עוגת תפוזים

עוגת תפוזים

אני לא מכיר בית בלי מתכון לעוגת תפוזים.

ובכל זאת, מבין כל המתכונים והנסיונות, כאן הגעתי לאיזון המושלם (לטעמי כמובן) בין לחות, נגיסות, מתיקות ומרירות.

היות והבלוג שלנו משמש גם כספר המתכונים האישי שלנו, אני מצרף גם את המתכון המוצלח הזה, שגרתי ככל שיהיה.

 

אני משתמש בתרמומיקס ועל כן טוחן את קליפת התפוז עם הסוכר. מתקבל טעם תפוזי עשיר יותר (וגם קצת מריר יותר), אולם כמובן מספיק גם רק לגרר את קליפת התפוז על פומפייה דקה סטנדטית.

הזיגוג כמובן לא חובה, אבל ללא ספק מוסיף עוד מרקם ומתיקות "הדרית".

חומרים לתבנית אינגליש-קייק

  • 125 גרם חמאה רכה
  • 150 גרם סוכר
  • גרידה עדינה מתפוז גדול (אם משתמשים בתרמומיקס אז קולפים עם קולפן ירקות את כל החלק הכתום של הקליפה)
  • 2 ביצים בינוניות
  • 225 גרם קמח תופח (או קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפייה)
  • 60 גרם מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 2 כפות חלב

לזיגוג התפוזים

  • 50 גרם חמאה
  • גרידה עדינה מקליפת חצי תפוז (אם משתמשים בתרמומיקס אז מספיק לקלוף עם קולפן ירקות)
  • 2-3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 11/4 כוסות אבקת סוכר (אם משתמשים בתרמומיקס - סוכר רגיל)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור אפייה לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס
  2. מעבדים במיקסר עם ראש הקצפה את החמאה הרכה, קליפת התפוז המגוררת והסוכר עד לקבלת תערובת אורירית.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת.
  4. מוסיפים את הקמח, מיץ התפוזים והחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. רצוי לא לעבד יותר מידי - רק עד שהתערובת אחידה.
  5. יוצקים לתבנית אינגליש-קייק משומנת (או מרופדת נייר אפייה)
  6. אופים במשך 35-45 דקות עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יוצא יבש
  7. מצננים בתוך התבנית במשך 10 דקות ומוציאים את העוגה אל רשת קירור.
  8. אחרי עוד 10 דקות קירור מכינים את הזיגוג ומורחים אותו בנדיבות על העוגה ומצידיה. אפשר למרוח רק על החלק העליון של העוגה ולתת לעודפים לינזול על הצדדים באופן טבעי

להכנת הזיגוג

  1. מערבבים את החמאה, קליפת התפוז ואבקת הסוכר (אם החמאה רכה מספיק, אפשר אפילו ידנית).
  2. מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה ובהתאם לצורך כפית מיץ בכל פעם, עד שמגיעים למרקם של טחינה סמיכה.
  3. יוצקים ומורחים על העוגה הפושרת.

אופן הכנה בתרמומיקס

  1. כדי לנצל את הקערה היבשה מתחילים עם טחינת הסוכר של הזיגוג לאבקה - 10 שניות מהירות 10. מוסיפים את קליפת התפוז לזיגוג וטוחנים 10 שניות נוספות במהירות 10.
  2. מעבירים את אבקת הסוכר-תפוז לקערה נפרדת.
  3. מכניסים לקערה (אין צורך לשטוף) את החמאה, קליפות התפוז והסוכר ומעבדים 30 שניות במהירות 6. מחזירים את התערובת למרכז הקערה ומעבדים עוד 10 שניות.
  4. מוסיפים את הביצים ומעבדים 3 שניות מהירות 5.
  5. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים 10 שניות מהירות 4, מחזירים את החומרים למרכז הקערה ומעבדים 10 שניות במהירות 4.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 35-45 דקות עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. ממשיכים עם ההוראות הרגילות.
  8. להכנת הזיגוג מערבבים בקערת התרמומיקס (הנקייה)  את אבקת הסוכר-תפוז עם החמאה ושתי כפות מיץ תפוז 10 שניות במהירות 5. מוסיפים בהדרגה מעט מיץ תפוז נוסף עד לקבלת סמיכות של טחינה סמיכה.
  9. יוצקים על עוגה פושרת
עוגת קראמבל תפוחים {פליאו}

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שלישי, 26 מרס 2019

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד