אוסף מתכוני תרמומיקס

מרק ירקות בתרמומיקס

מרק ירקות בתרמומיקס

אצלינו בבית אוהבים מאד מרק ירקות קרמי, חלק, עשיר בטעמים טבעיים.

התרמומיקס הוא כלי מושלם למטרה זו ובכדרך אגב, בבזמן בישול ארוחה מלאה, בתהליך של שלושה שלבים קלילים מתבשל לו ללא כל מאמץ מרק נפלא.

בחורף המרק תמיד חם. בקיץ אנחנו גם מתפנקים עם גספ'צו מושלם (ואז אנחנו גם מוסיפים עוקצנות קטנה. ראו מתכון מלא בקישור הזה).

המשך קריאה
  4665 צפיות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  4568 צפיות

לחם פליאו מלא

לחם פליאו מלא

אחת ההתמודדויות המשמעותיות במעבר מתזונה רגילה לפליאו היא הפרידה מלחם השמרים או השאור.

יש אין סוף מתכונים ללחם על בסיס שקדים וקוקוס טחונים לקמח, אולם לרוב מרקמם מזכיר יותר עוגה מאשר לחם ששמרים או חיידקי מחמצת בתוך רשת הגלוטן את המרקם שאנו כל כך אוהבים.

אחרי הרבה חיפושים הגעתי למתכון שפותח סוף סוף אפשרויות של אפיית לחמים שמזכירים את הלחם הגלוטני במקרמם, מאפשרים פריסה ובניית כריכים, נשמרים היטב - וכמובן מזינים ובריאים.

המשך קריאה
  37409 צפיות

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

מאפה בצל, אנשובי וגבינת עיזים

בצל מטוגן, אנשובי, גבינת עיזים, זיתים שחורים - כל אלו פזורים על בצק שמרים דק פריך ומתפצפץ.

מה עוד אפשר לבקש?

המשך קריאה
  3210 צפיות

ריזוטו טרפש

ריזוטו טרפש

במשך שנים אני אוכל את פטריות הטרפש - הכמהין הלבן המרוקני, כחלק ממנת כבש חגיגית שמכינה חמתי. ביראת כבוד היא מניחה 3-4 פטריות לסועד יחד עם הבשר שבושל ארוכות עד להתפוררות תחת המזלג.

אמנם לא מדובר בכמהין השחור המפורסם שמחירו שקול לזהב, אולם עדיין הפטרייה הזו מיוחדת, בעלת מרקם נפלא ובבישול מוקפד - מפיקה טעמים מסקרנים ועמוקים.

הפעם נשלב את הטרפש בריזוטו, בשתי טכניקות אשר יחד עם הקלאסיקה הקרמית האיטלקית, יוצרות מנה מופלאה שפשוט אי-אפשר להפסיק לאכול. לא צריך כלום ליד זה, חוץ מאולי יין לבן צונן.

 

המשך קריאה
  10872 צפיות

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

עוגת "גבינה" לימונית טבעונית ברוטב פירות יער

חברים טובים איתגרו אותי לא מזמן עם ארוחה טיבעונית.

לקחתי את זה עד הסוף ולקינוח הכנתי עוגת "גבינה" לימונית עם רוטב פירות יער. קשה להאמין עד כמה הטעם מזכיר עוגת גבינה, אם כי קצת יותר כבדה בגלל השימוש באגוזי קשיו. רוטב פירות היער החמצמץ מאזן את הכבדות של האגוזים.

המשך קריאה
  3999 צפיות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

עוגת שטרוייזל תפוחים וחמוציות

באחד הפורומים העלה מישהו תמונת תפוחי עץ ושאל מה לעשות איתם...

החלטתי לשחק עם מרקמים וטעמים והתוצאה: עוגה נפלאה, ריחנית אשר בכל ביס בה נפגשים בטקסטורות שונות ובסופו של ביס - טעם של עוד.

העוגה פשוטה להכנה ואם משתמשים בתרמומיקס - אפילו מביך עד כמה היא מהירה וקלה.

המשך קריאה
  3577 צפיות

איך התאהבתי

איך התאהבתי

מגירות "חדר המשחקים" שלי עמוסות בצעצועים מדליקים שבחלקם לא השתמשתי מעולם וחלקם נוסו פעם אחת או שתיים ומאז נשכחו מתחת פטנטים חדשים שנאספו בשווקי העולם.

כן, אני מדבר על המטבח הקטן שלי...

אבל בחודשים האחרונים הגיע שחקן חדש לממלכה וכבש אותה ואותי בסערה. התאהבתי!

המשך קריאה
  5606 צפיות

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

גספצ'ו קייצי עם סורבה סלרי

אין סוף גרסאות לגספ'צו הספרדי, במיוחד בין המחוזות השונים שם.
אבל המכנה המשותף, לרוב, הוא טחינה של עגבניות וירקות שונים. לעיתים כפרית, לעיתים מעודנת.

הפעם ניקח את המרק הזה לכיוון קצת יותר מעודן ומודרני, אפשר לומר גורמה.
מפגש מרענן בין מרק קר ופיקנטי לכדור סורבה קפוא ומתקתק וכמובן בין טעמי העגבניות ופלפלים לבין טעם הסלרי.

המשך קריאה
  7709 צפיות

חגיגה של פיצה דקה

חגיגה של פיצה דקה

בפאתי רומא, בשכונת מגורים משעממת ואפרורית (אבל מה לעשות, צמודה לאחד המלונות בהם אני שוהה לפעמים), בתוך צריפון שמזכיר את הפחונים של פעם, מפוזרים כמה שולחנות וכסאות פלסטיק לא הכי נקיים. פיצרייה שכונתית לגמרי.
על הדלפק מונחים מגשים עם פיצות ענקיות טריות, מהן חותכת במהירות איטלקייה עצבנית מלבנים ארוכים, לא נותנת צ'אנס בכלל להגיד שזה יותר מידי. שמה על המשקל, מעבירה לצלחת פלסטיק חד פעמית – ומגישה.

מהרגע הזה, אפשר להתעלם לחלוטין מהפשטות, מהפלסטיק ומהאווירה הלא כל כך מזמינה.
בצק דק ומתפצפץ, עליו כמו בציור סוראליסטי מתערבבים בשרים, ירקות, מוצרלה טרייה ושבבי צ'ילי עוקצניים. לפעמים עם רוטב עגבניות ולפעמים בלי.

שום דבר לא יותר מידי. בכל ביס מרגישים גם את הבצק, גם את הגבינה וגם את המרכיבים האחרים. עונג צרוף.
עוד שני יורו ומקבלים בקבוק קטן של יין אדום פשוט, מהמקרר – בדיוק מה שמתאים בסיטואציה הלא מהודרת הזו.

אחרי הפיצה הנפלאה הזו, איך בכלל אפשר להתקרב לפיצות העבות, הטובעות בשכבה עבה של גבינה צהובה צמיגית שהמרחק בינה ובין גבינה אמיתית רחוק יותר מאשר איטליה מישראל.

לא מזמן למדתי מגיסי, אורי, להכין בדיוק את אותו בצק דק ומאז – אנו מתענגים על שבתות עם פיצה מופלאה, מורכבת עבור כל סועד בהתאם להעדפותיו – ובצד הרבה בירה קרה.

המשך קריאה
  31540 צפיות
בחזרה לראש העמוד