יש שרואים במרקים פתרון לניצול שאריות מזון.

אני דווקא רואה במרקים הזדמנות לחיבורי טעמים ובעיקר - תבשיל זמין ונח לחימום ברגעי רעב, לרוב בלי ייסורי מצפון של אכילה כבדה מידי.

בין אם בשרי, חלבי או בעיקר על בסיס ירקות. בין אם חלק או עם טקסטורה של חומרי גלם - אין סוף לחיבורים ואפשרויות ובעיקר התאמה עונתית של חומרי גלם.

לרוב, חומרי הגלם הם אלו שנותנים את הטעם והטון. בלי צורך בעושר תבלינים. בסוף טוויסט קטן של לימון או עשב תיבול דומיננטי - והנה לנו חגיגה.

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה

מרק כרובית ותפוחי אדמה בתיבול גרגרי כוסברה
עונג מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

מרק קרמי, מלטף שצפים בו פרחים זעירים של כרובית. תיבול גרגרי הכוסברה ומעט גרגרי כמון, מוסיף נופך מסתורי.

המשך קריאה
4808 צפיות
0 תגובות

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר

ריקוד קייצי - מרק עגבניות ונקטרינות קר
קר, מפתיע, קיצי צילום: עפרה קיוי

מרק קר מפתיע, שונה, אבל בראש פתוח תוכלו גם אתם להפתיע אחרים

המשך קריאה
2709 צפיות
0 תגובות

מרק קרם זוקיני קר

מרק קרם זוקיני קר
קר, מלטף צילום: עמנואל רוזנצוייג

טעם הקישואים, בלי תוספות שמרחיקות למחוזות אחרים.

מסונן היטב לכדי קרם עדין מאד, מקורר על גבול הקיפאון, מרענן ופותח תיאבון!

המשך קריאה
4594 צפיות
0 תגובות

מרק פטריות צרפתי

מרק פטריות צרפתי
מרק פטריות עשיר צרפתי מפנק צילום: מתוך תוכנית הטלוויזיה אוכל טוב

מרק פטריות עשיר, בעל טעם עמוק, על טהרת הבישול הצרפתי.

מאד קל להכנה ובכל זאת מרשים כפתיחה לארוחה מפוארת.

פורסם לראשונה על ידי בתוכנית הטלויזיה אוכל טוב ובאתר אוכל טוב


מרכיבים (6 מנות):

  • 1/2 קילו פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
  • 100 גרם פטריות יער
  • 3 בצלי שאלוט או 2 בצלים אדומים קטנים קצוצים
  • 10 גרם חמאה
  • 3 שיני שום קלופות, שלמות
  • זר תבלינים הכולל עלה כרישה, מרווה, פטרוזיליה ותימין (קושרים יחד באמצעות חוט קשירה)
  • כוס וחצי ציר עוף (אפשר גם פרווה למי שלא מקפיד על תזונת פליאו או ציר ירקות)
  • כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן אגוזי לוז
  • 5 גבעולי עירית

אופן ההכנה:

המשך קריאה
4276 צפיות
0 תגובות

מרק קשיו תאילנדי

מרק קשיו תאילנדי
סמיך, פיקנטי, ניחוחות תאילנד צילום: עמנואל רוזנצוייג

אגוזי הקשיו, מעבר לערכים התזונתיים הרבים שלהם, מהווים בסיס מעולה לתבשילים עשירים. כולם מכירים את האגזוים כתוספת פריכה, מטוגנת לרוב, מעל מאכלים אסיאתיים רבים. אולם דווקא מבושלים וטחונים, הם משמשים במקום שמנת או גבינה. אפשר לאפות עוגת "גבינה" שעשוייה רק מאגוזי קשיו, למשל.

כאן נכין מרק קארי ירוק ואגוזי הקשיו. מרק עשיר, חורפי, המביא בעדינות את טעמי המזרח – בעיקר תאילנד ווייטנאם.

המרק מתאים גם לצמחוניים (אם ישתמשו בציר ירקות כבסיס במקום ציר עוף) ואפילו לטבעוניים.

פורסם לראשונה על ידי במדור טעם של חו"ל באתר "אוכל טוב"


חומרים (ל-4 מנות):

המשך קריאה
2119 צפיות
0 תגובות

קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים

קפוצ'ינו דלעת בניחוח תפוזים
קפוצי'נו דלעת בניחוח תפוזים צילום: עמנואל רוזנצוייג

גרסת מרק דלעת מעודנת ומפונפנת של מרק חלבי, שמקבל ניחוח תפוז מקליפה מגוררת.

המרק מוגש בכוס קפוצ'ינו, עם חלב מוקצף.

פורסם לראשונה באתר "אוכל טוב"


אני משתדל להשתמש בקליפת תפוז שלא עבר בית אריזה, שבו מצפים את התפוז בחומרים שונים ומשונים לטובת עמידות המדף - או מהפרדסים בסביבה או מהשוק (גם בשוק צריך לשים לב. יש תפוזים עם הגבעול ואפילו כמה עלים שברור שהגיעו ישר מהפרדס, ויש את אלו שמבריקים בערימה והברק, מה לעשות, לא בא מהתפוז שנקטף מהעץ).

נשתמש בחלב מוקצף היטב, בדיוק כמו לקפוצ'ינו.

תגיות:
המשך קריאה
2957 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד