אך, איזו נוסטלגיה צילום: עפרה קיוי
שנות ה-70, שנות ה-80 נתנו במתוקים של הבוואריה האגדית, וגם בסברינה המתוקה.
זוכרת שכבר אז הערצתי את מי שהכין אותן, את הסברינות, איך מערבוב של זה עם זה יוצא משהו כזה מתוק עם המון קצפת? פלא פלאים.
השנים חלפו והסברינה נשכחה מעט..... עד שנתקלתי במתכון של דנית סלומון לסוורינות,
כן כן, עם הרבה: וו....... "תמות נפשי עם סברינה" קראתי באושר, נכנסתי לקונדיטוריה מסוימת וקראתי בקול "איך מכינים סברינה של פעם ?" וכרגיל אמרו לי תערבבי את זה עם זה ואת זה עם זה
אז הנה הערבוב לפניכם
20 סברינות גאות
- 400 גרם קמח מנופה (3 כוסות מדידה)
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 2 מיכלי יוגורט
- 5 ביצים
- כוס מדידה של סוכר
- כפית תמצית וניל (או 2 כפיות אם רוצים)
סירופ
- 3 – 31/2 כוסות מים
- כוס וחצי סוכר (כוס מדידה) או פחות תלוי במידת המתיקות שתרצו
- 4-6 כפות סירופ מייפל
- מעט מי ורדים (אם תרצו כמובן) או כף רום או שתי כפות מיץ תפוזים טרי
למילוי
- שמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר. אם רוצים מילוי עשיר ומוצק יותר, אפשר להקציף עם השמנת גבינת מסקרפונה באיזה יחס שאתם רוצים.
אופן ההכנה:
- לערבב את כל חומרי הסברינה לתערובת אחידה
- למלא עד שלושת רבעי גובה תבניות אישיות משומנות בחמאה (לא למלא יותר כי הן תופחות)
- לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות עד שהן מוכנות (זמן האפייה תלוי בגודל התבנית. קיסם צריך לצאת יבש מהעוגיות)
- להוציא את הסברינות ולהפוך אותן על ראשן על רשת לצינון
- להרתיח את כל חומרי הסירופ על אש נמוכה,להסמיך מעט, לקחת כף ליצוק מהסירופ על כל סברינה, שתהיה רטובה
- לתת להן לעמוד מספר דקות לצינון
- להכין את הקצפת, ולהכין את המזלף
- לאחר שהסברינות התקררו מעט, להפוך אותן לעשות חריץ בחלק העליון ולהזליף הקצפת פנימה
או – להזליף מלמעלה (בלי חריץ)
תגובות