קרמי, עשיר עם עיקצוצים צילום: עמנואל רוזנצוייג
שניים מהמרקים התאילנדים המפורסמים ביותר הם הטום יאם קונג (מרק פירות ים חמוץ חריף) והטום קא גאי - מרק המכיל הרבה חלב קוקוס, עוף ועיקר טעמו בא משורש גלנגל וגבעולי למון גראס.
מרק מופלא וממכר שקל מאד להכין.
כמו בכל מאכל תאילנדי, מתחילים קודם כל מהתיבול שקובע מה תהיה המנה. החלבונים והירקות ניתנים למשחק על פי הטעם.
חשוב להשיג שורש גלנגל (דומה לג'ינג'ר בצורתו). בחנויות רשת "מזרח מערב" ניתן להשיג את השורש מיובש חתוך לפרוסות. זה מספיק טוב.
לליים יש תפקיד חשוב ואם אפשר להשיג אז זה עדיף. בלית ברירה, אפשר להשתמש בלימון רגיל.
בתאילנד, המרק מוגש עם כל מרכיבי התיבול ובזמן האכילה צריך לעבוד ולהוציא אותם. אני מעדיף לסנן ולאפשר אכילה נוחה יותר.
ניתן להחליף את העוף בשרימפס. אז שם המרק יהיה "טום קא קונג". משך בישול השרימפס לא יותר מארבע דקות, בהתאם לגודלם כמובן ולטמפרטורה ההתחלתית שלהם (ישר מהמקרר או בטמפרטורת החדר).
חומרים לארבע מנות:
- 2 כוסות ציר עוף (או מים עם אבקת מרק)
- 2 כוסות חלב קוקוס
- 6 מטבעות שורש גלנגל טרי או מיובש
- 3 גבעולי למון גראס (החלק התחתון בלבד) קצוצים
- פלפלון צ'ילי נקי מזרעים ופרוס (בהתאם לטעמכם. אפשר טיפונת ואפשר להשתולל)
- בצל גדול קצוץ גס
- קליפה מגוררת משני ליים או לימון גדול
- חבילת פטריות שמפיניון מוצקות מאד
- חזה עוף אחד נקי וחתוך לקוביות בגודל ביס
- 12 עגבניות שרי חצויות
- 2 בצלי שאלוט או בצל סגול אחד בינוני, חתוכים לקוביות גדולות
- כף רוטב דגים (נאם פלא)
- מיץ משני ליים או לימון אחד
- חצי כוס כוסברה קצוצה גס
- חצי כוס בצל ירוק
אופן ההכנה
- מכניסים לסיר את ציר העוף, חלב הקוקוס, שורש הגלנגל, הלמון גראס, הצ'ילי הבצל הקצוץ וקליפת הליים
- מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומבשלים 10 דקות
- מסננים את חומרי הטעם תוך כדי לחיצה וסחיטה דרך מסננת
- למרק המסונן מוסיפים את בצלי השאלוט ועגבניות השרי ומבשלים במשך 5 דקות
- מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים במשך 8 דקות עד שהן עשויות (לא יותר מידי כדי שלא יתייבשו)
- מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים או לימון. טועמים ומשפרים תיבול. אם חסרה מליחות, מוסיפים רוטב דגים. אם חסרה חריפות, מוסיפים פרוסות דקות של פלפלון צ'ילי.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה והבצל הירוק הקצוץ ומגישים
תגובות