מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מקרון תפוחי אדמה או בטטה

מידע נוסף

  • קל
  • חצי שעה
  • חצי שעה
  • כן
  • כן
מגרה, טעים צילום: עפרה קיוי

כמעט כולם אוהבים תפ"א בכל צורת הגשה, פירה, צ'יפס, אפוי, בטעם של מדורה, סלט תפ"א וכו' וכו'.
תפ"א גם פותר בהרבה פעמים בעייה מה להגיש בצד המנה העיקרית.

אז הנה צורת הגשה נוספת לדבר המופלא הנקרא תפ"א

בסך הכל מדובר בתפוח אדמה מבושל שחלקו הופך למחית וחלקו נפרס כעוגיית מקרון ונאפה למקרם קריספי, מסביב קישוט פריך וטעים של שקדים וחמוציות.

אנשי הפליאו (וגם כל שאר הגולשים) מוזמנים להכין את אותו המתכון עם בטטה במקום תפוחי אדמה ואם מוצרי חלב מחוץ לתחום לחלוטין - מעט חלב שקדים ייתן תוצאות מצויינות.

מצרכים:

  • 1 תפ"א בינוני/גדול, מבושל ומקולף או בטטה
  • מלח, פלפל
  • חמאה
  • חלב/שמנת מתוקה (2 כפות גדושות)
  • שבבי בצל (אופציה)
  • שקדים וחמוציות מרוסקים יחד - ריסוק בינוני
  • משחת וואסבי- מעובדת לכדור קטן/בינוני (לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. מהחלק האמצעי של תפ"א המבושל והמקולף לחתוך 2 פרוסות, לא עבות לא דקות
  2. את שאר התפוח לעבד למחית פירה (שלא תהיה מיימית מידי) ולהניח בצד בטמפרטורת החדר
  3. את 2 הפרוסות שחתכנו למשוח בשמן זית ולהניח בתנור להשחמה קלה
  4. בקערה לשים את תערובת השקדים והחמוציות
  5. להכין לביבות קטנות ועגולות מהפירה ולטבול מכל הצדדים בתערובת השקדים והחמוציות
  6. להוציא את פרוסות תפ"א המוכנות מהתנור
  7. להרכיב את המקרון – ראו תמונה ולהגיש
דרג את הרשום בבלוג זה:
תפוחי אדמה או בטטות בסילאן ורוזמרין
קייל בתיבול אסייתי

פוסטים קשורים

תגובות

עוד אין תגובות לפוסט זה. זה הזמן לתגובה ראשונה שלך
כבר רשום/ה באתר? לוגאין כאן
אורח
שני, 11 דצמבר 2017

Captcha Image

אודות המחבר/ת

עפרה קיוי היא אושייה קולינרית נחשבת במחוזותינו. חיה ונושמת מטבח 24/7.  לפרנסתה ולגם לשמחתה, הי ...
בחזרה לראש העמוד

אין כמו לגעת, להפעיל, לראות ולטעום!

אני אבוא אלייך הביתה עם התרמומיקס
להדגמה טעימה ומפתיעה.

חינם, ללא כל התחייבות.

בקישור הזה יש טופס קצרצר למילוי פרטים.
אנו נחזור לתיאום ההדגמה.