פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי
חציל בנוסח אסייתי
את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.
אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:
מצרכים למנה אחת:
- חציל צעיר (בחרו חציל בעל משקל קל, עור מתוח וצבע מבריק, ללא פגמים ופצעי בגרות)
- סויה כהה מתוקה (1/3 כוס)
- ס"מ ג'ינגר כתוש
- 1/3 כוס מירין
- 1/3 כוס חומץ אורז
- חופן סוכר חום
- מעט מלח
- הירוק של בצל ירוק
- מעט שמן שומשום
אופן ההכנה:
- מקלפים את החציל ופורסים לאצבעות
- מרינדה: את כל המרכיבים מרתיחים בקלחת ושמים בצד, חוץ משמן השומשום (וחוץ מהחציל)
- את אצבעות החצילים מאדים בסיר מים רותחים ומעל מתקן במבוק / שושנת אידוי / כוס הפוכה ועליה צלחת עם החציל – לסגור עם מכסה עד שהחציל רך
- מעבירים את אצבעות החציל למרינדה ומשהים לכמה שעות
- לאחר מספר שעות בודקים תיבול. מוציאים מהמרינדה, מנערים מעודפי רוטב
- ומסדרים על צלחת הגשה, ומפזרים מעל מעט טיפות משמן השומשום, ורצועות מהירוק של הבצל הירוק
תגובות