איך התאהבתי

איך התאהבתי

מגירות "חדר המשחקים" שלי עמוסות בצעצועים מדליקים שבחלקם לא השתמשתי מעולם וחלקם נוסו פעם אחת או שתיים ומאז נשכחו מתחת פטנטים חדשים שנאספו בשווקי העולם.

כן, אני מדבר על המטבח הקטן שלי...

אבל בחודשים האחרונים הגיע שחקן חדש לממלכה וכבש אותה ואותי בסערה. התאהבתי!

כבר זמן רב אני מנצל כל הזדמנות להכנס למטבחים מקצועיים בעולם, תורם כמה ימי עבודה בחינם ובתמורה זוכה בעיקר להעשרה ולהשראה עם אנשים נפלאים שהיצירה באוכל מהווה עבורם גורם משותף ומלהיב.

כמעט בכל מטבח נתקלתי במעבד מזון מופלא - התרמומיקס (Thermomix), לעיתים אפילו כמה מהם באותו מטבח.
גם בתוכנית הטלויזיה "קרב סכינים" אפשר היה לראות את התרמומיקס מככב באתגרים של תחרות היצירה והאגו תחת לחץ הזמנים המטורף.
אף פעם לא חשבתי שרלוונטי להכניס את המכשיר הזה הביתה. נדמה היה לי שמדובר במכשיר למקצוענים בלבד.
בשנתיים האחרונות, נחשפתי בהדרגה לפרסומים של חברה ישראלית בשם Feincook אשר, בין היתר, פרסמה יותר ויותר פרטים אודות התרמומיקס והציעה סדנאות היכרות.

לקח לי קצת זמן לעכל שמדובר בפנייה לקהל הרחב, אבל אני מודה שיצר הסקרנות שהלכה ונבנתה אצלי יחד עם יצר ההתמכרות שתמיד משחק אצלי תפקיד ראשי, עשו את שלהם ונרשמתי לאחת הסדנאות האטרקטיביות בבית Feincook.

זהו. מכאן לא היתה כבר דרך חזרה, או כמו שאומרים המכורים: "נגעת - נסעת"...

את ההיכרות עם התרמומיקס ערך השף יאיר פיינברג, מבעלי Feincook המוכר לחלקנו כעוזר לשפים סטפן ואלפרדו ב"קרב סכינים".
בצניעות רבה, תוך הדגמה והפעלה של כמה מתכונים, כשהוא נותן למכשיר ולתוצאות לדבר, מבלי שום מילה שיווקית, הוא גרם לי להתרגש.
מיד אחרי המפגש הזה הזמנתי "ביקור בית" עם הדגמה נפלאה שבסופה היה ברור גם לזוגתי ש"זה זה".

פינינו את משטח השיש המצומצם שלנו משני מכשירי KitchenAid אימתניים - מיקסר ומעבד מזון והצבנו את התרמומיקס הקומפקטי והאלגנטי ביראת כבוד הראויה למלך החדש.
מאז הוא פועל לפחות חמש פעמים ביום, כל יום, ולקראת ערבי אירוח אני מגיע איתו אפילו לביצוע של למעלה מעשר משימות.

אני לא זוכר שום כלי, מלבד סכין, איתו אני עובד כל כך הרבה פעמים במטבח.

כושר עיבוד יוצא דופן בעוצמתו, חימום מדוייק תוך כדי העיבוד, שליטה בכיוון ומהירות הסכין, כל אלו יחד עם האביזרים הנלווים לבישול ואידוי , כמו גם יכולת השקילה הפנימית - חוסכים זמן רב (!!!) במטבח ומאפשרים הכנת מאכלים שללא התרמומיקס לא היו נוצרים ורוב הסיכויים שהייתי בוחר במוצרים תעשייתים במקום להכינם בבית.

יש תבשילים בהם טכניקת הבישול, החימום, השוואת הטמפרטורה, הקצפה וערבוב דורשים נסיון, ריכוז וזמן - אולם בתרמומיקס ההכנה כמעט אוטומטית ואם עוקבים אחר הוראות המתכון, לרוב ההצלחה מובטחת גם כשאין נסיון בכלל ובכל מקרה - שוב, תוך חסכון עצום בזמן.

