פינוק עם נגיעות צילום: עפרה קיוי
איפה השמיר?
אין כמרק טוב בכל עונה, חם או קר, מכל מרכיב: ירקות, פירות, עופות, בשר, שוקולד....
אז למה נרבה במילים - רבע שעה עבודה, מספר מרכיבים פשוטים ויש מסיבה
חומרים:
- 1/2 שקית אפונת סנפרוסט או טרייה בעונה- חלוטה
- 2 כרישות מנוקות – החלק הלבן – חלוטים וקצוצים
- טימין טרי
- מלח, פלפל לבן
- שמנת מתוקה
- שמיר קצוץ להפליא
- 2 בצל בינוני קצוץ
- אופצייה 2-4 כפות יין לבן או ברנדי משובח – להרפתקנים
- מחית כמהין – בחנויות מעדנים מתמחות
- ציר ירקות/מים
אופן ההכנה:
- להכניס למחבת עמוקה בצל וכרישה לטגן עם מעט חמאה/או במחבת בציפוי טפלון, עד קבלת צבע שקוף
- להוסיף את האפונה ולערבב יחד
- להעביר לסיר הבישול ולהוסיף את ציר הירקות או מים עד כיסוי האפונה ולבשל עד ריכוך האפונה
- לאחר הרתיחה, להוסיף מלח ופלפל לבן לפי הטעם, ומחצית מכמות הטימין
- לכבות את האש ועם בלנדר מוט לטחון את המרק למחית חלקה ויפה
- להעביר לאש נמוכה מאוד, להוסיף למחית את השמנת המתוקה (לפי טעמכם. אין צורך בכל השמנת), את היין הלבן/ברנדי, שמיר קצוץ ושארית הטימין
- להביא לרתיחה עדינה תוך בחישה מתמדת
- לתקן תיבול
למזוג לצלחת הגשה ובעזרת מזלף או כפית לזלף סביב טיפות קטנטנות ממחית הכמהין (ממש טיפות קטנות- הטעם מאוד דומיננטי!)
תגובות