כמו המקרונים של פסח, אבל טעימים ובריאים יותר.
רכים בפנים, יבשים בחוץ. נשנוש נהדר שקל לקחת גם לדרך.
קוקוס, דבש, הרבה לימון ועוד כמה תוספות, גלגול פשוט לכדורונים ואפייה קצרה.
ללא גלוטן, ללא דגנים, ללא ביצים.
טבעונים יכולים להחליף את הדבש במייפל טבעי, אבל ללא ספק הדבש מוסיף עוד טעם עדין ברקע.
חומרים ל-25 כדורונים
- 2 כוסות קוקוס מגורר
- 1 כוס קמח שקדים
- 2 כפות גרידת לימון (משני לימונים גדולים או שלושה קטנים)
- קורט מלח
- 1/3 כוס שמן קוקוס מומס
- 1/3 כוס דבש נוזלי (אם הוא התקשה בצנצנת, בעיקר בחורף, מחממים 20 שניות במיקרוגל)
- 1/4 כוס מיץ לימון (לימון וחצי עסיסיים)
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס
- מערבבים את החומרים היבשים במעבד מזון בכמה פולסים (בתרמומיקס: 5 שניות / מהירות 7)
- מוסיפים את שאר החומרים הרטובים למעט מיץ הלימון ומעבדים בפולסים עד שהתערובת אחידה (בתרמומיקס: 10 שניות / מהירות 7)
- מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לעבד בפולסים לתערובת אחידה (בתרמומיקס: 5 שניות / מהירות 7)
- אם התערובת רטובה מידי, מכניסים למקרר למשך 20 דקות.
- אוספים עם כפית כמות שמספיקה לכדורון בקוטר 2.5 ס"מ ומגלגלים בין שתי כפות הידיים. אם הבצק נדבק לידיים, אפשר להרטיב אותן מעט במים.
- מניחים את הכדורונים על תבנית אפייה מצופה נייר אפייה. הכדורים לא מתפשטים אבל כדאי שיהיה מרווח של 2 ס"מ לפחות ביניהם לטובת זרימת אוויר ואפייה אחידה.
- עם אצבע רטובה לוחצים מעט על כל כדור ופוחסים אותו
- אופים במשך 25 דקות עד שהכדורים מזהיבים מעט. לא לאפות יותר מידי כי הם עלולים להתייבש בקלות. אם האפייה בתנור לא אחידה, מסובבים את התנור לאחר 10 דקות.
- מצננים 5 דקות מחוץ לתנור ומעבירים את הכדורונים לצלחת לקירור מלא.
- שומרים בצנצנת אטומה במשך 3-4 ימים מחוץ למקרר או שבוע וחצי במקרר.
תגובות