התרמומיקס פותח את הבוקר שלי עם מיסלי פירות שמוכן תוך דקה או דייסת שיבולת שועל עשירה בפירות שמתבשלת תוך כדי ערבוב אוטומטי במשך 5-6 דקות, משקה פירות וירקות (עם הקליפה והחרצנים וכל הויטמינים) באמצע היום, מרק חם או קר שכל הקיצוץ/אידוי/בישול/טחינה מבוצעים בכלי אחד כך שתוך 3-17 דקות מתהווה מרק קרמי ואיכותי בכלום מאמץ לצהריים קלילים. אחרי הצהריים נטחן לו סורבה פירות שהוקפאו לילה קודם (קשה להאמין עד כמה הוא יוצא חלק ואוורירי בהשוואה למעבד מזון רגיל) ובערב התרמומיקס נותן בשואו: קוצץ, מבשל, מאדה - הרבה פעמים זו זמנית.

בין לבין, אין סוף בצקים - מתערובות בלינצ'ס ופנקייק, דרך בצק פסטה ובצק פריך לקישים ועד בצקי שמרים שהתרמומיקס לש באופן ששום מכשיר אחר שהיה לי עד היום לא ביצע. הכנת לחמניות מאודות למשל שמתווספות לארוחת ערב קלה, מוכנות תוך 3 דקות, מותפחות בכלי האידוי ואז תוך כדי הבישול מבוצע האידוי. כלום עבודה ובסוף כיף של תוספת.

ברגע שמשתחררים מההנחיות המדוייקות שבמתכונים (כמו למשל: "להכניס לקערה ולהפעיל 5 שניות / מהירות 5" או "להפעיל 9 דקות / טמפרטורה 90 / מהירות 3"), מגלים עולם מופלא של מתכונים שבדרך כלל נמנעים מהם בגלל המורכבות או הצורך בנסיון וטכניקה או בגלל השימוש במוצרים תעשייתים. למשל, כמה מאיתנו מחזיקים קבוע קמח חומוס במזווה, שלא לדבר על זה שלפעמים צריך רק כמה כפות. עכשיו, כל מה שצריך זה להכניס גרגרי חומוס יבשים ותוך שניות יש קמח חומוס טרי, בדיוק בכמות הדרושה. צריך אבקת סוכר? למה להחזיק שקיות יקרות של אבקת סוכר שלצערי בחלקן יש גם אבקה אחרת, לאו דווקא סוכר? פשוט טוחנים את הסוכר הדרוש ומשם ממשיכים מיד לשלבי המתכון הבאים.

הנדסת האנוש שבאה לידי ביטוי בעיצוב ובפונקציונליות התרמומיקס - יוצאת דופן ומרשימה. למרות היכולות המקצועיות הגבוהות שלו, ההפעלה סופר פשוטה ומאד בטוחה. הפירוק והניקוי קלילים כך שאפשר "להעביד" את המכשיר במהלך ארוחה מרובת תהליכים ושלבים ולנקות בזריזות בין שלב לשלב.

מהר מאד גיליתי, ש"ההתאהבות" היא לא רק שריטה שלי. פורומים ענקיים צצו בכל מדינה בה משווק התרמומיקס לקהל הרחב, בהם חולקים מתכונים "מתורגמים" לתרמומיקסית. אינספור אתרים המקדישים פרקים שלמים או אפילו את כל האתר, לאופן הבישול עם התרמומיקס וניצול מעלותיו הרבות.

אין לי אחוזים בחברת Feincook והפוסט הזה לא ממומן (כמו גם שאר הפוסטים באתר "שטעים").
מדובר בהתלהבות אמיתית ורצון לשתף בה את מבקרי האתר שלנו, שחלק גדול מהם גם חובב בישול.
יחד עם זאת, אפשר להזמין את התרמומיקס דרך אתר "שטעים" ולזכות בהנחה של 100 ש"ח. לפרטים נא ליצור קשר באמצעות הקישור הבא: מבטיחים לענות.

מתוך אותה התלהבות, התחלתי להנחות סדנה חודשית במסגרת הסדנות השונות של Feincook הממחישה את השינוי שהתרמומיקס עושה במטבח הביתי. פרטים על הסדנא הבאה אפשר לקבל באתר חברת Feincook.

בשורה התחתונה, כאשר מבינים שאפשר לוותר לגמרי על מיקסר, בלנדר ומעבד מזון, איכותיים ככל שיהיו - ההחלטה לרכוש קלה.

אז, כן.. אני מאוהב.

דרג את הרשום בבלוג זה:
מרק ירקות בתרמומיקס

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שני, 11 דצמבר 2017

Captcha Image

בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.