עוגיות נימוחות בעלות טעם קראמל - שוקולד על בסיס חמאת אגוזים / שקדים / קשיו
מאד קלות להכנה, ללא ייסורי מצפון באכילה
המתכון מבוסס על חמאת שקדים, אולם ניתן להחליף באותה כמות של חמאת קשיו, חמאת אגוזי לוז ולמי שלא מקפיד על תזונת פליאו - גם חמאת בוטנים תתן תוצאה נפלאה.
מבחינת בריאות - ללא ספק רצוי שוקולד בעל 85 אחוזי קקאו, אולם אפשר כמובן להשתמש גם בכל שוקולד מריר אחר או אפילו חלב למי שלא מוטרד מהערכים התזונתיים.
חומרים
- 1 כוס חמאת שקדים (או בוטנים, או קשיו, או אגוזי לוז)
- ביצה אחת
- חצי כוס סוכר קוקוס (או סוכר חום למי שלא נמנע מסוכר מעובד)
- 11/2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 100 גרם שוקולד מריר 85% או כל שוקולד אחר לטעמכם, קצוץ עם סכין (או שוקולד צ'יפס איכותי)
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 1800C
- מערבבים עם כף את כל חומרי הבצק כולל השוקולד עד שהוא נעשה אחיד
- מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
- צובטים מהבצק כמות של כפית גדושה, מגלגלים לכדור ומניחים על תבנית האפייה המרופדת. מועכים קצת עם מזלג. חשוב לשמור מרווחים של 3-4 ס"מ בין העוגיות היות והן מתפשטות במהלך האפייה
- אופים במשך 10 דקות עד שפני העוגיות מתחילים להזהיב. אתם בוודאי מכירים את התנור שלכם - יכול להיות שכדאי אחרי חמש דקות לסובב את התבנית לקבלת אפייה אחידה יותר.
- מצננים את העוגיות על התבנית במשך 10 דקות ומעבירים לרשת לצינון סופי.
שומרים בכלי אטום במקרר ומשתדלים לא לחסל את כל הטוב הזה על כוס קפה אחת...
תגובות 4
אחלה מתכון - יחד עם זאת סוכר קוקוס או סוכר חום הם לא פליאו . אפשר להמיר בדבש או מייפל ואז יהיה פליאו . מה דעתך ?
הי שרית,
סוכר חום הוא לחלוטין לא פליאו. יחד עם זאת המתכונים בשטעים מיועדים לכולם ולכן אני מציין גם אופציות למטבח "סטנדרטי". בתחילת מדור הבישול פליאו אני מסביר קצת את הגישה שלי.
http://sh-taim.co.il/paleo/paleo-cooking
סוכר קוקוס לעומת זאת, כן נחשב פליאו אצל רוב אנשי הקהילה. אפשר לקרוא הסבר בקישור הבא: http://ultimatepaleoguide.com/is-coconut-sugarcoconut-nectar-paleo/
כמובן שלא מדובר בחסה וכדאי להזהר בצריכה. אני מעריך שעוגייה ביום אפשר להחשיב כצריכה שקולה והגיונית.
לא ניסיתי עדיין עם דבש כתחליף, אם כי זה נמצא ברשימת הניסויים שלי. בימים הקרובים אני אפרסם מתכון נוסף לעוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס (מ-ד-ה-י-מ-ו-ת) שגם מבוסס על סוכר קוקוס כממתיק (Stay tuned). בהזדמנות קרובה אבדוק את התחליף ואם יצא טוב, אעדכן את האפשרות בשני המתכונים.
לגבי סוכר קוקוס ... תלוי בזרם הפליאו. הרוב לא יקבלו סוכר קוקוס. אנסה היום עם דבש ( מחצית ) ואעדכן גם . כל הכבוד ותודה על המתכונים לפליאו + תרמומיקס
פשוט נכס !!!!
לאור הבקשה של שרית, ניסיתי מתכון אחר של עוגיות שפרסמנו השבוע, המבוסס על טחינה וסוכר קוקוס. בסך הכל קונספט דומה לעוגיות כאן המבוססות על חמאת שקדים.

http://sh-taim.co.il/kitchef/sweet-bakery/308-%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%95%D7%A9%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%93-%D7%A6-%D7%99%D7%A4%D7%A1-%7B%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95%7D
התחליף אפשרי, אם כי העוגייה יוצאת במרקם שונה. מעט יותר דחוס, עוגייה שטוחה יותר וטיפונת דביקה יותר. יחד עם זאת - מאד(!) טעימה.