אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

אף כי אפשר להכין את המרק עם בלנדר חזק ומעבד מזון, שימוש בתרמומיקס מקל מאד את העבודה ויוצר מרק חלק מאד, כמו גם סורבה קליל ואוורירי.

כמובן, אפשר לוותר על הסורבה.

חומרים להכנת הסורבה:

חומרים לגספ'צו

אופן הכנת הסורבה

  1. לאחר ניקוי ראש הסלרי, חותכים לקוביות 2 על 2 סנטימטרים.
  2. מכניסים את קוביות הסלרי למים רותחים עם מיץ מחצי לימון ושתי כפות סוכר ומבשלים במשך 10 דקות.
  3. מסננים, מצננים.
  4. בינתיים מסירים את הסיבים שבגבעולי הסלרי (אני פשוט מקלף עם קולפן ירקות, כמו שאני עושה עם אספרגוס) וקוצצים את גבעולי הסלרי לפרוסות באורך 1 ס"מ.
  5. מקפיאים בקופסה סגורה או בשקית את קוביות ראש הסלרי המבושלות ואת הגבעולים הקצוצים, לפחות למשך 24 שעות.
  6. אם משתמשים במעבד מזון רגיל - לאחר 12 שעות מעבירים את הסלרי הקפוא למעבד מזון, מוסיפים את החלבון ואבקת הסוכר וטוחנים היטב. מחזירים להקפאה. לקראת ההגשה מרסקים את התערובת שנית במעבד מזון.

גרסת תרמומיקס:

  1. לקראת ההגשה טוחנים את הסוכר במשך 20 שניות / מהירות 9.
  2. מוסיפים את החלבון והסלרי הקפוא וטוחנים 40 שניות / מהירות 8. פעם או פעמיים מורידים את התוכן שנדבק לדפנות עם מרית.
  3. מתקינים את פרפר ההקצפה ומפעילים למשך 20 שניות / מהירות 3. פעם או פעמיים מורידים את התוכן שנדבק לדפנות עם מרית.

הכנת הגספצ'ו

  1. מכניסים את כל החומרים למעט שמן הזית לבלנדר חזק וטוחנים במשך כמה דקות עד שהתערובת חלקה מספיק. אם משתמשים במעבד מזון, צריך לטחון את המרק בכמה מנות ואז כדאי לשלב בכל פעם חלק מהעגבניות.
  2. בהתאם לעצמת הבלנדר או מעבד המזון, אם המרק לא מספיק חלק, אפשר לסנן אותו במסננת עדינה.
  3. מחזירים את המרק המסונן לבלנדר או למעבד המזון ומוסיפים תוך כדי פעולת המכשיר את השמן בהדרגה. אפשר לוותר על השלב הזה ולהכניס את השמן כבר בתחילת העיבוד, אולם אז הצבע יהיה פחות עמוק.
  4. מעבירים למקרר למשך שעה לפחות.

גרסת תרמומיקס:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה, למעט שמן הזית. מפעילים במשך 3 דקות / מהירות 9. אין צורך לסנן, המרק יצא מאד חלק.
  2. מתקינים את המכסה השקוף ותוך כדי פעולת המעבד במהירות 7, שופכים את השמן על המכסה האפור. השמן יטפטף עצמאית לתוך הקעה תוך כדי העיבוד. כאשר לא נותר שמן על המכסה האפור, מפסיקים את פעולת התרמומיקס.
  3. מצננים במשך שעה לפחות.

הגשה:

  1. ממלאים צלחת עמוקה במרק
  2. מניחים במרכז הצלחת כף גדולה של סורבה
  3. מקשטים מסביב עם טיפות בלסמי מצומצם (כוס בלסמי רגיל, על אש נמוכה עד שמצתמצם לסירופ סמיך. הסירופ נשמר חודשים ארוכים). מעל מפזרים מעט נבטים עדינים.