Deep Purple צילום: עפרה קיוי
מנת פתיחה טעימה, קלילה, גם לצמחוניים וגם ללא.
רביולי סלק חי במילוי ...... מה בא לכם? מה יש במקרר?
מצרכים (1 רביולי):
- 2 פרוסות דקות (לפרוס במנדולינה) ממרכז סלק גדול
- מיץ מחצי לימון ומחצי תפוז
- מלח, פלפל (בעדינות)
- שביבי צי'לי
- מלח גס
מילוי:
- או בשר טלה טחון ומתובל, מטוגן
- או תערובת גבינות
- או תערובת פירות יבשים קצוצים
- או תערובת של סלק אפוי מעוך לפירה
בקיצור כל מה שיש או מה שבא.
ההכנה:
- להשרות את פרוסות הסלק בתחמיץ (מיץ לימון ותפוז + מלח ופלפל וצי'לי), לשעה או יותר
- להכין את המילוי
- להוציא את הסלק מהתחמיץ, ולנגב את הנוזלים
- במרכז הפרוסה להעמיד תלולית מהמילוי ולכסות בפרוסה השניה (את המילוי קצת למעוך לצורה עגולה, כך ששפתי הפרוסות ישקו)
- לשים בצלחת הגשה, לשפוך מהמיצים על הרביולי ולהוסיף זילופון של שמן זית ומעט מלח גס
קלי קלות. לרגישים שימו כפפות למניעת צבע
תגובות