צבעוני, קליל, מגרה צילום: עפרה קיוי
הרביולי יכול להיות קינוח, מנה ראשונה, כתוספת בתוך צלחת מרק (למשל), ובכלל למה גזר ?
אפשר גם מכרישה (החלק הלבן).
מצרכים (1 מנה)
- גזר הכי גדול שמוצאים
- 1/2 כף סוכר שטוחה (הסוכר מוסיף מתיקות לגזר, למי שלא אוהב- לא לשים סוכר). אנשי פליאו יכולים להשתמש בסוכר דקלים
- מקל קינמון
- כוכב אניס
- 5 גרגרי פלפל שחור
- פתיתי צ'ילי (לא חובה)
אופן ההכנה:
- עם קולפן ירקות לקלוף 4-6 רצועות רחבות ושלמות באמצע הגזר. (במקום הכי רחב)
- בסיר בינוני עם מים לשים את כל המצרכים (בלי רצועות הגזר) ולהביא לידי רתיחה. לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה, ולהכניס את רצועות הגזר לריכוך קל (כ-3 דקות, שלא יהיו מושי, ומתפרקות)
- להוציא את הרצועות ולקרר
- להניח על משטח עבודה 2-3 רצועות אחת ליד השניה, בחפיפה קטנה, לוקחים עוד 2-3 רצועות ומניחים בהצלבה
- שמים את חומר המילוי (הצעות למילוי בהמשך) במרכז הצלב ומקפלים את הרצועות אחת אחרי השניה ליצירת ריבוע
- להפוך את הריבוע, כדי להסתיר את החיבורים למטה
חומר המילוי :
תלוי בכם, למה אתם מייעדים את הרביולי... מתוק, חריף, חלבי, בשרי, פירות ים וכו'
בתמונה הרביולי ממולא בקרם חצילים עם ריקוטה, והוגש כמנה ראשונה.
אז שחקו עם המילוי, הפתיעו את בני הבית
תגובות