מתכון לקניידלעך???

ובכן, השנים לימדו אותי שמסורת חגים משפחתית מאד קשה לשנות ומי אני שאסכן את הבשלן או הבשלנית בהגשת מאכל כל כך מסורתי לשיפוט מול הנוסטלגיה המשפחתית הנעימה כל כך, אך גם ביקורתית...

אבל בסוף פסח, ובשבועות שאחריו, אנו תקועים עם שאריות מצות. אפילו מצה-בריי כבר לא מתחשק לילדים.
זו הזדמנות לנסות גרסה קצת אחרת.
היות ולא נתקלתי בה בשום משפחה אחרת עד היום, אני קורא לה כאן "הקניידלעך שלנו".

השינוי העיקרי הוא שימוש במצות כבסיס ולא (רק) בקמח מצה. התוספת השנייה היא שימוש בתמצית שקדים שמקפיצה את הקציצות הפשוטות האלו לדרגה אחת לפחות מעלה. הקניידלעך מתקבלים הרבה יותר אווריריים וטעימים. מאד שונים מהגרסה השכיחה הדחוסה כל כך שאנו מוצאים בכל בית כמעט.

אני למדתי מאמי, היא למדה מחמותה, סבתא אדית שלנו.
אני משער שהבסיס הוא כופתאות הלחם על אין-סוף הגרסאות שלהן, הנפוצות כל כך במטבח האוסטרו-הונגרי והסביבה. על בסיס אותה תפישה, החליפו את הלחם במצה שהושרתה במים. כמה פשוט...

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • לא
תגיות:
המשך קריאה
339 צפיות
0 תגובות

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • 3 שעות
  • כן
  • כן
  • מעבד מזון או בלנדר או תרמומיקס
המשך קריאה
2636 צפיות
0 תגובות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 55 דקות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
811 צפיות
0 תגובות

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין
פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי

איפה השמיר?

אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....

אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 20 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2504 צפיות
0 תגובות

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה
אדום, עשיר, עם חלמון מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עגבניות עושה לי את זה. אין ספק.

עם לחם טוב (או בימים נדירים של שליטה עצמית, אז אפילו בלי לחם), לרוב לא צריך כלום יותר.
אבל מידי פעם אני כן משחק עם המרק הבסיסי שכבר פרסמנו כאן באתר.
הפעם, נוסיף לו הרבה פלפל קלוי שיצור עוד שכבת טעם מסקרנת ונגיש עם ביצה עלומה שבכלל תקח את המרק למחוזות פינוק ועושר אחרים לגמרי.

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • כן
  • כן
המשך קריאה
2541 צפיות
0 תגובות

מרק רגל

מרק רגל
פינוק של חורף צילום: עמנואל רוזנצוייג

במשך שנים, הבחירה הטבעית שלי לחורף במסעדות פועלים, היתה מרק רגל.
טעם בשר עשיר, עונג של מח עצם וליווי חריף של סחוג וטחינה על פיתה עבה.

הגיע הזמן שסוף סוף אכין את המרק הנפלא הזה בבית.

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • 12 שעות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
7716 צפיות
0 תגובות

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו

מרק ברוקולי ואגוזי קשיו
חורפי וטעים צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עשיר בזכות אגוזי הקשיו ובעל טעם עמוק של הברוקולי אשר מגיע בשתי צורות - מבושל טחון ועם פרחים בבישול מינימלי, שלמים.

כיף כל השנה ובמיוחד בחורף.

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
  • בלנדר או מעבדממזון טובים
    מסננת
המשך קריאה
2356 צפיות
0 תגובות

מרק בויאבז

מרק בויאבז
חגיגה של פירות ים, דגים וירקות צילום: עמנואל רוזנצוייג

בויאבז הוא מרק דגים אשר נקשר בעיקר עם מרסיי שבדרום צרפת, אולם אני דווקא טעמתי את המרק המשובח ביותר בחבל נורמנדי, בכפר דייגים קטן על חוף האוקיאנוס האטלנטי.

מאז, טעמתי עשרות גרסאות שונות למרק הזה, רובן לא הותיר בי כלום מהזכרון הראשון ההוא.

עקבתי קצת אחרי הגרסאות האהובות בארץ - של אייל שני, של אייל לביא וזה שמוגש במסעדת מנטריי ובסופו של דבר יצאה לי מן גרסה משולבת, עשירה בטעם, עדינה במרקם ובעיקר משרה נחת. עם אוקיאנוס או בלי.

מידע נוסף

  • קשה
  • שעה
  • שעתיים
  • לא
  • לא
  • מעבד מזון חזק
    מסננת עדינה מאד
המשך קריאה
9808 צפיות
0 תגובות

מרק עגבניות של בית

מרק עגבניות של בית
מרק שמחזיר אותי לתקופת נערותי צילום: עמנואל רוזנצוייג

אחד המרקים הראשונים שלמדתי להכין, כאשר התחלתי לבשל בגיל 12, היה מרק העגבניות הזה.

אני מגיש אותו בדיוק כמו שהכנתי אותו אז, אם כי היום אני מוסיף תוספות שונות - קונפי שום ומעט רוזמרין, קאנל של קציפת סלרי, קרוטונים שונים וכדומה.

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • כן
  • סטנדרטי
המשך קריאה
10365 צפיות
0 תגובות

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי
קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג

שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.

מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
המשך קריאה
4906 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.