חצילו! זה טעים...

חצילו! זה טעים...

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • כמה שעות השרייה
  • כן
  • לא
פשוט וטעים צילום: עפרה קיוי

חציל בנוסח אסייתי

את האהבה למטבח האסייתי בישראל שטופת המטבוחה, הסביח ומרק עוף אני משייכת לשני אנשים חשובים בקולינריה המקומית.
הראשון: ישראל אהרוני והשניה: רות סירקיס.
כל מילה מיותרת על תרומתם החשובה להתפתחות החיך הישראלי, היציאה מהפלאפל אל המטבח האסייתי לאחר 40 שנה הליכה במדבר שמרני ועדתי.

אז הפעם חציל מאודה ברוטב אסייאתי:

מצרכים למנה אחת:

  • חציל צעיר (בחרו חציל בעל משקל קל, עור מתוח וצבע מבריק, ללא פגמים ופצעי בגרות)
  • סויה כהה מתוקה (1/3 כוס)
  • ס"מ ג'ינגר כתוש
  • 1/3 כוס מירין
  • 1/3 כוס חומץ אורז
  • חופן סוכר חום
  • מעט מלח
  • הירוק של בצל ירוק
  • מעט שמן שומשום

אופן ההכנה:

  1. מקלפים את החציל ופורסים לאצבעות
  2. מרינדה: את כל המרכיבים מרתיחים בקלחת ושמים בצד, חוץ משמן השומשום (וחוץ מהחציל)
  3. את אצבעות החצילים מאדים בסיר מים רותחים ומעל מתקן במבוק / שושנת אידוי / כוס הפוכה ועליה צלחת עם החציל – לסגור עם מכסה עד שהחציל רך
  4. מעבירים את אצבעות החציל למרינדה ומשהים לכמה שעות
  5. לאחר מספר שעות בודקים תיבול. מוציאים מהמרינדה, מנערים מעודפי רוטב
  6. ומסדרים על צלחת הגשה, ומפזרים מעל מעט טיפות משמן השומשום, ורצועות מהירוק של הבצל הירוק
דרג את הרשום בבלוג זה:
רביולי גזר
סגול עמוק - רביולי סלק

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
חמישי, 23 נובמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.