קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג
קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.
חומרים לארבע מנות:
- 2 בטטות גדולות או 3 בינוניות
- מעט שמן קוקוס או חמאה מומסת (לא שמן זית)
- חצי כפית שבבי צ'ילי
- כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר). לא להשתמש כאן בג'ינג'ר טרי כי הוא ישרף
- כפית אבקת שום או 2 כפיות שבבי שום (גם כאן לא להשתמש בשום טרי כי הוא ישרף)
- פלפל שחור גרוס
- כפית מלח גס
- 3 כפות חלב קוקוס (להפחית מהכמות הנדרשת לראגו)
- מיץ משני ליים או לימון וחצי
- כפית סוכר חום
אופן ההכנה:
הבטטות
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
- קולפים את הבטטות, פורסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים ואז לקוביות של 2 על 2.
- בקערה עמוקה מערבבים 2 כפות שמן, שבבי צ'ילי, אבקת זנגביל, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס
- מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים היטב בידיים
- שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות ומשומנות בתבנית על נייר אפייה
- אופים במשך 35 דקות עד שהבטטות מתרככות
- בתום האפייה, מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים חלב קוקוס, כפית סוכר חום ומיץ משני ליים
- מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור למשך 5 דקות
- שוב מערבבים עם הרוטב שהצטבר בתבנית ומגישים. אם מכינים את הבטטות מראש ומחממים לפני ההגשה, בעת החימום כדאי להוסיף 2 כפות חלב קוקוס.
להגשה מפזרים כוסברה טרייה ומטפטפים מעט מיץ ליים או לימון
תגובות