כדורי שוקולד טבעוניים תחרותיים

צבעוניים... של ילדים... וכל כך טעימים
מנצחים בתחרות של מי הכי טעים צילום: אלה רוזנצוייג

האדם מטבע היותו הוא חיה תחרותית.
כך התחלנו מתחרות מי יגיע ראשון אל הביצית... ומשם זה רק מדרדר...

גם אנשים שאינם חוטאים בתחרותיות יתר חוו פעם פעמיים בחייהם את הרצון העז "לנצח" בתחרות כזו או אחרת שהמציאות מנחיתה עלינו. גם אם התחרות היא בכלל עם עצמנו...
ואני מתוקף היותי שחקנית... אני כמובן שייכת לאותה קבוצה שתחרות היא דרך חיים עבורם.

אצלנו זה חלק מהמקצוע ומהחיים. אך לפעמים זה גולש למקומות הזויים.
אצלנו בתאטרון יש מנהג שבכל יום הולדת של מישהו מהקאסט מביאים עוגות או ממתקים וכו' וחוגגים בהפסקה בין המערכות...
בדרך כלל יש דברים קנויים אבל מדי פעם יש מי שמביא דברים שהוא הכין.
לרוב אלו עוגות ועוגיות ממש לא טבעוניות ככה שאני אף פעם לא יכולה לטעום מהן...
אז מדי פעם אני פשוט מביאה דברים שאני מכינה.

עכשיו אני מודה. כשאני מכינה משהו מתוק אני אוטומטית נכנסת למצב של תחרות עם הקולינריה הקונבנציונאלית שבסיומה מכריזים על המנצח בקטגוריית "שלי יותר טעים!"

לא רק שמה שאני מכינה צריך להיות יותר טעים מכל מה שהביאו באותו יום, זה גם צריך לתת נוקאווט טבעוני לכל המוצרי חלב והביצים למניהם.

והנה עוד דבר שאני מודה בו... בבושת פנים... אני לא אוהבת עוגות שוקולד! הנה אמרתי את זה!
הן חונקות אותי, עושות לי בחילה ודי משעממות אותי!
כל העניין הזה משונה ביותר כי אני הרי אוהבת שוקולד ואוהבת פחמימות, אז מצחיק שדווקא את זה אני לא אוהבת...

לכן הבחירה הראשונה שלי תמיד תהיה כדורי שוקולד!
יש בזה משהו שישר זורק אותי לזיכרונות ילדות מתוקים, זה קטן ולא חונק, זה צבעוני ומחבק. זה מושלם.

אחרי שנים שהכנתי מתכונים מכל העולם של מיני וסוגי כדורי שוקולד ואף אחד מהם לא היה בדיוק זה, חזרתי למקורות.
אלו עם הפתי-בר הפשוטים ואז הוספתי להם את הטוויסט הטבעוני שלי :)

בכל פעם שאני מביאה אותם למסיבה כלשהי אני שומעת : "וואו זה הדבר הכי טוב שאכלתי בחיים שלי!"
"איך יכול להיות שזה טבעוני?!"
"אמאל'ההה איזה טעים זה"
ואז אני יודעת... אני ניצחתי!!! שלי יותר טעים!! :)

 

המשך קריאה
  2623 צפיות
  0 תגובות

שום קונפי

שום קונפי
רך, מתקתק, משדרג כל כריך, בשר קר, ירק קלוי ורוטב צילום: עמנואל רוזנצוייג

המשמעות המעשית של "קונפי" היא טכניקה של בישול איטי בחום נמוך בנוזל כל שהוא, לרוב שמן או סירופ סוכר. מושג שהתגלגל מהמילה הצרפתית Confire שתרגומה: שימור.

שום המתבשל כך בשמן עמוק הופך רך, כמעט משחתי וטעמו נעשה מתקתק.

