אני רואה עצמי מוותר על מאכלים רבים בלית-ברירה, אבל לא יכול לדמיין עולם בלי ירקות.
טריים, מבושלים, צבעוניים, בעלי מרקמים אין סופיים.
טכניקות בישול מגוונות ומקום ליצירתייות אין קץ.

אני משתדל לבחור ירקות אורגניים, מתאימים לעונה ואם אפשר - אפילו מגדל חלק באדניות על המרפסת (ובקטע הזה קצת מקנא בעלי החצר הפרטית). יש קסם רב והגיון בבחירת חומרי גלם עונתיים ועליהם לבסס מנות. ירקות שורש בחורף, עגבניות שגדלו תחת שמש הקיץ (לא נדבר כאן על חממות...). איזה כיף!

פלפלוני פדרון במילוי תפוחי אדמה ודג

פלפלוני פדרון במילוי תפוחי אדמה ודג

לאחרונה פרסמנו את אופן הכנת הטאפס הנפוץ כל כך בספרד של פלפלוני פרדון מטוגנים. טאפס שהולך נפלא עם בירה קרה.

הפעם, נשדרג את הטאפס ונמלא את הפלפלון במחית רכה של תפוחי אדמה עם דג מאודה. קצת יותר עבודה, אבל שווה את ההשקעה. הפעם, במקום לטגן את הפלפלונים, נאפה אותם בתנור.

המשך קריאה
240 צפיות
0 תגובות

פלפלוני פדרון לנישנוש עם בירה

פלפלוני פדרון לנישנוש עם בירה

בכל טאפסייה בספרד תמצאו מנה פשוטה (כמו רוב הטאפסים) של פלפלונים ירוקים קטנים מטוגנים, עם מלח גס, מוגשים כפי שהם לצד בירה קרה.

המשך קריאה
839 צפיות
0 תגובות

מורנינג גלורי

מורנינג גלורי

אני מניח שכל מי שטייל בתאילנד, נחשף למנת הירק הנהדרת הזו המגלמת את הטעמים הכל כך אופייניים למטבח התאי ומתאימה לכל ארוחה.

עד לא מזמן היה קשה עד בלתי-אפשרי להשיג את הירק הזה בישראל, אולם חברת "עלה הביתה" אשר הרחיבה את מעגל האספקה שלה ממסעדות לצרכנים פרטיים וגם כאן הגדילה לאחרונה את רדיוס החלוקה, משווקת בין היתר גם את המורנינג גלורי.

המשך קריאה
908 צפיות
0 תגובות

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

לביבות בטטה טבעוניות ללא גלוטן

בראנץ' עם ילדי הבוגרים.

כל אחד ומגבלותיו... לפעמים נראה שצריך לנהל שלוש ארוחות נפרדות.
אבל כולם ביחד אצלי בבית זה מנצח כל מגבלה. "אפילו" טבעונות...

הפעם, הצלחתי לקלוע לטעם של כולם עם לביבות בטטה טבעוניות, שאפשר להכין מראש ולחמם קלות לפני ההגשה.
הן נהדרות כפי שהן, ומשתדכות לתוספות רבות, טבעוניות ו"רגילות". למשל שמנת חמוצה/גבינה טבעונית רכה, ממרחי ירקות, חמאת קשיו מדוללת ומתובלת.

המשך קריאה
2349 צפיות
0 תגובות

תוספת תירס מקסיקנית

תוספת תירס מקסיקנית

למה מקסיקנית? סתם נשמע לי מתאים ומושך...

האמת, מדובר במנת תוספת קלה ומהירה להכנה, שמתאימה גם לארוחה קלה בפני עצמה וגם כתוספת טבעונית/צמחונית ובוודאי גם בשרית.

