לא מזמן פרסמנו מתכון לפנקייקס טבעוניים מכוסמת ובננה.
הפעם פנקייקס פליאו נהדרים, אוריריים, ללא גלוטן, דגנים וסוכר מעובד, אשר לא נופלים במאומה מהרגילים ולעומת זאת - בעלי ערך תזונתי גבוה יותר.
פינוק נפלא לבוקר של שבת.
ניסיתי עד היום מתכונים רבים לפנקייקס פליאו. על בסיס בננות, בטטות, קוקוס ועוד גרסאות שונות ומשונות. כולם היו נחמדים, אבל לא קרובים לטעם המוכר מהלביבות המפורסמות.
הפעם, הגעתי לשילוב שמקובל על כל יושבי הבית!
המתכון כולל עמילן טפיוקה שקל מאד להשיג בארץ. אפשר במקומו להשתמש ב-Arrowroot שערכו הגליקמי טוב יותר, אולם נכון להיום אני לא יודע איפה אפשר להשיג אותו בארץ. אני מזמין אותו בדואר מאתר iHerb.
בניגוד למתכונים אחרים, כאן אין טעם מודגש של קוקוס (שאני אישית דווקא אוהב, אבל בני משפחה אחרים יותר רגישים לו). אם משתמשים בשמן קוקוס לטיגון זה קצת יחזק את טעם הקוקוס, אבל בסך הכל עם מחבת טובה לא צריך כמעט שמן.
הערבוב צריך להיות רק עד שהתערובת אחידה ולא יותר. אם יש קצת גושים זה בסדר. כף או מרית וקערה בינונית זה כל מה שצריך.
חומרים ל-7 פנקייקס קטנים
אופן ההכנה
אני אוהב להגיש עם קצת פירות ותמרים קצוצים (אנונה ותמר - שילוב מוחץ) ומעט שמנת חמוצה ומעל הכל חצי כפית מייפל טבעי.
איזה בוקר נפלא!
תגובות 1
רק אני פליאוליתית בבית.
הכנתי השבת את הפנקייקס האלו. ישר הפנו אלי בני המשפחה טיזינג בסגנון "מה, את לא פליאו הבוקר?".
רק אחרי שסיימו לטרוף את כל הפנקייקס (כמות משולשת), גיליתי להם שגם הם אכלו היום פליאו...