עוגת שוקולד בננה ומשמש

עוגת שוקולד בננה ומשמש

מידע נוסף

  • קל
  • 10 דקות
  • 50 דקות
  • כן
  • לא
מירקם נפלא, ניגוד טעמים מטריף צילום: עמנואל רוזנצוייג

שוקולד בננה הוא הרכב מנצח. עכשיו נוסיף לו משמש טרי וחמצמץ שנאפה ושוקע אט אט בתוך העוגה והנה אנחנו מקבלים לא רק הרכב מנצח, אלא קטלני ממש.

חמיצות מול מתיקות, רכות ונימוחות, צבע כתום עמוק מבצבץ ונוצץ מתוך מרקם שוקולדי עשיר.

רצוי לחלק את המנות ולא להגיש את כל העוגה בבת-אחת, פשוט אי-אפשר לעמוד בפניה. חוץ מזה שהפרוסות מאד יפות.

אפשר להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק או בתבניות מאפינס אישיות (הכי נח מסיליקון).

עונת המישמש מאד קצרה, לכן מחוץ לעונה, אפשר להשתמש באפרסקים קלופים או בדובדבנים. אפשר כמובן לוותר עליהם ולקבל עוגת שוקולד בננה מעולה!

חומרים:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר חום (אפשר גם לבן)
  • 3 ביצים
  • 1 כוס גדושה קמח רגיל (150 גרם)
  • כפית וחצי אבקת אפייה (או לחילופין אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל ולוותר על אבקת האפייה)
  • קורט מלח
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 2 בננות בשלות מעוכות עם מזלג
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 50 גרם שוקולד לבן קצוץ או מטבעות
  • 10-14 משמשים טריים, חצויים ומגולענים

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  2. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים חוץ מהסוכר: קמח, אבקת אפייה, קקאו ומלח.
  3. ממיסים את השוקולד במיקרוגל (מתחילים ב-20 שניות, ובכל פעם עוד 10 שניות עד שהוא מתרכך. מערבבים עם כף להשלמת ההמסה). אפשר כמובן גם להמיס באמבט מים (סיר קטן על סיר גדול יותר עם מים רותחים).
  4. במערבל מזון עם וו גיטרה מערבלים את החמאה הרכה.
  5. מוסיפים את כוס הסוכר עד שהתערבות אחידה
  6. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבול מתמיד
  7. מוסיפים את השוקולד המומס.
  8. מוסיפים את תערובת הקמח והקקאו היבשה, בהדרגה, עד שמתקבל בצק אחיד.
  9. עם כף, ביד, מערבבים את הבננה המעוכה והשוקולד המרוסק, ערבוב גס בלבד, כך שרואים פה ושם חתיכות בננה.
  10. משמנים בחמאה תבנית שקעים מסיליקון או שמרפדים בנייר אפייה שתי תבניות אינגליש קייק
  11. ממלאים את התבנית או השקעים (או גם וגם) עד חצי הגובה
  12. מפזרים שוקולד לבן באמצע העוגה או השקעים
  13. מניחים מעל חצאי מישמש טרי, עם החלק החתוך כלפי מטה.
  14. לוחצים מעט את המשמש לתוך הבצק
  15. אופים במשך 30-35 דקות עד שקיסם עץ שננעץ בעוגה יוצא יבש
  16. מצננים לגמרי ואפילו מכיניסים בהמשך למקרר, היות והעוגה מאד רכה.

אם העוגה אמורה להשמר יותר מיום, אפשר לשמור אותה במקרר ואז לקראת ההגשה לחמם כמה שניות את הפרוסות במיקרוגל.

אפשר לפזר אבקת סוכר ו/או להגיש עם גלידת וניל.

דרג את הרשום בבלוג זה:
חטיפי פילו במילוי פרג ותמרים
עוגת היער השחור

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שבת, 16 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.