עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס {פליאו}

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 25 דקות
  • כן
  • כן
  • כף גלידה (אפשר גם עם שתי כפות רגילות)
מתוק, עמוק, מושלם צילום: עמנואל רוזנצוייג

בסך הכל ארבעה מרכיבים והתוצאה - נגיסות רכה, טעם עמוק.
מושלם עם קפה חזק של אחרי הצהריים.

מי שלא חי פליאו - אולי ירצה אחרי הביס הראשון... עוגיות נפלאות לכל המשפחה.

 

בין זרמי הפליאו יש יחס מסוייג גם לטחינה וגם לסוכר קוקוס המהווים את עיקר הבצק הפשוט הזה.
טחינה מונבטת, ללא ספק תהיה טובה. טחינה לא מלאה ממקור אמין שלא מלבין את השומשום גם תכבד את מקפידי הפליאו.

לגבי סוכר הדקלים - ישפוט כל אחד לעצמו.

חומרים ל-15-16 עוגיות גדולות

  • 1 כוס טחינה לא מלאה ממקור טוב (או טחינה מונבטת)
  • 1 כוס סוכר קוקוס (לאפשרות החלפה בדבש - התייחסות בהמשך המתכון)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר איכותי (או שוקולד קצוץ עם סכין לחתיכות קטנות)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנורלטמפרטורה של 1750C
  2. מערבבים את הטחינה והביצים בקערה (אין סיבה ללכלך מיקסר או תרמומיקס)
  3. מוסיפים את סוכר הדקלים ומערכבבים היטב עם מרית
  4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ או שוקולד צ'יפס ומקפלים לפיזור אחיד
  5. מכסים תבנית בנייר אפייה ועם כף גלידה מסדרים כדורי בצק. כדאי ליצור מירווח התפשטות בין הכדורים היות והם שוקעים לתוך עצמם ומתרחבים
  6. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12 דקות עד שפני העוגייה נראה יבשושי ומעט סדוק. להקפיד לא להשחים מידי את העוגייה כי אז הטחינה תהפוך למרירה
  7. מצננים בתבנית במשך 5 דקות ומעבירים לרשת צינון לצינון סופי

שומרים בכלי אטום במקרר עד שבועיים

שימוש בכף גלידה לעיצוב העוגייה עוגיות מוכנות בתום האפייה צינון העוגיות על רשת

 

 

 

גרסת דבש במקום סוכר קוקוס

בין אנשי הפליאו יש כאלו שנמנעים מסוכר קוקוס.

סוכר הקוקוס תורם רבות למרקם, יציבות ונגיסות העוגייה.
יחד עם זאת, אפשר להמיר את הסוכר באותה כמות דבש (להקפיד שמדובר בדבש טבעי, שלא חומם ולא פוסטר!).
העוגייה תהיה נמוכה יותר וכמובן עם טעם דבש בולט, אך בהחלט מאד טעימה ומפנקת.

כדאי לשמור על מרווח גדול יותר בין העוגיות ומראש להשתמש בפחות בצק לכל עוגייה.

עוגיות על בסיס דבש יצוקות על תבניתעוגיית טחינה דבש ושוקולד אפוייה על רשת צינון

דרג את הרשום בבלוג זה:
עוגיות שוקולד צ'יפס {פליאו}
פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.