עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

תפוחי האדמה מסמיכים את המרק באופן טבעי ואחרי הטחינה של המרק, יוצרים מרקם קרמי.

אם אין בעייה עם חלב בארוחה, כדאי להוסיף כוס חלב בסיום הבישול לקבלת מרקם עדין עוד יותר.
ממש אין צורך בשמנת להקרמה.

חומרים לסיר מרק גדול:

כוס חלב (אופצייה)

אופן ההכנה

  1. מחממים מעט את שמן הזית בסיר גדול ומטגנים על אש בינונית את הבצל עד לשקיפות. לא להזהיב!
  2. מוסיפים את קוביות הגזר ומטגנים במשך כמה דקות
  3. בזמן שהבצל והגזר מיטגנים, שוטפים היטב את הכרובית ומפרקים לפרחים גדולים. הדרך הנוחה ביותר היא להעביר סכין סביב הגבעול. כל הפרחים נפרדים. גם את הפרחים הקטנים יותר מפרקים באותה שיטה. לא לזרוק את הגבעול - לנקות את הקצה, לקצוץ ולהוסיף לבצל והגזר. גם בעלים הירוקים ניתן להשתמש. מנקים את הקצוות הלא יפים, קוצצים ומוסיפים לסיר.
  4. במכתש או על קרש עם מערוך, כותשים את גרגרי הכוסברה והכמון עם מעט מלח גס. מוסיפים לבצל והגזר.
  5. מוסיפים את הכרובית לסיר
  6. קוצצים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר
  7. מוסיפים את ציר העוף ומשלימים עם מים עד לכיסוי הירקות
  8. מביאים לרתיחה ומעבירים לאש קטנה למשך 20 דקות
  9. מוציאים בערך מחצית מפרחי הכרובית המבושלים. מפרקים אותם לפרחים הכי קטנים. את הגבעולים שנותרים מחזירים לסיר
  10. עם בלנדר מוט (או בתוך בלנדר חיצוני), מרסקים את המרק היטב למחית אחידה
  11. טועמים ומשפרים תיבול
  12. אם רוצים, מוסיפים בשלב הזה כוס חלב ובכל מקרה, את פרחי הכרובית שהשארנו בצד. כך מתקבל מרק קרמי עם מעט פרחי כרובית רכים שמגוונים את המרקם.
  13. מגישים עם מעט עשב תיבול קצוץ מעל. אפשר גם להוסיף כף שמנת חמוצה או יוגורט.

אופן ההכנה בתרמומיקס

  1. מכניסים לקערה בצל חתוך לשניים, גזר חתוך לשלושה, את גרגרי הכוסברה, גרגרי הכמון ואת שמן הזית וקוצצים 5 שניות / מהירות 5.5.
  2. מאדים את הבצל והגזר 6 דקות / וורומה / מהירות 1.5.
  3. בזמן האידוי, מכינים את הכרובית על פי סעיף 3 ואת תפוח האדמה על פי סעיף 6 באופן ההכנה הרגיל
  4. מוסיפים לירקות המאודים את הכרובית, תפוח האדמה, ציר העוף / מים עם או בלי אבקת מרק או מימרח ציר, מלח (בהתאם לכמות אבקת המרק. שלא יצא מלוח מידי) פלפל לבן
  5. מבשלים 20 דקות / 100 מעלות / סיבוב הפוך / מהירות 2.
  6. מוציאים חלק מפרחי הכרובית ומפרקים מהם פרחים קטנטנים ושומרים בצד. את הגזעים העבים יותר מחזירים לסיר
  7. מרסקים את המרק 2 דקות / מהירות 10. אם הקערה מלאה לגמרי והמרק לא נטחן למירקם קרמי, מוציאים מחצית מהתערובת, טוחנים עוד דקה במהירות 10, מעבירים לסיר וטוחנים את המחצית השנייה. לשלב טחינת המרק מוסיפים כוס חלב, אם רוצים.
  8. להגשה יוצקים מרק לקערה, מוסיפים את פרחי הכרובית ששמרנו בצד, מפזרים מעט עשבי תיבול ואם רוצים אז גם כף שמנת חמוצה או יוגורט.

פירוק ראשוני של הכרוביתפירוק פרחי הכרובית הקטניםטיגון הבצל והגזרבישול המרק

 

ריסוק המרקהחזרת פרחי הכרובית הקטנים למרק הטחון