מאחורי המתוק המתוק הזה מסתתרות טכניקות מדוייקות, יחסים חד-משמעיים בין נוזלים/עמילנים/סוכרים/שומן.
עם עוקבים באופן מדוייק ומשתדלים לדייק את המדידות באמצעות כלים מתאימים, התוצאות לרוב טובות.

בכל מקרה, חשוב לא להתייאש. לנסות את המתכונים שוב ושוב וללמוד מטעויות - תנור חם/קר מידי, ערבוב ארוך/קצר מידי וכך הלאה. מומלץ מאד לשתף במסגרת התגובות לכל מתכון.

עוגת שקדבש {פליאו}

עוגת שקדבש {פליאו}
לקראת שקיעה, עם קפה טוב צילום: עמנואל רוזנצוייג

קפה של אחרי הצהריים. אולי אחת ההפסקות האהובות עלי במשך היום.
שמש נמוכה, לרוב גם איזו בריזה נעימה. לגימות נינוחות של אספרסו חזק.

לרגע הזה אני שומר את המתוק הניכסף והפעם - עוגה עם ניחוחות וטעם דבש עדינים, שקדים קריספיים.
לא מתוק מידי, לא מושחת.
פרוסה של כיף בלי ייסורי מצפון. ככה שווה לקבל את פני הערב המשפחתי.

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 45 דקות
  • כן
  • כן
  • תבנית עוגה אנגלית
המשך קריאה
2253 צפיות
0 תגובות

פנקייקס פליאו נפלאים

פנקייקס פליאו נפלאים

לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.

הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.

פינוק נפלא לבוקר של שבת.

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • 15 דקות
  • כן
  • כן
  • מחבת עם ציפוי מונע הדבקה
המשך קריאה
4994 צפיות
0 תגובות

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי נפלא לאוהבי האגוזים.

קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי.

עקב השימוש בקמח אורז, אני לא מגדיר את המתכון כ"פליאו". כל אחד ושיקולו.

המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

מידע נוסף

  • בינוני
  • 20 דקות
  • שעה ועשר דקות
  • כן
  • לא
  • תבנית פאי עם תחתית מתפרקת 30 על 10 ס"מ
המשך קריאה
4921 צפיות
0 תגובות

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}
מתוק, עמוק, מושלם צילום: עמנואל רוזנצוייג

בסך הכל ארבעה מרכיבים והתוצאה - נגיסות רכה, טעם עמוק.
מושלם עם קפה חזק של אחרי הצהריים.

מי שלא חי פליאו - אולי ירצה אחרי הביס הראשון... עוגיות נפלאות לכל המשפחה.

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 25 דקות
  • כן
  • כן
  • כף גלידה (אפשר גם עם שתי כפות רגילות)
המשך קריאה
2560 צפיות
0 תגובות

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות נימוחות בעלות טעם קראמל - שוקולד על בסיס חמאת אגוזים / שקדים / קשיו

מאד קלות להכנה, ללא ייסורי מצפון באכילה

מידע נוסף

  • קל
  • 15 דקות
  • 30 דקות
  • כן
  • כן
המשך קריאה
4051 צפיות
0 תגובות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

באחד הפורומים העלה מישהו תמונת תפוחי עץ ושאל מה לעשות איתם...

החלטתי לשחק עם מרקמים וטעמים והתוצאה: עוגה נפלאה, ריחנית אשר בכל ביס בה נפגשים בטקסטורות שונות ובסופו של ביס - טעם של עוד.

העוגה פשוטה להכנה ואם משתמשים בתרמומיקס - אפילו מביך עד כמה היא מהירה וקלה.

מידע נוסף

  • קל
  • 30 דקות
  • שעה
  • כן
  • לא
  • מעבד מזון
המשך קריאה
1638 צפיות
0 תגובות

קיורטוש

קיורטוש
תולשים וזה נמס בפה צילום: עפרה קיוי

אין בכלל ספק שזה טעים מאוד!
אוכלים כמו פופקורן, ככה תולשים עיגול עיגול וזה נמס בפה כמו שערות סבתא.

כרגיל הרבה מילים, מעט עבודה, טעמים לפי בחירתכם: מתוק, מלוח, ממולא, ריק

מידע נוסף

  • קל
  • 35 דקות
  • שעתיים וחצי
  • כן
  • לא
  • גליל קרטון קשיח מאורך
    נייר כסף
המשך קריאה
2509 צפיות
0 תגובות

עוגת פבלובה

עוגת פבלובה
מילה אחת: שחיתות צילום: עמנואל רוזנצוייג

פבלובה. הרקדנית והעוגה. ללא ספק אנו עוסקים כאן בחושים...

את הקינוח המפורסם הזה מרכיבים מבסיס מרנג קריספי מבחוץ ורך מבפנים, מצפים בקרם קצפת ומעטרים בפירות, לרוב פירות יער אם כי אפשר לשחק עם כל פרי אהוב.

הפעם נצפה את העוגה בקרם מורכב ועשיר עוד יותר על בסיס גבינת מסקרפונה ושוקולד לבן, שיהווה ניגוד מתוק וקונטרסטי מאד לרוטב פירות היער החמצמץ.

אושר של שחיתות

מידע נוסף

  • קשה
  • שעה וחצי
  • שלוש שעות
  • כן
  • לא
  • שקית זילוף
המשך קריאה
5021 צפיות
0 תגובות

סברינה מרנן

סברינה מרנן
אך, איזו נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי

שנות ה-70, שנות ה-80 נתנו במתוקים של הבוואריה האגדית, וגם בסברינה המתוקה.
זוכרת שכבר אז הערצתי את מי שהכין אותן, את הסברינות, איך מערבוב של זה עם זה יוצא משהו כזה מתוק עם המון קצפת? פלא פלאים.

השנים חלפו והסברינה נשכחה מעט..... עד שנתקלתי במתכון של דנית סלומון לסוורינות,
כן כן, עם הרבה: וו....... "תמות נפשי עם סברינה" קראתי באושר, נכנסתי לקונדיטוריה מסוימת וקראתי בקול "איך מכינים סברינה של פעם ?" וכרגיל אמרו לי תערבבי את זה עם זה ואת זה עם זה

מידע נוסף

  • קל
  • 40 דקות
  • 40 דקות
  • כן
  • לא
המשך קריאה
2233 צפיות
0 תגובות

עוגת היער השחור

עוגת היער השחור
היער השחור מושלג צילום: עמנואל רוזנצוייג

חברה טובה הזמינה ליום הולדתה את עוגת היער השחור המפורסמת.

מכל המתכונים המפורסמים, אהבתי במיוחד את של הנס ברטלה הגדול.

המתכון הבסיסי לא מסובך כלל, רק צריך לדייק. את רוב המאמץ השקעתי דווקא בקישוט העוגה, באווירת יער שחור בשלג.

מידע נוסף

  • קל
  • שעה וחצי
  • שעה וחצי
  • כן
  • לא
  • תבנית קפיצית בקוטר 26ס"מ
    מד טמפרטורה במידה ומטמפררים את השוקולד
המשך קריאה
8681 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.