מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי
כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.
אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א
בסך הכל מדובר בתפוח אדמה מבושל שחלקו הופך למחית וחלקו נפרס כעוגיית מקרון ונאפה למקרם קריספי, מסביב קישוט פריך וטעים של שקדים וחמוציות.
אנשי הפליאו (וגם כל שאר הגולשים) מוזמנים להכין את אותו המתכון עם בטטה במקום תפוחי אדמה ואם מוצרי חלב מחוץ לתחום לחלוטין - מעט חלב שקדים ייתן תוצאות מצויינות.
מצרכים:
- 1 תפ"א בינוני/גדול, מבושל ומקולף או בטטה
- מלח, פלפל
- חמאה
- חלב/שמנת מתוקה (2 כפות גדושות)
- שבבי בצל (אופציה)
- שקדים וחמוציות מרוסקים יחד - ריסוק בינוני
- משחת וואסבי- מעובדת לכדור קטן/בינוני (לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- מהחלק האמצעי של תפ"א המבושל והמקולף לחתוך 2 פרוסות, לא עבות לא דקות
- את שאר התפוח לעבד למחית פירה (שלא תהיה מיימית מידי) ולהניח בצד בטמפרטורת החדר
- את 2 הפרוסות שחתכנו למשוח בשמן זית ולהניח בתנור להשחמה קלה
- בקערה לשים את תערובת השקדים והחמוציות
- להכין לביבות קטנות ועגולות מהפירה ולטבול מכל הצדדים בתערובת השקדים והחמוציות
- להוציא את פרוסות תפ"א המוכנות מהתנור
- להרכיב את המקרון – ראו תמונה ולהגיש
תגובות