את שיני השום, אשר נשמרות בשמן שבועות ובמקרר אפילו חודשים, ניתן למרוח כפי שהן על בשר קר או פרוסת לחם, על ירקות צלויים וכמובן לתבל רטבים.

אצלינו בבית באופן קבוע, אחת לחודשיים בערך, אנו מכינים צנצנות של המעדן הזה מחצי קילו שום טרי, רצוי מתוצרת ישראלית.את שארית שמן הבישול שהופך ארומטי ונפלא, אנו שומרים בצנצנת נפרדת ומתבלים בה סלטים, עוף ודג מאודים ומרקי ירקות קרמיים.

יש אין סוף הסברים ברחבי רשת האינטרנט להכנת שום קונפי. אנו מביאים כאן את המתכון לנוחות הגולשים שלנו כהרחבה למתכונים אחרים בהם נעשה שימוש במעדן הפשוט והנפלא הזה.

המשך קריאה
  2184 צפיות
  0 תגובות

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

דייסת בוקר בננה ואגוזים ללא שיבולת שועל

במשך שנים ארוחת הבוקר שלי היתה דייסת שיבולת שועל בחיתוך פלדה - כזו שצריך לבשל לפחות חמש דקות. עם קצת פירות, קינמון ודבש.

אבל מאז החלה תקופת הפליאו שלי, שיבולת השועל, כמו יתר הדגנים, כבר לא זמינה לבוקר מפנק (ולפעמים מנחם).

עכשיו, כשהבקרים כבר קרירים יותר ותיכף חורף, אני משתף אתכם בגרסה נפלאה מחלב קוקוס, בננות, תבלינים ארומטיים ושילוב מסמיכים בעלי ערך תזונתי עשיר.

המשך קריאה
  3421 צפיות
  0 תגובות

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני

פטוצ'יני גזר זוקיני טבעוני
צבעוני, קליל ומפנק צילום: אלה רוזנצוייג

ממחר דיאטה

זאת השנה האחרונה בה הגיל שלי מתחיל ב 20 ומשהו. וכבר אני יכולה לחגוג 17 שנים ליום הראשון שבו אמרתי ממחר דיאטה....
אולי לחגוג לא תהיה המילה המתאימה בעצם....

בתחילת גיל ההתבגרות הייתי ילדה עגולה פלוס....פלוס... ומהר מאוד הבנתי שזה לא מתאים לי...
וכך התחיל המסע.
ספרתי נקודות. ספרתי קלוריות. ניסיתי בלי פחמימות. ניסיתי בלי סוכר. אפילו תקופה מסוימת ניסיתי בלי אוכל בכלל.... אל תנסו את זה בבית!

עברתי כל שיטת דיאטה אפשרית מהבריאה ביותר ועד לגרועה שבהפרעות האכילה.
ומה אני אגיד לכם... לא שווה את זה. לא עובד.
אז את רזה לכמה חודשים ורעבה ממש (ממממש), ואז כמה חודשים אחרי עולה שוב הכל.
עולה ויורדת בקצב של מעלית בקניון עזריאלי. זה לא טוב לבריאות וגרוע לעור הפנים!

היום, נכון לשעות אלו ממש, לכל הדעות ואפילו לדעתי אני בחורה רזה!
אבל רזה זה עניין מאוד סובייקטיבי במקצוע בו בחרתי.
הכל טוב ויפה כשאת הולכת לך יפה ונינוחה ברחובות העיר הגדולה. אבל תשימו מולי מצלמה והתמונה משתנה לגמרי!
נראה אתכם מרגישים רזים יפים ונינוחים כשאתם חולקים מסך עם רותם סלע הכה מדהימה!

