מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • בהתאמה
  • לא
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

תפוחי האדמה מסמיכים את המרק באופן טבעי ואחרי הטחינה של המרק, יוצרים מרקם קרמי.

אם אין בעייה עם חלב בארוחה, כדאי להוסיף כוס חלב בסיום הבישול לקבלת מרקם עדין עוד יותר.
ממש אין צורך בשמנת להקרמה.

חומרים לסיר מרק גדול:

  • כרובית שלימה יפה וטרייה
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפות שמן זית
  • בצל גדול קצוץ דק
  • גזר אחד קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • כף גרגרי כוסברה (מי שלא אוהב כוסברה לא צריך לדאוג. אין דמיון לטעם הכוסברה הטרייה)
  • כפית גרגרי כמון
  • רבע כפית פלפל לבן טחון
  • כף מלח
  • ליטר ציר עוף או מים עם אבקת מרק או פשוט מים
  • עשבי תיבול קצוצים להגשה ואם רוצים אז גם שמנת חמוצה או יוגורט

כוס חלב (אופצייה)

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים על אש בינונית את הבצל עד לשקיפות. לא להזהיב!
  2. מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים במשך כמה דקות
  3. בזמן שהבצל והגזר מיטגנים, שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים גדולים. הדרך הנוחה ביותר היא להעביר סכין סביב הגבעול. כל הפרחים נפרדים. גם את הפרחים הקטנים יותר מפרקים באותה שיטה. לא לזרוק את הגבעול - לנקות את הקצה, לקצוץ ולהוסיף לבצל והגזר. גם בעלים הירוקים ניתן להשתמש. מנקים את הקצוות הלא יפים, קוצצים ומוסיפים לסיר.
  4. במכתש או על קרש עם מערוך, כותשים את גרגרי הכוסברה והכמון עם מעט מלח גס. מוסיפים לבצל והגזר.
  5. מוסיפים את הכרובית לסיר
  6. קוצצים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר
  7. מוסיפים את ציר העוף ומשלימים עם מים עד לכיסוי הירקות
  8. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות
  9. מוציאים בערך מחצית מפרחי הכרובית המבושלים. מפרקים אותם לפרחים הכי קטנים. את הגבעולים שנותרים מחזירים לסיר
  10. עם בלנדר מוט (או בתוך בלנדר חיצוני), מרסקים את המרק היטב למחית אחידה
  11. טועמים ומשפרים תיבול
  12. אם רוצים, מוסיפים בשלב הזה כוס חלב ובכל מקרה, את פרחי הכרובית שהשארנו בצד. כך מתקבל מרק קרמי עם מעט פרחי כרובית רכים שמגוונים את המרקם.
  13. מגישים עם מעט עשב תיבול קצוץ מעל. אפשר גם להוסיף כף שמנת חמוצה או יוגורט.

פירוק ראשוני של הכרוביתפירוק פרחי הכרובית הקטניםטיגון הבצל והגזרבישול המרק

ריסוק המרקהחזרת פרחי הכרובית הקטנים למרק הטחון

דרג את הרשום בבלוג זה:
ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר
טום קא גאי - מרק קוקוס ועוף תאילנדי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.