פאי נפלא לאוהבי האגוזים.

קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי.

עקב השימוש בקמח אורז, אני לא מגדיר את המתכון כ"פליאו". כל אחד ושיקולו.

המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

 

בבצק נעשה שימוש בחמאת אגוזי פקאן. בעלי התרמומיקס יכולים להכין בקלות רבה את החמאה על פי ההוראות שבקישור הזה.
מי שעוד לא שיפר את המטבח שלו בכלי האולטימטיבי הזה, יכול להתאמץ למצוא חמאת פקאן מוכנה (רק בחנויות מתמחות. לא מצאתי כזו בשום סופר מרקט) או להשתמש בחמאת שקדים שאמנם לא תעניק את הטעם האגוזי העמוק של הפקאן, אבל בהחלט תתאים במרקם ותתן טעם אחר מעודן יותר.

החומרים מתאימים לתבנית פאי מאורכת מתפרקת בגודל 33x10 ס"מ או עגולה קטנה בקוטר 12 ס"מ.

אם רוצים להכין לבד קמח אורז, בתרמומיקס: עד כוס אורז לבן פרסי או בסמטי או תאילנדי, דקה / מהירות 10, ניפוי ועוד חצי דקה / מהירות 10 למה שנשאר בנפה. לקבלת קמח עדין מאד, משרים את האורז במשך שלוש שעות במי ברז, מיבשים לגמרי על בד חיתול ואז טוחנים כמו בהנחיות לאורז יבש.

חומרים:

לבסיס

למילוי

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 1750C
  2. במעבד מזון מעבדים את כל חומרי הבסיס עד לקבלת בצק פירורי מגובש (בתרמומיקס: 10 שניות / מהירות 6)
  3. משמנים במעט שמן קוקוס תחתית ושוליים של תבנית פאי ומרפדים אותה בבצק. הבצק רך ומאוד קל לעבודה. בוצעים גושים מתוך הבצק, לוחצים בין שתי כפות הידיים, מניחים על התבנית ומהדקים כך תלאי אל תלאי.
  4. מעבדים במעבד מזון את כל חומרי המילוי למעט אגוזי הפקאן עד שהתערובת אחידה (בתרמומיקס: 15 שניות / מהירות 8).
  5. ממלאים את את בסיס העוגה שכבר בתבנית ומסדרים מעל את אגוזי הפקאן השלמים (אפשר לחילופין גם לקצוץ אותם גס ולפזר באופן אחיד).
  6. מניחים את תבנית הפאי על תבנית גדולה יותר עטופה נייר אפייה או משטח סיליקון. במהלך האפייה מילוי הפאי מבעבע ועלול לנזול מחוץ לתבנית, כך שכדאי לחסוך ניקוי תנור בדרך זו. אופים במשך 45 דקות
  7. מקררים לגמרי ומעבירים למקרר לשלוש שעות לפחות להתייצבות.

תבנית פאי מרופד בבצק פקאןמילוי בסיס העוגה במלית מייפלסידור פקאנים שלמים על העוגהעוגת פקאן ומייפל מוכנה