בכל אופן. לפני שלוש שנים כשעברתי לטבעונות הייתה לי מין פנטזיה מצחיקה שכזאת.
בפנטזיה שלי כל בוקר הייתי פוקחת עיניים ומיד מכינה לי שייק ירוק מתרד וקייל ועוד כל מני עלים, בפנטזיה שלי הוא היה ממש טעים! בפנטזיה שלי רצתי כל בוקר על הים!
בפנטזיה שלי התזונה שלי הייתה מבוססת על ירקות ופירות וקטניות!
הפנטזיה הטבעונית המושלמת.
ממש ראיתי בעיני רוחי איך אני הופכת להיות דקה כמו אטריית אורז מהלכת לי ברחוב עם מזרן יוגה אוכלת רק אוכל אורגני ומברכת את העוברים והשבים בנאמסטה.

אך המציאות... כהרגלה אינה דומה לפנטזיות שלנו...

במציאות אני קמה ב-6 בבוקר, אוכלת מה שיש במקרר שזה לרוב יוגורט סויה או פרוסת לחם עם גבינה טבעונית כלשהי.
לוקחת חטיפי אנרגיה פירות יבשים וכל מה שלא צריך להכין, רצה מאודישן לחזרות להצגות ובדרך אם יש לי זמן בין לבין אני אוכלת בשוארמה הטבעונית ואם יש לי הצגות מחוץ לתל אביב אז אני אוכלת סנדוויץ' טבעוני בארומה באם הדרך...
חוזרת הביתה בסביבות חצות מתה מרעב ואוכלת כל מה שהכי מהר להכין בדרך כלל פסטה.

וכך קורה שאחת לכמה זמן, גם היום, אני צריכה להגיד לעצמי ממחר דיאטה.
כן כן לפעמים צריך לשים גבולות.
מזל שדקה לפני גיל שלושים אני כבר חכמה יותר! אני יודעת שתזונה מאוזנת זה המתכון לחיים בריאים.
הכל בחיים זה ענין של איזון.

אז כשממש יתחשק לי לטבוע בתוך סיר של פסטה אני אוציא את המתכון הזה ואכין אותו במקום. :) בתיאבון.

המשך קריאה
  2254 צפיות
  0 תגובות

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי אגוזי פקאן ומייפל ללא גלוטן וסוכר מעובד

פאי נפלא לאוהבי האגוזים.

קראסט העוגה מכיל קמח אורז שמעניק מרקם קריספי, יחד עם חמאת פקאן שנותנת טעם עמוק ואגוזי.

עקב השימוש בקמח אורז, אני לא מגדיר את המתכון כ"פליאו". כל אחד ושיקולו.

המתכון טבעוני וכמובן פרווה ומתאים לכל אירוח, כל עוד אין רגישות לאגוזים.

המשך קריאה
  7063 צפיות
  0 תגובות

פנקייק כוסמין ובננה

פנקייק כוסמין ובננה
שבת בבוקר יום יפה צילום: אלה רוזנצוייג

 

אני זוכרת את הפעם הראשונה שבישלתי במטבח.
השנה הייתה 1989 או אולי תחילת 1990... אני הייתי בת שלוש.
היום היה שבת השעה הייתה מוקדמת וברקע התנגן הדיסק, הייתי פעם ילד, של אריק איינשטיין.

אני עמדתי על כיסא כדי שאוכל להגיע לגובה השיש ואבא עמד לידי.
"בואי נכין פנקייקס" אבא אמר ואני כמובן קפצתי מיד משמחה.

לא הייתי ילדה אכלנית במיוחד אבל פנקייקס היה ונשאר המאכל האהוב והמנחם ביותר במבחינתי.
אני זוכרת שעמדתי ליד אבא והוא הראה לי כל שלב והסביר לאט לאט ככה שגם ילדה בת שלוש תבין.
אז עוד הכנו אותם בעזרת ספר בישול... בטח של רות סירקס אבל אולי של מישהו אחר...

