חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים

חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים
חטיפים נפלאים לנישנוש ליד קפה שחור חזק צילום: עמנואל רוזנצוייג

ברוב המקרים, כאשר אני משתמש בבצק פילו, נותרים דפי בצק רבים שלא ניתן שוב להקפיא. אז אני מכין מהם חטיפים מהירים תוך מילוי מכל הבא ליד.

הפעם, אני משתמש בשילוב הנפלא של פרג ותמרים. אמנם הפרג לא ממש זמין כל הזמן במזווה והאמת היא, שפשוט נשאר לי מילוי פרג מסהרונים שהכנתי יום קודם.
אולם החטיפים האלו כל כך טעימים, שכדאי להכין אותם במיוחד ולקנות את הפרג בהתאם.


מילוי הפרג מוצק יחסית למילויים הסטנדרטיים, אולם הוא עסיסי ומפנק ויכול להתאים גם באין סוף מאפים אחרים. חשוב שהפרג יהיה מאוד טרי, רצוי אפילו מטחינה של היום-יומיים האחרונים. אפשר להקפיא את הפרג הטחון במשך כמה שבועות, אבל גם במקפיא איכותו יורדת וטעמו הופך להיות מריר.

המאפים נשמרים בקופסה סגורה, מחוץ למקרר, במשך שבוע.

המרכיבים (45 מאפים):

  • חצי כוס חלב (או חצי כוס מיץ תפוזים, למילוי פרווה)
  • 25 גרם חמאה (או מחמאה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד
  • כף אגוזי מלך טחונים
  • חצי כף סולת
  • כוס וחצי (בערך 150 גרם) פרג טחון טרי
  • 8 דפי בצק פילו
  • 50 גרם חמאה מומסת (או מחמאה), למריחה על הבצק
  • 2 כפות שומשום, לפיזור בין עלי הבצק
  • 20 תמרים גדולים מיובשים מזן מג'הול (או תמרים לחים קלופים), מגולענים וחתוכים לארבע לאורך
  • 40 אגוזי מלך (בערך 150 גרם) חתוכים לאורך
  • מעט שומשום לפיזור על המאפים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים חלב, חמאה, סוכר וקליפת תפוז עד לסף רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים אגוזים וסולת ומערבבים כדקה.
  2. מסירים מהכיריים, מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
  3. פורסים דף בצק פילו, מורחים עליו חמאה מומסת, מפזרים מעט שומשום ומניחים עליו עלה נוסף.
  4. חותכים את הפילו לתשעה חלקים.
  5. מניחים בשליש העליון של כל מלבן שתי כפיות פרג (הכי נוח לקחת גוש קטן של פרג ולגלגל אותו לגליל באורך המתאים.
  6. על הפרג מסדרים שתי חתיכות תמר ומעט אגוזי מלך.
  7. מקפלים את הבצק מלמעלה, על המילוי. אחרי זה מקפלים מהצדדים ואז מגלגלים מכיוון המילוי לכיוון החלק הריק של המלבן. בסוף הגלגול מורחים מעט חמאה מומסת ומניחים על תבנית מכוסה בנייר אפייה, כשהתפר כלפי מטה.
  8. חוזרים על הפעולות עם כל הדפים.
  9. מורחים את כל המאפים בחמאה מומסת ומפזרים מעט שומשום.
  10. אופים בחום של 190 מעלות 20-30 דקות, עד שהמאפים זהובים.

20120115 fillu filled with popyseed 0420120115 fillu filled with popyseed 0520120115 fillu filled with popyseed 06

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.