מרק קשיו תאילנדי

מרק קשיו תאילנדי
סמיך, פיקנטי, ניחוחות תאילנד צילום: עמנואל רוזנצוייג

אגוזי הקשיו, מעבר לערכים התזונתיים הרבים שלהם, מהווים בסיס מעולה לתבשילים עשירים. כולם מכירים את האגזוים כתוספת פריכה, מטוגנת לרוב, מעל מאכלים אסיאתיים רבים. אולם דווקא מבושלים וטחונים, הם משמשים במקום שמנת או גבינה. אפשר לאפות עוגת "גבינה" שעשוייה רק מאגוזי קשיו, למשל.

כאן נכין מרק קארי ירוק ואגוזי הקשיו. מרק עשיר, חורפי, המביא בעדינות את טעמי המזרח – בעיקר תאילנד ווייטנאם.

המרק מתאים גם לצמחוניים (אם ישתמשו בציר ירקות כבסיס במקום ציר עוף) ואפילו לטבעוניים.

פורסם לראשונה על ידי במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


חומרים (ל-4 מנות):

  • 2 כפות שמן (לא זית)
  • בצל לבן קצוץ גס
  • 2 ס"מ שורש זנגביל (ג'ינג'ר) טרי, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • פלפלון צ'ילי אדום או ירוק, מנוקה מזרעים וקצוץ דק (אם רוצים מרק חריף יותר, כמוני, אפשר להוסיף צ'ילי)
  • גבעול למון גראס (לימונית), רק החלק התחתון הלבן, קצוץ דק מאוד
  • 1 ליטר ציר עוף או ציר ירקות. אפשר גם מאבקת מרק, אבל עדיף כמובן להכין לבד
  • 2 כוסות קשיו לא קלוי
  • חצי זר כוסברה קצוץ
  • 20 עלי בזיליקום קצוצים
  • כוס חלב קוקוס (או כוס קרם קוקוס ועוד חצי כוס מים)
  • מיץ מחצי לימון או ליים שלם
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל במשך כמה דקות על אש בינונית רק עד שקיפות. להקפיד לא לשרוף.
  2. מוסיפים את שורש הזנגביל, השום, הצ'ילי וגבעול הלמון גראס (כולם קצוצים דק) ומטגנים במשך דקה.
  3. מוסיפים את הציר ואגוזי הקשיו. מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות (אם הציר מוכן בבית, ללא מלח, מוסיפים 2 כפיות מלח).
  4. מעבירים לבלנדר, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומרסקים במשך 5 דקות.
  5. מחזירים לסיר, מוסיפים את חלב הקוקוס ומחממים תוך כדי ערבוב (למרק יש נטייה להידבק לתחתית הסיר ולהישרף בחום גבוה מדי). רצוי לא להרתיח.
  6. מוסיפים את מיץ הלימון או הליים ומערבבים.
  7. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. אם המרק סמיך מדי (שאלה של טעם), אפשר להוסיף עוד ציר או מים.

 

1
מרק פטריות צרפתי
קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
רביעי, 29 נובמבר 2023

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד