מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

מידע נוסף

  • בינוני
  • שעה
  • שעה וחצי
  • כן
  • כן
אדום, עשיר, עם חלמון מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק עגבניות עושה לי את זה. אין ספק.

עם לחם טוב (או בימים נדירים של שליטה עצמית, אז אפילו בלי לחם), לרוב לא צריך כלום יותר.
אבל מידי פעם אני כן משחק עם המרק הבסיסי שכבר פרסמנו כאן באתר.
הפעם, נוסיף לו הרבה פלפל קלוי שיצור עוד שכבת טעם מסקרנת ונגיש עם ביצה עלומה שבכלל תקח את המרק למחוזות פינוק ועושר אחרים לגמרי.

חומרים לשש מנות:

  • 1 ק"ג עגבניות בשלות ויפות
  • 4 פלפלים אדומים גדולים ובשרניים
  • 4 כפות שמן זית
  • בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 3 כפות קמח או 2 כפות קמח טפיוקה
  • 5 שיני שום קלופות וקצוצות גס (או יותר או פחות, לפי הטעם. אני בכלל מכניס ראש שום שלם!)
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף פפריקה מעושנת
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • כפית אורגנו יבש או בזיליקום יבש
  • ציר עוף או מים
  • 6 ביצים
  • 2 כפות חומץ פשוט

אופן ההכנה

  1. קולים את הפלפלים (אני משתמש בברנר, אבל אפשר כמובן על להבת גז או מתחת לגריל), מכניסים לשקית ניילון למשך 10 דקות ומנקים את הקליפה החרוכה.
  2. חוצים את הפלפלים, מנקים את הזרעים וחותכים לחתיכות גדולות.
  3. מרתיחים סיר עם מים, מסמנים על כיפת העגבנייה (בצד הנגדי לגבעול) צלב עם סכין חד ומכניסים למים הרותחים למשך 2 דקות.
  4. מוציאים את העגבניות עם כף מחוררת, ממתינים כמה דקות לקירור ואז קולפים בקלות את הקליפה.
  5. קוצצים את העגבניות לקוביות גדולות.
  6. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל עד לתחילת הזהבה. חשוב שהבצל לא יישרף.
  7. מוסיפים את הקמח ומטגנים במשך דקה תוך כדי ערבוב. גם כאן מאד חשוב שהקמח לא יישרף.
  8. מתחילים להוסיף מים בהדרגה, חצי כוס בכל פעם, כאשר בין הוספה להוספה מערבבים היטב עם כף עץ ובכל פעם דואגים שהתערובת תהיה חלקה. בהתחלה מתגבש לו בצק, אבל אחרי 3-4 הוספות הרביכה נעשית נוזלית.
  9. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, העגבניות הקלופות וקצוצות ואת הפלפל הקלוי והקלוף.
  10. מוסיפים ליטר וחצי מים, מביאים לרתיחה, מערבבים מידי פעם, מקטינים את האש ומבשלים במשך 20 דקות.
  11. טוחנים היטב את המרק עם בלנד מוט, טועמים ומשפרים בישול.
  12. עד כאן, אפשר להכין כמה ימים מראש.
  13. לפני ההגשה, מרתיחים הרבה מים בסיר ומוסיפים את 2 כפות החומץ.
  14. שוברים ביצה לתוך קערה קטנה (הרבה יותר נח מאשר ישירות למים).
  15. עם כף יוצרים מערבולת בתערובת המים והחומץ הרותחת ולתוך המערבולת הזו שופכים בזהירות אבל במהירות ונחישות את הביצה. רק אחת!
  16. המערבולת אוספת את החלבון סביב החלמון ויוצרת צורה יפה ואחידה של הביצה העלומה.
  17. לאחר 2 דקות מוציאים עם כף מחוררת את הביצה לתוך צלחת ההגשה. חשוב לא לבשל יותר משתי דקות היות וגם בתוך המרק החם הביצה ממשיכה להתבשל ואנו בכלל רוצים את החלמון נוזלי.
  18. ממשיכים לבשל את הביצים אחת אחת (או בשני סירים נפרדים אם רוצים לקצר את משך הבישול).
  19. מוסיפים את המרק מעל הביצה העלומה ומגישים. אפשר להוסיף בזיליקום טרי ולהגיש ליד גם פלפלים קטנים מתוקים צרובים מעט על הפלנצ'ה.

כל סועד פותח את הביצה בתוך המרק ואז מתענג על החלמון שמעדן את טעם העגבניות והפלפלים הקלויים.

לחם טוב ליד כבר הזכרנו?

צריבה של פלפלים על הפלנצההוספת חומץ למים רותחיםהכנסת ביצה לתוך המים הרותחיםביצה עלומה מוכנההוספת מרק על הביצהשבירת החלמון בתוך המרק

 

דרג את הרשום בבלוג זה:
מרק רגל
מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.