אז במתכון היו ביצים וריויון, התמצית וניל והמייפל היו בכאילו ואני בכלל העדפתי סירופ מייפל שוקולד....
לקח לי שנים להבין שסירופ שוקולד הוא סירופ שוקולד וסירופ מייפל הוא סירופ מייפל ושאין דבר כזה סירופ מייפל שוקולד או סירופ מייפל תות...
אבל אני התעקשתי! סירופ מייפל זה השם המקדים לכל סוגי הסירופים בעולם ואחר כך יש להוסיף את הטעם הצוי.

מאז עברו הרבה שנים... שני עשורים וחצי ושנה!
מאז אנחנו מכינים פנקייקים בעיניים עצומות מבלי לחשב כמויות ומבלי לבדוק מצרכים.
המצרכים שבמתכון המקורי עברו שינוי גם הם.

מזה שלוש שנים אני טבעונית.
אז לרגל יום הולדת שלוש לטבעונות ולרגל הפינה החדשה שלי החלטתי להכין לכם פניקייקים.
פנקייקים טבעוניים ואולי מעט בריאים יותר מאלו שהכנו אי שם בסוף שנות ה80...

המשך קריאה
  4561 צפיות
  0 תגובות

חטיף אגוזים תמרים ושוקולד

חטיף אגוזים תמרים ושוקולד
רק בריאות צילום: עמנואל רוזנצוייג

חטיף אנרגייה נפלא, להתחלה של בוקר, לפני או אחרי פעילות ספורטיבית או סתם ליד קפה חזק של אחרי הצהריים.

בסך הכל ארבעה מרכיבים, הכנה פשוטה ועונג גדול

המשך קריאה
  3506 צפיות
  0 תגובות

"חומוס" כרובית צלויה

"חומוס" כרובית צלויה

אנשי הפליאו ממעיטים וחלק אפילו נמנעים מקטניות לחלוטין. אחד ההפסדים הוא החומוס.
על אף שאני לא מהנמנעים ואני כן צורך חומוס שאני מקפיד להנביט, יש אלטרנטיבה נפלאה - הן כתחליף והן כמימרח קליל בפני עצמו.

"חומוס" כרובית.
את הכרובית צולים בתנור, מה שמוסיף עומק וגם טיפה מתיקות מסתורית. טחינה משובחת, תיבול חומוס קלאסי שכולל כמון שום (אם רוצים) ולימון - ותוך זמן קצר מתקבל מימרח שקשה לעמוד בפניו.
על גלדי בצל או ירק קריספי אחר, עם לחם פליאו או כל לחם אחר אהוב עליכם, סלט קטן ליד וזהו.
אפשר להתענג ללא כל ייסורי מצפון והאמת - בלי תחושת הכבדות המלווה ארוחת חומוס קלאסית.

המשך קריאה
  3046 צפיות
  0 תגובות

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה

טארטלט תאנים אישי ללא אפייה
פיתוי קייצי צילום: עמנואל רוזנצוייג
 

המראה - לא חוקי...
הטעם - לגמרי חוקי, גם לאנשי הפליאו, גם לטבעוניים, גם לחובבי ה-Raw Food.

פאי תאנים אישי, ללא אפייה, ללא סוכר מעובד, ללא גלוטן - ויחד עם זאת עשיר, טעים, סופר בריא.

מכינים, מקפיאים, מוציאים מהמקפיא כמה דקות לפני ההגשה ומרגשים את האורחים.

 

המשך קריאה
  3732 צפיות
  0 תגובות

מרק שורשים חורפי

מרק שורשים חורפי

אחד מיתרונות החורף (הרבים בעיני), הוא ירקות השורש המפותחים ומגוונים שעולים על דוכני השוק.

דרך נפלאה ליהנות מהם, היא לבשלם כמרק סמיך ועשיר טעם.
לא צריך שום ציר (הרי ציר ירקות מכינים במילא מהשורשים האלו) וממש לא חייבים שמנת להקרמה.

המשך קריאה
  1768 צפיות
  0 תגובות
בחזרה לראש העמוד
any_module

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.