מרק פטריות עשיר צרפתי מפנק צילום: מתוך תוכנית הטלוויזיה אוכל טוב

מרק פטריות עשיר, בעל טעם עמוק, על טהרת הבישול הצרפתי.

מאד קל להכנה ובכל זאת מרשים כפתיחה לארוחה מפוארת.

פורסם לראשונה על ידי בתוכנית הטלויזיה אוכל טוב ובאתר אוכל טוב


מרכיבים (6 מנות):

אופן ההכנה:

  1. מאדים את בצלי השאלוט בחמאה במשך מספר דקות.
  2. מוסיפים את השום וזר התבלינים.
  3. מוסיפים את פרוסות פטריות השמפיניון ומאדים במשך 2 דקות.
  4. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים במשך 5 דקות.
  5. מוסיפים את השמנת המתוקה ומצמצמים במשך מספר דקות.
  6. מוציאים את זר התבלינים ושיני השום.
  7. טוחנים את המרק בבלנדר או מעבד מזון ומתקנים תיבול.
  8. מאדים במחבת עם שמן זית את פטריות היער ומוסיפים בסוף קצת בצלי שאלוט קצוצים, פטרוזיליה ומעט מלח ופלפל שחור.

אופן ההגשה:

מוזגים את קרם הפטריות לצלחות מרק, עליהם מניחים במרכז מעט פטריות יער, מטפטפים מסביב שמן אגוזי לוז ומפזרים עירית קצוצה ומגישים.