מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין

מרק אפונה וכרישה עם נגיעות מחית כמהין
פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי

איפה השמיר?

אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....

אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה

חומרים:

  • 1/2 שקית אפונת סנפרוסט או טרייה בעונה- חלוטה
  • 2 כרישות מנוקות – החלק הלבן – חלוטים וקצוצים
  • טימין טרי
  • מלח, פלפל לבן
  • שמנת מתוקה
  • שמיר קצוץ להפליא
  • 2 בצל בינוני קצוץ
  • אופצייה 2-4 כפות יין לבן או ברנדי משובח – להרפתקנים
  • מחית כמהין – בחנויות מעדנים מתמחות
  • ציר ירקות/מים

אופן ההכנה:

  1. להכניס למחבת עמוקה בצל וכרישה לטגן עם מעט חמאה/או במחבת בציפוי טפלון, עד קבלת צבע שקוף
  2. להוסיף את האפונה ולערבב יחד
  3. להעביר לסיר הבישול ולהוסיף את ציר הירקות או מים עד כיסוי האפונה ולבשל עד ריכוך האפונה
  4. לאחר הרתיחה, להוסיף מלח ופלפל לבן לפי הטעם, ומחצית מכמות הטימין
  5. לכבות את האש ועם בלנדר מוט לטחון את המרק למחית חלקה ויפה
  6. להעביר לאש נמוכה מאוד, להוסיף למחית את השמנת המתוקה (לפי טעמכם. אין צורך בכל השמנת), את היין הלבן/ברנדי, שמיר קצוץ ושארית הטימין
  7. להביא לרתיחה עדינה תוך בחישה מתמדת
  8. לתקן תיבול

למזוג לצלחת הגשה ובעזרת מזלף או כפית לזלף סביב טיפות קטנטנות ממחית הכמהין (ממש טיפות קטנות- הטעם מאוד דומיננטי!)

0
מרק שורשים חורפי
מרק עגבניות ופלפלים קלויים עם ביצה עלומה

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 28 מאי 2022

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד