קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים

קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים

מידע נוסף

  • קל
  • 20 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
קפוצי'נו דלעת בניחוח תפוזים צילום: עמנואל רוזנצוייג

גרסת מרק דלעת מעודנת ומפונפנת של מרק חלבי, שמקבל ניחוח תפוז מקליפה מגוררת.

המרק מוגש בכוס קפוצ'ינו, עם חלב מוקצף.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"


אני משתדל להשתמש בקליפת תפוז שלא עבר בית אריזה, שבו מצפים את התפוז בחומרים שונים ומשונים לטובת עמידות המדף - או מהפרדסים בסביבה או מהשוק (גם בשוק צריך לשים לב. יש תפוזים עם הגבעול ואפילו כמה עלים שברור שהגיעו ישר מהפרדס, ויש את אלו שמבריקים בערימה והברק, מה לעשות, לא בא מהתפוז שנקטף מהעץ).

נשתמש בחלב מוקצף היטב, בדיוק כמו לקפוצ'ינו.

המרכיבים (ל-6 מנות):

  • 30 גרם חמאה + כף שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • כפית גרגירי כוסברה כתושים
  • 1 עלה מרווה (לא חובה)
  • קובייה של חצי קילו דלעת לאחר הסרת הקליפה, חתוכה לקוביות גדולות
  • תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות קטנות מאוד
  • 3 כוסות ציר ירקות (פשוט מבשלים במשך חצי שעה כמה ירקות שורש, בצל וכרישה). אפשר להמיר באבקת מרק עוף או אבקת מרק ירקות, עם 3 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח, פלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר חום
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • מיץ מחצי תפוז
  • 2 כוסות חלב
  • מעט פטרוזיליה קצוצה דק מאוד וקליפה מגוררת של תפוז, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את החמאה ושמן הזית ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, יחד עם גרגירי הכוסברה הכתושים.
  2. מוסיפים את עלה המרווה וקוביות הדלעת ומטגנים במשך 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה וציר הירקות, מביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים את התבלינים וקליפת התפוז (לשים לב למלח. אם משתמשים באבקת מרק, כדאי להוסיף מלח רק בסוף, לפי הטעם). מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך חצי שעה.
  5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את מיץ התפוז.
  6. מוציאים את עלה המרווה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט או בבלנדר רגיל או מעבד מזון.
  7. מעבירים דרך מסננת דקה למרק חלק מאוד. עד השלב הזה אפשר להכין מראש, ולחמם שוב לפני ההגשה.
  8. מקציפים את החלב (מי שאין לו מקציף חלב לקפה יכול לחמם את החלב ואז להשתמש במיקסר, אם כי החלב לא יהפוך לקצף סמיך והמרקם יהיה קצת שונה).
  9. מערבבים חצי מכמות החלב עם המרק החם, בעדינות. טועמים ומוסיפים מלח אם חסר.
  10. מוזגים לכוסות קפה. מעל מוסיפים כף או שתיים של קצף חלב, בעדינות כדי שהוא יצוף מעל המרק.
  11. מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה דק וקליפת תפוז מגוררת ומגישים.
דרג את הרשום בבלוג זה:
מרק קשיו תאילנדי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 20 אוקטובר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.