התלבטתי אם בכלל יש הצדקה להעלות את המתכון הפשוט לבלוג שלנו כי בסך הכל הכנתי משהו זריז בבית "ממה שהיה", אבל בפועל - למרות שהתירס ליווה סטייק משובח (יסלחו לי הטבעונים והצמחונים שקוראים את הפוסט. המתכון עדיין שווה ביותר גם עבורכם), מצאנו את עצמנו מתענגים דווקא על התוספת יותר מאשר על עיקר המנה.

המשך קריאה
3527 צפיות
0 תגובות

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

תוספת בטטה-דלורית-כרוב ניצנים צלויים

תוספת כתומה נפלאה, קלה להכנה, מתאימה כמנה בפני עצמה, עם ביצת עין להשלמת ארוחה קלה או כתוספת ליד בשר.

צריך לשים לב לא לבשל יותר מידי את הירקות ולשמור על טיפה נגיסות.

לימון סחוט לפני ההגשה והמון עשבי תיבול מקפיצים את המנה בכמה דרגות.

המשך קריאה
3525 צפיות
0 תגובות

אלוטה תירס

אלוטה תירס

מי שלא אוהב/ת תירס שתקום/יקום !

ידעתי שאתם אוהבים אז הנה סלט/קלח תירס בנוסח מקסיקני

המשך קריאה
2696 צפיות
0 תגובות

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

גלילי צ'יפס בחלמון מושלם

במהלך סיור קולינרי סוער בחבל גליסיה בספרד, סיימנו במסעדה המפורסמת של מרצ'לו (Casa Marcelo) אשר בעיר סנטייגו.

מנות הפתיחה המרשימות קבעו את טון הארוחה הנפלאה.

אחת מהן - חצאי גלילי צ'יפס פריכים מוגשים עם חלמון חלק ומלטף אשר בושל בדיוק רב. כל כך פשוט, בסך הכל שלושה חומרי גלם אם לוקחים את המלח בחשבון - וכל כך טעים.

ברגע שחזרתי הביתה, ניסיתי לשחזר את המנה והצלחתי להגיע לטכניקה פשוטה ליישום, יחד עם הטעם והמרקמים המדוייקים שנותרו לי בזכרון הטרי.

המשך קריאה
2510 צפיות
0 תגובות

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

סלק וגזר בזיגוג בלסמי

עוד מנת ירק שבטיפול פשוט אבל נכון, הופך למעדן נפלא.

הכנתי את המתכון במקור לטובת אוסף מתכוני בסיס לבישול בוואקום, אולם גם בבישול "סטנדטי" אפשר להגיע לתוצאות נהדרות.

הגזר והסלק, שני ירקות שורש שמשתלבים יחד למנה צבעונית מפתה. בישול מדוייק למרקם על גבול הנגיסות הוא המפתח.

בשלב הראשון מבשלים כל ירק בנפרד ומקררים לגמרי. מכאן, יש אפשרויות שימוש אין סופיות והפעם נתמקד בהקפצה קלה בחומץ בלסמי שיעניק שכבת חמיצות על שכבת מתיקות הגזר והסלק.

המשך קריאה
5211 צפיות
0 תגובות

כרוב ניצנים צלוי בשום

כרוב ניצנים צלוי בשום

כילד, אני זוכר את כרוב הניצנים רק משקיות קפואות. הוא תמיד נראה מבטיח ובפועל עד היום נשאר לי טעם מר ממנו.

לשמחתי אפשר היום למצוא כרוב ניצנים טרי בשווקי האיכרים ואפילו בחלק מהרשתות הגדולות ואני מבטיח - הכדורים הירוקים הקטנים והטריים האלו הרבה יותר טעימים מאשר הקפואים.

הפעם, פשוט נצלה אותם בתנור עם שמן זית, מלח פלפל וקצת אבקת שום.
טיפול נכון ופשוט ומתקבלת תוספת נפלאה למנה עיקרית.

המתכון מוגש לכל שכניי אשר שואלים אותי בתור לדוכן שבשוק סוף השבוע - "מה עושים עם זה???".

המשך קריאה
15976 צפיות
0 תגובות
בחזרה לראש העמוד