קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס

קוביות בטטה מזוגגות בחלב קוקוס
קוביות בטטה רכות ומתובלות צילום: עמנואל רוזנצוייג

קוביות בטטה צלויות ומזוגגות במעט קוקוס וליים.
ארוחה קלה בליווי סלט חסה, או תוספת לדג, חזה עוף וגם מאכלי קארי כמו במתכון הזה.

חומרים לארבע מנות:

  • 2 בטטות גדולות או 3 בינוניות
  • מעט שמן קוקוס או חמאה מומסת (לא שמן זית)
  • חצי כפית שבבי צ'ילי
  • כפית אבקת זנגביל (ג'ינג'ר). לא להשתמש כאן בג'ינג'ר טרי כי הוא ישרף
  • כפית אבקת שום או 2 כפיות שבבי שום (גם כאן לא להשתמש בשום טרי כי הוא ישרף)
  • פלפל שחור גרוס
  • כפית מלח גס
  • 3 כפות חלב קוקוס (להפחית מהכמות הנדרשת לראגו)
  • מיץ משני ליים או לימון וחצי
  • כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

הבטטות

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. קולפים את הבטטות, פורסים לפרוסות בעובי 2 סנטימטרים ואז לקוביות של 2 על 2.
  3. בקערה עמוקה מערבבים 2 כפות שמן, שבבי צ'ילי, אבקת זנגביל, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס
  4. מוסיפים את קוביות הבטטה ומערבבים היטב בידיים
  5. שוטחים את קוביות הבטטה המתובלות ומשומנות בתבנית על נייר אפייה
  6. אופים במשך 35 דקות עד שהבטטות מתרככות
  7. בתום האפייה, מעבירים את הבטטות לקערה, מוסיפים חלב קוקוס, כפית סוכר חום ומיץ משני ליים
  8. מערבבים בעדינות ומחזירים לתנור למשך 5 דקות
  9. שוב מערבבים עם הרוטב שהצטבר בתבנית ומגישים. אם מכינים את הבטטות מראש ומחממים לפני ההגשה, בעת החימום כדאי להוסיף 2 כפות חלב קוקוס.

להגשה מפזרים כוסברה טרייה ומטפטפים מעט מיץ ליים או לימון

קוביות בטטה מתובלות ומשומנות על תבניתקוביות בטטה צלויות בתבנית

0
רביולי גזר
סלט בורגול ומנגולד חם עם חומוס עגבניות ונענע

פוסטים קשורים

 

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שישי, 01 דצמבר 2023

Captcha Image

אודות המחבר/ת

טייס ברוב שנות חייו ובשלן אפילו הרבה יותר מזה. שותף ב - TOP TWO, מומחה לבניית קונספט מולטימידה. אב ...
בחזרה לראש העמוד